A múlt vasárnapi villanyfényes bahreini versenyen Daniel Ricciardo sajnos korán kiesett, a Renault motor egyik pillanatról a másikra feladta a küzdelmet. Miután kiállt csalódottan nyilatkozott természetesen, de a futamot végig érdeklődve követte a box utcából. A Renault és a Red Bull közötti harc ismét felerősödött, az osztrák csapat megbízhatóbb erőforrásokat szeretne kapni, Ricciardo a sivatagi futam fontos pillanatairól mondott véleményt.

Daniel Ricciardo

A Mercedesnél versenyző Valtteri Bottas ténykedése mellett nem ment el szó nélkül, szerinte a finn nem volt kellően agresszív, hogy megelőzze Sebastian Vettelt, akinek teljesen elhasználódtak már az abroncsai. Szerinte a Forma-1-ben mindenki szoros csatákra vágyik, főleg, ha az az első helyért megy, itt ez most elmaradt.

„Talán az volt Valtteri fejében, hogy a 4-es kanyarban megpróbálom, de végül nem sikerült neki. Én azt mondom, hogy a lehetőségeket meg kell ragadni, meg kellett volna próbálnia megelőzni és agresszívabbnak lenni. Ha nem jött volna össze, akkor nem jön össze, így is 2. lett és úgy is 2. lett volna. Az én véleményem az, hogy mindegy ki van előttem, ha van egy apró lehetőség arra, hogy megelőzzem, akkor azt meg fogom tenni.” - véli Daniel Ricciardo.

Szóba került csapattársa, Max Verstappen csatája Lewis Hamiltonnal szemben is, amiről sokan sokféleképp vélekednek. Ricciardo szerint Max egy kicsit túllőtt a célon és nem volt szükség arra, hogy ennyire kiszorítsa az angolt. Hozzátette, hogy a sportfelügyelők jó döntést hoztak azzal, hogy nem büntették meg egyik versenyzőt sem az incidens után.

Daniel Ricciardo Bahrein

„Max enélkül is előnyben lett volna, erre nem volt semmi szükség. Azt hiszem mohó volt abban a szituációban, Lewist is emlegették, hogy elvehette volna a gázt, de persze mondani könnyebb. Lewist annyira kiszorította, hogy a kettes kanyart alig tudta volna bevenni, nem volt szükség erre az egészre, ami ott lezajlott.”

Az ausztrál F1 pilóta végül kitért egy kicsit a jövőjére is. Daniel Ricciardot sokan összehozták már a Mercedessel és a Ferrarival is. Mint tudni a versenyző szerződése az év végén lejár és egyelőre nincsen szó arról, hogy meg lesz hosszabbítva. Ricciardo most kijelentette, hogy nem írt alá semmit. Még főnöke Helmut Marko is elmondta, hogy nem történt tárgyalás a pilóta és a Ferrari között.

Forrás:

Fotók: