DTM – A Norisringen Mortara és Wittmann végzett az élen

Közzétéve:
2018-06-26, 11:51

A Német Túraautó Bajnokság Norisring-i hétvégéjén Edoardo Mortara és Marco Wittmann bizonyult a leggyorsabbnak.

A szombati időmérőt megnyerő Edoardo Mortara, győzelemre váltotta a pole-t Norisringen. Pályafutása során másodszor tudott nyerni a versenynaptár egyetlen utcai pályáján. 2016 után ismét felért a dobogó tetejére a Mercedes-AMG C 63 DTM-mel versenyző pilóta. A 68 körös versenyt 0,681 másodperccel teljesítette előbb csapattársánál Gary Paffett-nél.

A verseny elején problémái voltak a gumiabroncsokkal, de szerencsére nem volt komolyabb baj. A harmadik helyen Marco Wittmann ért célba a BMW M4 DTM-mel. Mortarának Masaaki Bandoh, a SUPER GT elnöke adta át a trófeát.

DTM Norisring-i első futam mezőnye

A szombat reggel tartott sajtótájékoztatón a japánok Gerhard Bergerrel közösen bemutatták a DTM és a SUPER GT új "CLASS 1" szabályait. Paffett az ötszörös világbajnoktól, Sébastien Ogiertől vehette át a második helyért járó trófeát. Dr. Ulrich Maly, Nürnberg város polgármestere gratulált Wittmann-nak, és átadta a harmadik helyért járó trófeát.

„Ez egy különleges pillanat volt, bár csak a pódium legalsó fokán élhettem meg. Rengeteg időbe telt, hogy végül a Norisringen is dobogóra álljak. Sikeres vagyok szinte minden pályán, csak az itthoni versenyen nem.”- mondta Wittmann. „Igazság szerint kicsit gyorsabb voltam, mint Edo, de jól védekezett”-nyilatkozott Gary Paffett. Jamie Green volt a leggyorsabb Audi pilóta, aki a 11. helyen ért célba.

A Norisring vasárnapi győztese Marco Wittmann

Marco Wittmann-nak kilenc versenyt kellett várnia erre a pillanatra, hogy Norisringen, hazai versenyén Nürnberg utcáin nyerni tudjon. Karrierje során a tizenegyedik, ebben a szezonban a második pályán tudott diadalmaskodni. A verseny győztese autójában üvöltve fejezte ki érzelmeit, úgy fogalmazott, hogy ez volt élete versenye. A szezon nyolcadik futamának második helyezettje Edoardo Mortara lett. A pole-ból induló Daniel Juncadella állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

Marco Wittmann Dr. Markus Södertől, Bajorország miniszterelnökétől vehette át az elsőségért járó trófeát. A hetedik helyről indulva Wittmann hatalmas tempót diktált. A verseny 24. Körében megelőzte Mortarát, aki a verseny vége felé megtámadta Wittmannt, de nem volt elég gyors. Mortara a 2016-os Formula 1-es világbajnoktól, Nico Rosbergtől vehette át a neki járó trófeát, aki az Audi Sport Team Rosberg  boxából figyelte a hétvége eseményeit. Juncadella szintén boldog volt, hiszen a 65. DTM versenyén a pódiumon állhatott.

Nico Müller a hetedik helyen ért célba, ezzel ő lett a legjobb Audi RS5 DTM pilóta. Robin Frijns is hatalmasat ment, a 16. helyről indulva a nyolcadikon ért célba.

A bajnokság állása a következő képpen áll:

1.Gary Paffett 99 pont

2.Edoardo Mortara 93 pont

3.Marco Wittmann 92 pont

4.Timo Glock 92 pont

5.Paul Di Resta 87 pont

A gyártók versenyében a Mercedes vezet a BMW előtt 108 ponttal, az Audi 191 pont lemaradással a harmadik.

Kapcsolódó írások

A 8 legszebb hangú V12
2019. február 18.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2019. január 21.
A teljes felsőkategóriás szegmens növekedett az elmúlt évben Magyarországon
2019. március 05.
A BMW, a Mercedes és az Audi is számos hibrid és elektromos hajtáslánccal szerelt modellt mutatott be a 2019-es Genfi Autószalonon. Megnéztük őket élőben!