2017. november 20. | 19:56

Michelisz Norbert faragott a hátrányából Makaóban, a WEC sorozat Bahreinben folytatódott, ahol megjelent Fernando Alonso is. A WRC lezárta a szezont Ausztráliában.

Őrült hétvége Makaóban

A WTCC a híres és hírhedt makaói katlanba látogatott, ahol számos sorozatot rendeztek még, így igencsak aktív volt a hétvége. A pálya nagyon szűk és nehéz rajta vezetni, ezáltal komoly esély van a balesetre. Most sem volt ez másként. Az FIA GT World Cup sorozatban a szombati versenynapon történt banális baleset, ahol 16 kocsi csúszott egymásba, mindez rögtön a legelső körben. Itt a fő futamot Edoardo Morata nyerte Robin Frijns és Maro Engel előtt. A roncsderbi második felvonása épp a WTCC futamon jött, ahol sajnálatos módon Michelisz Norbert csapta a falhoz Hondáját, az 5. helyen állt éppen. A futamot utána leintették, Norbi pedig megtarthatta az 5. helyet. A fordított rajtrácsos versenyt Mehdi Bennani nyerte végül, Michelisz Norbi közvetlen riválisa, Björk a 4. helyen végzett.
WTCC: Rob Huff jól teljesített Makaóban

A második futamon esős pályán kellett teljesíteni a versenyt, a mezőny a Safety Car mögött rajtolt. Elöl Rob Huff haladt, mögötte Michelisz Norbert, riválisa, Björk az 5. helynél nem tudott előrébb lépni. Norbi végül nem ment bele csatározásokba, és megtartotta a második helyezést. Björk még vezeti a pontversenyt, előnye az utolsó futam előtt mindössze 6,5 pont. Izgalmas hajrára van kilátás Katarban. A második makaói futamon pontot szerzett Szabó Zsolt a Zengő csapatnak. Rendeztek még Formula-3 versenyeket is, a kvalifikációs futamot Callum Ilott nyerte, a végső futamot pedig Daniel Ticktum zárta győztesként Lando Norris előtt.
Formula-3: Szerencsére rendben zajlott a verseny

A Suncity Group elnevezésű motorverseny szombati futamán a brit Daniel Hegarty szenvedett súlyos sérülést, életét az orvosok már nem tudták megmenteni. Legutóbb 2012-ben volt halálos motorbaleset Makaóban, érdemes lenne átgondolni a jövőben, hogy alkalmas-e a pálya a motorversenyzésre.

WEC Bahreinben, WRC Ausztráliában

Bahreinben a WEC bajnokság zárófutamán a Toyota aratott hármas győzelmet, méghozzá a Sebastian Buemi-Anthony Davidson-Kazuki Nakajima triónak köszönhetően. A második a Porsche csapat lett többek között Brendon Hartley-val a volán mögött. A hatórás versenyen végig magabiztosak voltak a Toyoták és hiba nélkül zárták le az idényt. Az LMP2-es kategóriát győzelmének köszönhetően a Rebellion Racing (Bruno Senna és Julien Canal) nyerte a Jackie Chan DC Racing előtt, a GTE-ben pedig a James Calado-Alessandro Pier Guidi (Ferrari) hódította el a világbajnoki címet, noha a testvérautó párosa, Sam Bird és Davide Rigon győzött a versenyen. A GTE Am bajnoki címét az Aston Martin csapatnak (Pedro Lamy, Mathias Lauda, Paul Dalla Lana) sikerült elhódítania. A Porsche búcsúzik jövőre a sorozattól.
WEC: Fernando Alonso kipróbálta a Toyotát

A bahreini hétvége további híre, hogy Fernando Alonso Sebastian Buemi-től vette át a volánt a a vasárnapi tesztnapon és 113 kört teljesített az autóval. Alonso készül megnyerni az autósport tripla koronáját, a Monaco GP már megvan neki, még kell az Indy 500 és a Le Mans 24 órás verseny. Ennek előkészítéseként Alonso januárban Amerikában versenyez majd a Daytona 24 óráson. A WRC Ausztráliában zárta le a szezont. A legfontosabb kérdésre már választ kaptunk a verseny előtt, Sébastien Ogier lett a világbajnok. Az ausztrál szezonzárót a belga Thierry Neuville nyerte Ott Tänak előtt, harmadik Hayden Paddon lett. Fotók: FIA