Érkeznek a Mille Migliáról szóló videók!

Frissítve:
2018-10-11, 09:23

Hiányérzeted van? Én tudom miért! Mert még nem láttad a Mille Migliáról szóló videóinkat.

A Mille Miglia a világ egyik legnagyobb múlttal rendelkező veteránautós versenye. Az Alapjárat különítménye 2018-ban végigkísérte a versenyzőket és az őket segítő HK Engineering szervizcsapatát. Az Alapjárat előtt még senki nem készített ennyire átfogó videóanyagot az 1000 mérföldes versenyről! A Mille Miglia mezőnyének egy része egy szép úton A négyfős csapat több mint 4000 km-t tett meg egy hét alatt a Renault Magyarország által biztosított, Grand Scenic Bose® Energy 1,3 TCe 160 EDC7-tel, amit ezúton is szeretnénk megköszönni. Az első, hosszabb film még a héten érkezik, a többi rövidebb, pedig a jövő hét folyamán lesz elérhető. Én már láttam a világ legszebb versenyéről szóló átfogó roadmovie-t és nagyon tetszett! Köztudott rólam, hogy imádom az olaszokat, de próbáltam minden elfogultságomtól mentes maradni a végső változat vetítése alatt. Nem tudom, mennyire sikerült, mert ez is rajta van a bakancslistámon egy ideje! Sajnálom, hogy nem csatlakozhattam előbb az Alapjárathoz.

A Mille Miglia-túráról szóló anyagaink:

Élő adásaink :

Egy korszakokat átfogó kép a Mille Miglián

Röviden a Mille Migliáról

A franciáknak volt már ekkor egy Le Mans-juk, így három olasz autóversenyző, Aymo Maggi, Franco Mazzotti és Renzo Castagneto összedugta a fejét Giovanni Canestrini sportújságíróval és elkezdtek az olasz autósport helyzetéről értekezni, majd 1926 decemberében megszületett a Mille Miglia ötlete. Az első futamot 1927-ben rendezték meg és 30 éven keresztül minden évben sort kerítettek az őrült 1000 mérföldes távra. Azonban az utolsó évben a verseny 11 életet követelt, emiatt beszüntették a Mille Migliát. A hetes bűvöletében maradva, 1977-ben, vagyis 50 évvel az első verseny után nosztalgiázás miatt ismét kijelölték a Brescia-Róma-Brescia útvonalat. Itt azonban már nem a gyorsaság számított, mint az előző érában és csak 1957 előtt gyártott autókkal lehetett részt venni. Ezután 5 évre ismét eltűnt a versenysorozat, az igény azonban megmaradt rá. Mille Miglia ellenörző pont Az autóversenyzés mindig is a gazdagok játszótere volt, ebből kiindulva az itt elrajtolók sem versenypilóták elsősorban. Persze azért össze lehet futni többek között olyan legendákkal, mint Walter Röhl, akivel történetesen kollegámnak sikerült is! A részvételhez nem elég piszok gazdagnak lenni, a birtokodban kell hogy legyen egy különleges, régi autó, ami megfelel a verseny szabályzatának. Ezen felül pedig az elitek elitje azokból áll, akiknek az autója már 1957 előtt is részt vett a versenyen. Az ő autóikat egy “1000 miller” jelvény díszíti. A 7500 eurós nevezési díj mellett sem biztos, hogy a következő évben ott leszel a nevezési listán, ugyanis több éves várólista van, akkora a túljelentkezés. Minden esetre az Alapjárat csapata jövőre sem hagyja ki a versenyt, hiszen hatalmas élmény, tapasztalat és megpróbáltatás még azok számára is, akik nem veterán autóval követik végig a versenyt. Ezt bármelyik kollégám megerősíti Neked, aki kint volt 2018-ban Olaszországban.

Nos tehát, szombaton startol a videósorozat, nézésre fel!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Mille Miglia 2018: Elkezdődött az őrület!
2018. május 17.
Tegnap végre elindultak a Mille Miglia veterán autói Milánó Marittima felé, ami az első nap végállomása. Velük száguldott az Alapjárat csapata is!
Mille Miglia második nap: Irány Róma!
2018. május 18.
Csendes a csütörtök hajnal, ami nagy kontraszt a mezőny tegnap esti Milano Marittima-i fogadtatása után, amiben az illusztris autókonvojnak része volt.

További hírek