Bernie Ecclestone szerint a Formula-E egy jó mulatság

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A korábbi Forma-1 vezérnek nincs túl jó véleménye a Formula-E-ről, ezért figyelmeztette az FIA elnökét Jean Todtot, hogy többet kéne törődni az F1-gyel.

Mint az sokaknak ismeretes, Bernie Ecclestone hosszú-hosszú idő után el lett távolítva 2016 végén a Forma-1 éléről, köszönhetően a tulajdonosváltásnak. A Liberty Media sokat tesz azért, hogy a sportág megújuljon és valami más legyen, mint előtte volt, de ők mindenhez azért nem elegek. Ecclestone volt kollégájának, Jean Todtnak üzent, miszerint többet kéne foglalkoznia a királykategóriával, míg az egyéb sorozatokkal egy kicsit kevesebbet. Igaz, elismerte, hogy rengeteg munkája van a francia sportvezetőnek és korábbi Scuderia Ferrari csapatfőnöknek.

Chase Carey – Vladimir Putin – Bernie Ecclestone

Chase Carey jelenlegi F1 vezető, Vladimir Putin orosz elnök és Bernie Ecclestone a tavalyi Orosz Nagydíjon

„Aggódóm a Forma-1 jövőjét illetően. Jean Todt nagyon elfoglalt és kevés ideje jut érdemben foglalkozni az F1 ügyeivel, pedig azt gondolom, hogy fontos lenne” - nyilatkozta Ecclestone egy francia lapnak.

„Jean Todt számára a közút biztonsági projekt jelenti a fő elfoglaltságot de nem kellene szem elől tévesztenie az autósportot. A Liberty Media torzíthat rajta, tönkreteheti, mert nincs meg a kellő tapasztalatuk, míg Jean és én együtt akartuk fejleszteni, javítani az F1-et” - mondta Ecclestone. „Remélem, Jean ismét kezébe fogja venni a gyeplőt, már, ami a csúcsformulát jelenti, ugyanis az FIA-nak kéne meghozni a fontos döntéseket.”

Beszélt a szabálymódosításokról és elmondta, hogy ezzel is jobban kéne foglalkozni, ugyanis ha a Mercedes, vagy a Ferrari kiesne az F1-ből, az hatalmas csalódás lenne a rajongóknak is. Kőbe vésve nincsen semmi, de elmondta, hogy a költségvetési sapka például egy veszélyes ügy, amit még át kell gondolni és beszélni az illetékesekkel. „Az F1 nem lenne ugyanaz a Ferrari nélkül.” A Formula-E viszont nem teljesen vált be a britnél, szerinte az csak egy jó parti, ahova olcsó a belépő, de nincs jól menedzselve. „Nem tudom hol kell figyelni az eseményeket, nincs ez még kiépítve, egy nagyon fiatal sorozatról beszélünk.”

Bernie Ecclestone – Formula-E

Bernie Ecclestone szerint a Formula-E jelenleg egy olcsó mulatság

Közben a hétvégén Monacóban járt az F1 mezőnye, ahol, mint köztudott nagyon drága minden, a csapatfőnökök pedig kicsit viccelődtek Bernie Ecclestone kapcsán. A mezőny hamarosan visszatér Franciaországba, hiszen hosszú kihagyás után 2018-ban újra lesz Francia GP. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke megjegyezte, hogy itt Monacóban minden nagyon drága, különös tekintettel a hotelszobákra. Majd Toto Wolff a Mercedes vezetője vágott neki vissza azzal, hogy van egy hely, ahol ennél is drágább egy szoba, nem mellesleg a „semmi közepén”, a Francia Nagydíj helyszínén a Paul Ricard pálya mellett. Hogy miért is? Mert a pálya körülötti terület Bernie Ecclestone kezében van.

Forrás:

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
F1 Kvíz: 7 kérdés, amire csak a fanatikusok tudják a választ!
2018. február 10.
Ha valódi Forma-1 rajongó vagy, akkor minden bizonnyal nem lesz számodra kihívás hibátlanul kitölteni ezt a kvízt! Vagy mégis?
Egy ausztrál legenda: Jack Brabham
2018. március 30.
Sir John Arthur "Jack" Brabham az ausztrál autóversenyzés egyik legkiemelkedőbb alakja. A háromszoros Forma-1-es világbajnoknak sok kortársához hasonlóan szintén kalandos élete volt.
Gyerekek jelentkezését várják a Magyar Nagydíjra!
2018. május 29.
A Liberty Media 2018-ban megvált a rajtrácslányoktól sokak elégedetlenségére, helyettük most jönnek a gyerkőcök kísérni a pilótákat. Elkezdődött a jelentkezési időszak.