Autó szépségverseny volt hétvégén! GALÉRIA!

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Megrendezésre került az első Országos Autó Szépségverseny Díjkiosztó és Találkozó a CarLinx szervezésében november 4-én több mint 100 résztvevővel!

Társszerző: Dudás Gábor

Kilenc kategóriában hirdetett meg autó szépségversenyt a Carlinx. A több ezer jelentkező közül a netes szavazás után kategóriánként 10-12 autó került be, és mérethette meg magát a döntőben november első hétvégéjén, szombaton a Campona parkolóházában. Közel 100 olyan járgány volt a helyszínen, amiket egy helyen és időben nem igen láthattunk még idehaza. Benzingőz, retro bőr illat, és katalizálatlantól az EUR6-os normát teljesítőig mindenfajta kipufogó füst és vartyogás. Ez az első ilyen típusú rendezvénye a csapatnak. Hogy milyenre sikerült? Kiderül lejjebb!

Carlinx autós szépségverseny

Érkeznek a versenyzők

„Az autó, ami összeköt minket”.

Ha egy szlogennel kellene jellemeznem a Carlinx szellemiségét, akkor ez lenne a leginkább rá illő. László Gábor, a Carlinx ügyvezetője elárulta, hitvallásuk szerint nem holmi fórum vagy hírportál az övék, hanem egy olyan kapcsolódási pontot szerettek volna létrehozni, melyet alapvetően a közösség formál.

A közös téma: mi más, ha nem az autók? És ez úgy tűnik, működik, nem is akár hogyan! Az október 1-jével meghirdetett Autó szépségverseny során magasra tették a mércét, mivel nem kisebb célközönsége volt rendezvénynek, mint kilenc különálló kategória iránt érdeklődők megszólítása, meghívása. Legszebb Veterán, KGST, USA, ’90-es évek, 2000-es évek, Roadster/Kabrio, Csajos, Tuning, Belső tér. Van Magyarországon olyan releváns autós szegmens, ami nem tartozik e kategóriák valamelyikébe? Mert a nem hivatalosan nevezett, de a rendezvényre ellátogató autósokat a közönség ugyanúgy véleményezte a helyszínen, és ennek megfelelően őket is díjazták a szervezők!

Volkswagen V R32 a Carlinx szépségversenyén

Volkswagen V R32 - Ferrari tappancsokon

Campona parkolóház, mint a Carlinx autószépségverseny helyszíne

A november 4-ei szeszélyes őszi időjárás miatt a szervezők biztosra mentek: az oldalirányból nyitott Campona parkolóház első emeletére esett a választás. Itt a fényviszonyok aggodalomra adhattak volna okot, ám délutánra az égiek kompenzálták a viszonylag sötét helyszínt; szikrázó napsütésben pompáztak a járgányok, melyeket elért a fény. És ez már tökéletesen elegendő volt az emberi szem számára, hogy meginduljon egy kis nyálcsorgatás.

Jeep Wrangler Carlinx autószépségverseny

Egy 1988-as Jeep Wrangler. Mintha most gurult volna ki a gyárból.

650 lóerő és a vaskutyus

Olyan különleges autók jelentek meg, mint VW Golf V R32 Ferrari féknyergekkel és felnivel, vagy Chrysler PT Cruiser teljes menetfelszereléssel, mint aki épp átszelni készül Amerikát. Találkozhattak a látogatók Oldtimer Skodákkal, Ladákkal, a jó öreg „Nagy” Polszki Fiat-tal (a kicsiből is volt egy méregzsák). USA képviselői között büszkélkedhetett - csupán néhányat kiemelve – a ’88-as Jeep Wrangler, a 650 lóerős Cadillac CTS-V, illetve Dodge és Mustang rendőrautók is.

Ford Mustang Police rendőrautó

Amerikai bűnvadászok

A gyerekek is felkaphatták a fejüket a gyönyörű állapotú Volkswagen Bogárra, a Skoda 130 RS-re, de a Lamborghini, BMW-k, Alfák, Peugeot-k, Citroen-ek és Honda Civic-ek sem maradhattak otthon. Rózsaszín felnis, csajos Golf Kabrió, illetve a Harley-Davidson találkozókról is ismert „Kiscsikó” a VW emblémás Trike is megtisztelte a találkozót jelenlétével, és nem utolsó sorban a brutális kipufogó hangjával.

