Dési János még talpon a Dakaron

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Dési János nagyszerű versenyzéssel még küzd a Dakar-ralin a motorosok között. Korábban Szalayék és Horváth Lajos is kiesett, a nagy külföldi sztárokat sem kíméli a sors.

A francia Stéphane Peterhansel megnyerte a Dakar nyolcadik szakaszát, ugyanakkor összetettben Carlos Sainz és Lucas Cruz párosa vezet magabiztos előnnyel. Második helyen Nasser Al-Attiyah és Matthieu Baumel állnak, s a harmadikon jön Stéphane Peterhansel és Jean Paul Cottret párosa.

Amint várható volt, a Peugeot és a Toyota autói uralják a sivatagi versenyt. Idén különlegesen embert és technikát próbálóak a körülmények, ennek itta meg a levét a rali koronázatlan királya, Sebastian Loeb is, aki az ötödik szakaszon kiesett.

Nagy küzdelem a körülményekkel, Peugeot a Dakaron

Nagy küzdelem a körülményekkel

A kilncszeres bajnok francia raliversenyzőnek talán ez volt az utolsó esélye megnyerni a Dakart, ugyanis nem biztos benne, hogy vissza fog térni. Peugeot-ját daruval kellett kiemelni a homokból, ami három órába került Sebastian Loeb-nek. Miután kiderült, hogy navigátora, Daniel Elena komolyan megsérült, a franciának egyszerűen nem volt más választása, minthogy feladja a küzdelmet.

A Dakar-rali nehézségét jól jelzi, hogy 335 jármű vágott neki a versenynek, de az 5. napon már 60-nal kevesebben voltak, ez a szám pedig egyre csak nő. A motorosoknál is komoly sérülések és technikai problémák léptek és lépnek fel, de ez szinte minden szakágra igaz. Az egyetlen versenyben lévő magyar a motoros, Dési János nagyon szépen menetel és a technika ördöge sem fogott még ki rajta. Nagy teljesítményt nyújt tehát a magyar versenyző, aki egyébként összetettben a szépnek mondható 70. helyen áll jelenleg.

Dési János jó úton a cél felé, a 40. Dakaron

Dési János jó úton a cél felé

Friss hír, hogy a kilencedik szakasz törölve lett, ugyanis az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé a megfelelő keretek között lévő versenyzést. A Dakar a tizedik szakasszal folytatódik Salta és Belén között. A mezőny egyébként Perut, Argentínát és Bolíviát szeli át 9000 kilométeren keresztül, a végig versenyben maradók 14 szakasz után január 20-án az argentínai Córdobában érnek majd célba.

Szalay-Bunkoczi párost sajnos már korábban kizárták, Horváth Lajos „Laller” pedig rendkívül korán kényszerült feladni a Dakart.

A hivatalos és folyamatosan frissülő állás a Dakar hivatalos oldalán elérhető.

Fotók: Dakar.com

További autós hírek

Sajnos a legalapvetőbb KRESZ szabályokat is képesek sokan megszegni figyelmetlenségből. Ezen, a rendőrség által közzétett térfigyelő kamerás felvételen az látszik, hogy a kanyarodási...

A Sanghaj mellett, a Jangce folyó partján fekvő Vuhsziban található híd omlott össze. Sajnos három autóra rázuhant és a benne ülök azonnal meghaltak....

Mentőautó ütközött személyautóval Nyíregyházán, a Pazonyi úton vasárnap este. A baleset következtében a gépkocsiban utazó 31 éves nő a helyszínen életét vesztette. További...

Olvasónktól kaptuk a videót az Illatos úti tahó teherautósról. Írja: “Az illatos út elején egy teherautó a tilos jelzés ellenére piros lámpánál és...

Elképesztő állapotban szeretett volna a következő videó “főhőse” autót vezetni. Olvasónk, aki megakadályozta ezt, a következőt írta: “Akkor kezdtem el felvenni, miután kiesett...

Kapcsolódó írások

1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt
A COTA története
2017. október 04.
A Circuit of the Americas egy Texas állam Austin városa mellett elhelyezkedő modern versenypálya. Jelenleg az egyetlen helyszín az USA-ban, ahol F1-es futamot rendeznek.
A 40. Dakar-rali következik - történelmi visszatekintő
2017. október 25.
A Dakar-rali 2018-ban a 40. alkalommal kerül megrendezésre, így egy kerek évfordulóhoz érkezett a sorozat. Januárban biztosan szurkolhatunk magyar indulóknak.
Dési János terepmotoros a Dakar-ralin
2018. október 22.
Dési Jánost talán minden magyar terepmotoros ismeri, de nemzetközi szinten is csettintenek a neve hallatán. A világ egyik legkeményebb kihívását, a Dakar-ralit hatszor is megjáró sportoló épp most épült fel súlyos vállsérüléséből. Ebből az apropóból (is) interjúztam vele!