Ez történt a DTM első éjszakai helyszínén

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

Augusztus utolsó hétvégéjén Misanóba látogatott a Német Túraautó Bajnokság, ahol a sorozat első lámpafényes versenyeit rendezték.

Te jó ég! Ennyit tudok mondani a misanói pályáról. Néhány éve volt szerencsém ellátogatni a San Marinótól nem messze lévő, Marco Simoncelliről elnevezett pályára, akkor ugyan Suberbike VB-re látogattam ki fotózni, de pályafutásom egyik legmeghatározóbb élményével tértem onnan haza.

1. verseny

A DTM történetének első éjszakai futamát Paul Di Resta nyerte, aki így értékelte a futamot:

„Nagyon boldog vagyok. Ez egy tökéletes nap volt, még akkor is, ha verseny nagyon nehéz volt. Ez a győzelem fontos a bajnokság tekintetében.”

A brit pilótának ez volt a harmadik győzelme a szezonban. A második helyen Robin Frijns végzett az Audival, míg a dobogó legalsó fokára Eduardo Mortara állhatott fel.

A hétvége első futama nem zajlott unalmasan, ugyanis a biztonsági autó kétszer is a pályára gördült. Először a 9. és a 12. kör között kapott szerepet, amikor a Mercedes-AMG két pilótája Eduardo Mortara és Gary Paffett ütköztek. Aztán a 14. körben még egyszer bejött a safety car pár körre.

2. verseny

Már az első futam is felülmúlta a várakozásokat, a vasárnapi viadal még rátett egy lapáttal. Joel Eriksson életében először nyert a szériában. A BMW pilótája rádión ezt mondta a csapatának: „Ez hihetetlen érzés! Amikor gyerek voltam arról álmodtam, hogy futamot tudok nyerni a Német Túraautó Bajnokságban, és ez most sikerült.” Sikerét az eltérő gumistratégiának és a biztonsági autónak köszönheti. Edoardo Mortarát intette le másodikként a kockás zászló, míg a harmadik a tavalyi bajnok René Rast lett.

Alex Zanardi a BMW-vel a misanói éjszakai versenyen

Alex Zanardi egy átalakított BMW-vel vendégpilótaként az 5. helyen végzett a második versenyen

A hétvége vendégversenyzője Alex Zanardi volt, aki évekkel ezelőtt, egy súlyos balesetben mind a két lábát elvesztette. Most lábprotézis nélkül egy átalakított BMW-vel vett részt a két futamon. Szombaton utolsóként intette le a kockás zászló, azonban vasárnap az 5. helyen fejezte be a versenyt olyan versenyzők előtt, mint Di Resta, Duval, Green, Rockenfeller, Müller, Spengler, Wehrlein, Wittmann, Paffett vagy Glock.

A bajnokság állása:

A 20 futamos szezonból már 14 lement. A bajnokságot jelenleg Paul Di Resta vezeti 186 ponttal, őt Gary Paffett követi 177 egységgel. Edoardo Mortara áll a harmadik helyen 138 ponttal. Marco Wittmann áll a negyedik helyen 112 ponttal a 110 pontot gyűjtő Lucas Auer előtt.

A gyártók között a Mercedes-Benz áll az élen 761 ponttal. A BMW a második 442 egységgel, míg az Audi 295-tel a harmadik.

Lehet, hogy a széria hanyatlásától tartva integráltak be egy éjszakai helyszínt, lehet, hogy nem. A lényeg az, hogy jól döntöttek. Így felvételekről is roppant izgalmas és látványos csatákat eredményezett, nagyon ütős fotókat lehetett volna készíteni. Azt hiszem, újabb sorral kell bővítenem a szakmai  bakancslistámat. Nagyon remélem, hogy jövőre is benne lesz a versenynaptárban, mert ezt ki nem hagynám még egyszer!

Forrás/ Fotók:

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2019. január 21.
A teljes felsőkategóriás szegmens növekedett az elmúlt évben Magyarországon

További hírek