VW emblémás chopper a Carlinx szépségversenyén

Kiscsikó, a VW emblémás dobhártya-szaggató Trike

A találkozó egyik különleges résztvevője a „KGST” oldalon az a kutya szobor volt, melyet a lelkes készítője kipufogóból és vaslemezekből állított össze. Délutánra már valaki, kreatív ötlettől vezérelve a kutyus szájában szórólapokat helyezett el, könnyebben elérhetővé téve a fontos információt a közönség számára. Nem hiányozhatott a nyakbaakasztókat, korhű matricákat, bögréket, pólókat árusító stand, valamint a kiváló zenéért és fénypompáért felelős DJ Skorpioh munkája sem.

Carlinx autós szépségverseny résztvevők

Kreatív vaskutyus

Autó Szépségverseny: Programterv és eredményhirdetés

A délelőtt folyamán az összegyűlt versenyzők, barátok tekinthették meg a folyamatosan érkező járműveket. A nevezés lezárását követően a zsűri hivatalosan is körbejárta és szemrevételezte a járműveket, majd az eredményhirdetés következett. A hivatalos felkonferáló nem más, mint dr. Tordai István volt, akit a televízióból is jól ismerhetett a közönség. A díjakat többek között László Gábor, a Carlinx ügyvezetője mellett Pelbárt Mátyás, a Hot Rod Garage Hungary közösség képviselője adták át a nyerteseknek.

Carlinx autós szépségverseny szervezők

Szervezői triumvirátus: Balról jobbra: László Gábor, Pelbárt Mátyás, és dr. Tordai István

A kupák mellett nagy értékű 2 fős wellness kikapcsolódás, autó kozmetikai csomagok, és energiaitalok is jártak a dobogósoknak, a helyezésük függvényében, valamint átadásra került egy 135.000 Ft értékű exkluzív budapesti városnéző körút, melyet mini hot rod-okban lehet kényelmesen megtenni. A díjátadót a Miss Campona V8 arc szépe választás követett, ahol egy kicsit a lányok is szerephez juthattak. Audio-, és kipufogó hangnyomás versennyel is “kényeztették” a budafoki lakosokat az autótulajdonosok. A bátrabbak felni kitartó versenyen is összemérhették erejüket, de találkozhattak a résztvevők Star Wars jelmezbe öltözött Obi-Wan Kenobi-val is.

Carlinx szépségverseny trófeák

Csak az nem nyert, aki nem jött el

Verdikt

Bár alapvetően ez egy verseny volt, a hangulat mégis inkább egy családi, baráti összejövetelre emlékeztetett, ahol a gyerekek kacagva táncoltak a lézerfény-pöttyökön, a díjazottak pedig a kupákkal a kezükben mosolyogva gratuláltak egymásnak. Egy igazi, korra és nemre tekintet nélküli autós találkozót sikerült összehozni.

Carlinx autós szépségverseny

Korhatár: 0-tól 99 éves korig

Remélhetőleg számos hasonló témájú rendezvénynek lesz még ez a csapat a szervezője, úgy tűnt, mintha mindig is ezt csinálták volna. Tulajdonképpen csak az nem nyert, aki nem jött el. Nekik viszont szolgáljon ízelítőként – akár a következő ilyen alkalomhoz - ez a képgaléria:    

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Egy Beetle pick-up alapokon – V6-os bogár tuning
2018. szeptember 04.
Német bódé, amcsi alvázzal és motorral egy kanadai fanatikus keze nyomán.
1958 Continental Mark III, piros kabrió, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 28.
1958-ban a Ford megpróbálta feléleszteni a haldokló Continental divíziót. A Mark II utódjául egy költséghatékony 7,0 literes yachttal állt elő, ami 1958-ban a Mark III-ban teljesedett ki

További hírek