DTM – Brands Hatch

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

A Német Túraautó Bajnokság visszatért Nagy-Britanniába, ahol az első futamon Daniel Juncadella, míg a másodikon az összetett éllovas, Gary Paffett diadalmaskodott.

Az angliai pályán 1964-től kezdve egészen 1986-ig minden páros évben rendeztek Formula 1-es Nagydíjat. Jelenleg is több nemzeti, illetve nemzetközi verseny látogat ide. A nyomvonalnak kétféle variációját használják. A rövid 'Indy' változat 1,929 km hosszú, és egy természetes amfiteátrumban helyezkedik el, akárcsak a Hungaroring, így szinte az összes lelátóról be lehet látni a pálya nagy részét. A 'Grand Prix' változaton (3,703 km) sok izgalmas Formula–1-es versenyt tartottak, ezen küzdött egymással a német Túraautó Bajnokság mezőnye is.

A nem túl hosszú nyári szünet után a Német Túraautó Bajnokság Nagy Britanniába látogatott, ahol az első időmérőt  Daniel Juncadella nyerte a Mercedesszel. Az első sorból még márkatársa  Lucas Auer indulhatott. A harmadik időt a tavalyi bajnok, René Rast futotta.

A pole-ból induló spanyol elrontotta a rajtot, így visszaesett a harmadik helyre, Auer és Rast mögé, utóbbi az első kör végén kiállt a kötelező kerékcserére, így tett a francia Loic Duval is, aki nem sokkal ezután meglátogatta a kavicságyat. Eközben Juncadella szépen lassan tört az élre. A hetedik körben megkapta az új Hankook abroncsokat, ami után visszajött Farfus elé. A két körrel későbbi boxlátogatás után Auer a harmadik helyre ért vissza. A versenyt vezető Pascal Wehrlein a 15. körben utolsóként ment kereket cserélni, egy problémás kerék miatt azonban csak a hetedik helyre tudott visszajönni, ezután mindenki maradt a helyén.

Juncadella elhúzott Farfustól, így a 41 kör után bezsebelhette első győzelmét pályafutása 67. futamán. A BMW braziljának is volt oka az örömre, pontosan 825 napja nem állt dobogón. Auer, aki a harmadik helyen végzett, az összetettben is ezt a helyet foglalja el. Mivel di Resta nem szerzett pontot, így Gary Paffett növelte előnyét a bajnokságban.

Daniel Juncadella örül az első helynek

Daniel Juncadella a dobogón

A második időmérőn az első hatba négy Mercedes és két Audi fért be. Paffett, di Resta, Wehrlein, Rast, Auer, Frijns sorrendben.

A rajtot követően di Resta megelőzte csapattársát. Az első körben Frinjs, Auer és Farfus összeakadtak, emiatt 2 körre bejött a biztonsági autó. Az új rajtot követően minden simán ment, két körrel később megkezdődtek a kerékcserék. Az élen haladó di Resta a hetedik körben áltt ki a boxba, reagálva arra, hogy kb a fél mezőny az előző két körben már túlesett a kötelező abroncs cserén. Wittmannt leszorította Green, utóbbi egészen a 31. körig nem járt kint, ezután mehetett még egyszer, mert ezért a manőverért boxutca áthajtásos büntetést kapott.

Paul di Resta és Gary Paffett a második futam dobogóján

A verseny utolsó pár köre az élen haladók hármas fogocskájáról szólt. Paffett üldözte az élen haladó honfitársát, majd utolérte őket Rast is. Végül maradt a sorrend.

12 futam után a bajnokság állása:

 1. Gary Paffett 177p
 2. Paul Di Resta 148p
 3. Marco Wittmann 110p
 4. Lucas Auer 110p
 5. Edoardo Mortara 101p

A konstruktőri állás:

 1. Mercedes-Benz 677p
 2. BMW 404p
 3. Audi 203p

A csapatok állása:

 1. Mercedes-AMG Motorsport PETRONAS 261p
 2. SILBERPFEIL Energy Mercedes-AMG Motorsport 211p
 3. Mercedes-AMG Motorsport REMUS 205p
 4. BMW Team RMR 184p
 5. BMW Team RMG 150p

Forrás/ Fotók:

 • DTM

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2019. január 21.
A teljes felsőkategóriás szegmens növekedett az elmúlt évben Magyarországon

További hírek