2018. február 19. | 16:13

A Haas F1 után a Williams is megmutatta, hogy mivel készül 2018-ra. Igaz, valószínűleg apróbb módosítások még várhatóak az autón, a glória fehérre festése viszont különleges.

A Williams-csapat is csak fotókat közölt az új versenyautóról, nem volt impozáns bemutató esemény. Ez az első autó, amit Paddy Lowe tervezett, céljuk természetesen, hogy elmozduljanak a középmezőnyből. Nem lesz könnyű a feladatuk, hiszen a negyedik helyre többen is pályáznak és szoros csatára van kilátás. Az FW41-es névre keresztelt autót Szergej Szirotkin és Lance Stroll fogja vezetni, minden bizonnyal hatalmas összeget fizettek a csapatnak az ülésekért. Robert Kubica tesztpilóta lesz és nagy valószínűséggel néhány szabadedzésen is vezetni fog majd. Paddy Lowe technikai főnök az alábbi gondolatokat osztotta meg az autóval kapcsolatban:
„Az autónknak számos új tulajdonsága van főleg az aerodinamika elemek terén. Az aerodinamika és a súly jelenti most egy F1-es autó tervezésénél a legfontosabb szempontokat. Az is munkánk fontos része volt, hogy radikális változásokat kellett végrehajtanunk az új Mercedes erőforrás elhelyezése miatt. Őszintén reméljük, hogy az FW41-es előrelépés lesz a 2017-es autónkhoz képest.”

A Williams 2018-as csodafegyvere az FW41

Claire Williams helyettes csapatfőnök is megosztotta gondolatait:
„A gyárban hosszú hónapok munkája az új autó. Remélem, hogy a pilótáink is jól fognak teljesíteni és szép eredmények várnak ránk az idei évben.”
A hibrid-éra kezdetén 2014-ben a Williams az élmezőnyhöz tartozott, legalábbis nagyon szép eredményeket értek el és a Valtteri Bottas - Felipe Massa alkotta kettős rendszeresen pezsgőzhetett a dobogón. A Force India aztán szépen lassan felnőtt a feladathoz és maga mögé utasította a Williamst, utóbbi istálló tavalyi éve egyenesen felejthető volt. Lance Stroll szerencsés bakui harmadik helye volt a patinás gárda egyetlen dobogós helyezése.
A Williams csapat pilótái

Robert Kubica is megszólalt az új autó bemutatása után:
„Sok mindent mondtak rólam a tél alatt, hogy mire is lehetek vagy vagyok képes. Ezt azonban csakis én tudhatom, hogy mik a határaim és szükségleteim. Most a feladatomra koncentrálok és hogy segítsem a csapatot. 12 hónappal ezelőtt senki nem mondta volna, hogy tesztelni fogok élesben 2018-ban.”
Forrás:
  • Címkék:
  • F1