2018. május 16. | 18:32

A Spanyol GP-nek ugyan vége, de a mezőny maradt az Ibériai-félszigeten, és az első évközi teszten számos új elemet kipróbálnak. Az első napon a Red Bull futotta a legjobb kört Max Verstapennel.

Ismét Barcelonában tesztel a mezőny

Max Verstappen futotta a leggyorsabb kört az első évközi tesztnapon, a legtöbb kört viszont Lewis Hamilton teljesítette. Persze ezek a tesztek nem feltétlenül a sebesség maximalizálásáról szólnak, hanem arról, hogy minél több érdekes elemet kipróbáljanak a csapatok és minél több adatot gyűjtsenek eközben az autóról. Lewis Hamilton kapta a feladatot, hogy tesztelje a helyzetjelző lámpákat, amit két részben erősítenek a hátsó szárnyra. Az ötlet az LMP1-es autóktól jött, ahol bevált a módszer, most itt is tesztelik.
Ma Bottas tesztel a Mercedesnél

Hamilton a tesztnapot érdekesnek nevezte, a Mercedes részéről Andrew Shovlin vezető versenymérnök elmondta, hogy a teszt elsődleges célja az volt, hogy a gumikat terheljék és a viselkedésüket javítsák. Megdicsérte a brit bajnokot, hogy nagyszerű munkát végzett, és olyan visszajelzéseket szállított, mely hasznára lehet később a csapatnak. Délelőtt Romain Grosjean futotta a legjobb kört, a Haas Ferrari pilótájának egyébként nincsen jó időszaka, Bakuban is buta hibát vétett, csakúgy, mint a múlt vasárnapi futamon. Max Verstappen aztán délután átvette a vezetést szuperlágy gumikon, a holland elmondta, hogy a cél az volt, hogy jobban megismerjék az autó gumikezelését. Erre minden lehetősége meg is volt, ugyanis két versenytávot teljesített. A McLaren-Renault is aktív napon van túl, ezőttak Stoffel Vandoorne tesztelt, míg a Pirelli részére végzett munkát a fiatal Lando Norris, aki jelöletlen gumikon futott. Sebastian Vettel a gumikat hasonlította össze, az autón pedig még rajta volt a tükörszárny, amit az FIA nem engedélyez már Monacora, valószínűleg nem volt még idő levenni és újakat fejleszteni. Sebastian Vettel a lágy gumin futotta a leggyorsabb körét. A teszt a mai napon folytatódik.

Massa a Formula-E sorozatban folytatja

Az elektromos formaautók világába igazolt Felipe Massa, a monacói székhelyű Venturi csapathoz, melynek érdekessége, hogy az Oscar díjas színész Leonardo DiCaprio az egyik alapítója. A brazil 2017 végén fejezte be F1-es pályafutását a Williams csapatnál, összesen 11 futamgyőzelmet aratott, 2008-ban pedig 1 ponttal maradt le Lewis Hamilton mögött és drámai körülmények között bukta el a félig már megnyert világbajnoki címet. Az új szerződése három évre szól, a hírek szerint komoly tervei vannak a bajnokságban.
Felipe Massa a Formula-E-ben!

Forrás:
  • Címkék:
  • F1