2018. január 03. | 13:19

Felipe Massa szerint a Mercedes csapat 2018-ban Lewis Hamiltont fogja jobban támogatni. A Száguldó Cikruszba belépő Aston Martin azon dolgozik, hogy újra motorszállító lehessen az F1-ben.

Massa és Hamilton

A 2017-es szezon végén visszavonult Felipe Massa kifejtette véleményét Lewis Hamiltonnal és a Mercedes csapattal kapcsolatban. A Mercedes évről évre azt állítja, hogy házon belül harcolhatnak a csapattagok, de a brazil szerint Hamilton élvezhet inkább prioritást. Úgy látja, nincs gond most csapaton belül, mint amikor Nico Rosberg volt a brit márkatársa. Bottas érkezése felüdülés volt, de a brit négyszeres bajnok jobban otthon érzi magát, és fejlődni is fog még.
Hamilton, Bottas és Massa a 2017-es zárófutamon

Hamilton 2017-ben kilenc futamgyőzelmet tudott szerezni. A nyári szünet után letarolta a mezőnyt, és két futammal a vége előtt már világbajnoknak mondhatta magát. Massa még hozzátette, hogy csodálatosan versenyzik a brit, és megérdemli a sikereket, amiket elért. A potenciál megvan benne az újabb vb sikerhez. Negyedik címével beérte Sebastian Vettelt és Alain Prostot, akiknek szintén négy világbajnoki címük van.

Közeledik az Aston Martin az F1-hez

A legendás angol gyártó 2018-ban már jelen lesz a sorozatban. Partnerük a Red Bull Racing lesz, igaz, csak névlegesen lesznek ott. Ugyanakkor erősen gondolkodnak, hogy a 2021-es szezontól ismét jelen lennének, mint motorszállító. A vállalat elnöke, Andy Palmer elmondta, hogy van inspirációjuk ahhoz, hogy nagy dolgokra készüljenek és berobbanjanak a sorozat életébe. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy Joerg Ross és Luca Marmorini korábbi F1 Ferraris motortervezők jelenleg az angolok szolgálatában állnak. A Red Bull ráadásul ideális partner lehetne a jövőben, ugyanis Christian Horner csapatfőnök is nyitott a tárgyalások megkezdésére. Palmer még hozzátette, hogy végeztek már számításokat a költségekkel kapcsolatban, bízok abban, hogy növelnék az eladott autóik számát és a marketing terén is egy újabb felületet tudnának szerezni. Számítanának más csapatokra is az erőforrásuk használata terén.
Szorosabbra fűzi viszonyát a Red Bull és az Aston Martin

„Hitelességet kell létrehoznunk akkorra, amikor kiállunk a Ferrari, a Lamborghini és a McLaren ellen a közkeletű utcai autók piacán. A 2021-es szabályok időzítése nagyon kedvező, mert mi is akkor akarjuk kihozni az autót.”
A Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso is lehetséges partner lehet, ők 2018-ban Honda motorral mennek, nagy kérdés, hogy mire lesznek képesek együtt. Forrás: Autosport Borítókép: M4 Sport
  • Címkék:
  • F1