2017. október 31. | 13:01

A kétszeres F1-es világbajnok 2018 januárjában az USA-ba utazik, hogy versenyzőként részt vegyen a 24 órás Daytona-i küzdelemben, ahol Montoya már tudott nyerni.

Alonso 2017-ben kihagyta a Forma-1 talán legfontosabb versenyét, a Monaco GP-t, hogy a tengerentúlra utazzon megnyerni az Indy 500-as versenyt. Nem titkolta a spanyol versenyző, hogy meg szeretné szerezni az „autósport tripla koronáját”, amihez elsőnek kellene lennie a Le Mans 24 órás versenyen és az Indy 500-on is. A Forma-1-es Monaco GP-t már korábban kipipálta, kétszeres monacói futamgyőztes. A 2017-es Indy 500 nem sikerült jól neki, bár nagyon biztató időt produkált a teszteken és az időmérőn sikerült 5. helyezettnek kvalifikálnia magát a futamra. Azonban az Andretti nevével jelzett csapat is Honda motort használ, Alonsonak ugyebár idén velük nincs szerencséje.
Daytona Speedway: A 24 órás verseny helyszíne

A motor ahogy oly sokszor az F1-ben, ott is megadta magát, így Alonso kiállni kényszerült a versenyből. Nagyon jó tempót diktált, így a végső győzelemre is lett volna esélye. Azt a versenyt végül a korábbi F1-es versenyző, Takuma Sato nyerte meg, szintén az Andretti csapat színeiben. Fernando Alonso rögtön jelezte, hogy indul még Indianapolis-ban, de nem a következő évben, hanem 2019-ben. Ezzel az újabb megmérettetéssel Alonso vélhetően a Le Mans 24 órás versenyre szeretne majd felkészülni. A United Autosport csapatnál fog indulni, mely a McLaren Honda F1-es csapat ügyvezető igazgatója Zak Brown tulajdonában van.
Fernando Alonso először indul 24 órás versenyen

Társai a vezetésben Phil Hanson, Lando Norris, Will Owen és Paul di Resta lesznek. Alonsonak egy teljesen új prototípust kell megismernie a versenyen, ami létfontosságú lesz majd a francia 24 órás versenyre való felkészüléshez. Természetesen egész más vezetési stílust is igényel, illetve fontos tényező az idő is, hosszú időn keresztül kell koncentrálni és egyúttal gyorsnak maradni. A Daytona 24 órás versenyt először 1962-ben rendezték meg, valójában 24 órás viszont 1966-tól lett. Előtte 3 órás, majd 2000 kilométeres versenyt rendeztek. Indulása óta több nemzetközi és amerikai bajnokság futamaként szerepelt. Juan Pablo Montoya nyert már kétszer is a versenyen, Alonsonak F1 világbajnokként teheti meg ezt január végén. A floridai városban az 56. versenyt fogják megrendezni 2018 januárjában. Fernando Alonso egyébként nemrég kötött új szerződést az McLaren csapattal (akik Renault motorra váltanak), a kontraktus részletei bár nem ismertek, de 2 évig valószínűleg még biztosan az F1-ben láthatjuk az egyik legjobb pilótát. Forrás: TopGear Fotók: Flickr
  • Címkék:
  • F1