F1: Hamiltonra összpontosíthat a Mercedes jövőre, úton az Aston Martin

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Felipe Massa szerint a Mercedes csapat 2018-ban Lewis Hamiltont fogja jobban támogatni. A Száguldó Cikruszba belépő Aston Martin azon dolgozik, hogy újra motorszállító lehessen az F1-ben.

Massa és Hamilton

A 2017-es szezon végén visszavonult Felipe Massa kifejtette véleményét Lewis Hamiltonnal és a Mercedes csapattal kapcsolatban. A Mercedes évről évre azt állítja, hogy házon belül harcolhatnak a csapattagok, de a brazil szerint Hamilton élvezhet inkább prioritást. Úgy látja, nincs gond most csapaton belül, mint amikor Nico Rosberg volt a brit márkatársa. Bottas érkezése felüdülés volt, de a brit négyszeres bajnok jobban otthon érzi magát, és fejlődni is fog még.

Hamilton, Bottas és Massa a 2017-es zárófutamon, Abu-dzabiban

Hamilton, Bottas és Massa a 2017-es zárófutamon

Hamilton 2017-ben kilenc futamgyőzelmet tudott szerezni. A nyári szünet után letarolta a mezőnyt, és két futammal a vége előtt már világbajnoknak mondhatta magát. Massa még hozzátette, hogy csodálatosan versenyzik a brit, és megérdemli a sikereket, amiket elért. A potenciál megvan benne az újabb vb sikerhez. Negyedik címével beérte Sebastian Vettelt és Alain Prostot, akiknek szintén négy világbajnoki címük van.

Közeledik az Aston Martin az F1-hez

A legendás angol gyártó 2018-ban már jelen lesz a sorozatban. Partnerük a Red Bull Racing lesz, igaz, csak névlegesen lesznek ott. Ugyanakkor erősen gondolkodnak, hogy a 2021-es szezontól ismét jelen lennének, mint motorszállító. A vállalat elnöke, Andy Palmer elmondta, hogy van inspirációjuk ahhoz, hogy nagy dolgokra készüljenek és berobbanjanak a sorozat életébe.

Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy Joerg Ross és Luca Marmorini korábbi F1 Ferraris motortervezők jelenleg az angolok szolgálatában állnak. A Red Bull ráadásul ideális partner lehetne a jövőben, ugyanis Christian Horner csapatfőnök is nyitott a tárgyalások megkezdésére. Palmer még hozzátette, hogy végeztek már számításokat a költségekkel kapcsolatban, bízok abban, hogy növelnék az eladott autóik számát és a marketing terén is egy újabb felületet tudnának szerezni. Számítanának más csapatokra is az erőforrásuk használata terén.

Szorosabbra fűzi viszonyát a Red Bull és az Aston Martin, később motort is építenének

Szorosabbra fűzi viszonyát a Red Bull és az Aston Martin

„Hitelességet kell létrehoznunk akkorra, amikor kiállunk a Ferrari, a Lamborghini és a McLaren ellen a közkeletű utcai autók piacán. A 2021-es szabályok időzítése nagyon kedvező, mert mi is akkor akarjuk kihozni az autót.”

A Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso is lehetséges partner lehet, ők 2018-ban Honda motorral mennek, nagy kérdés, hogy mire lesznek képesek együtt.

Forrás: Autosport

Borítókép: M4 Sport

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További autós hírek

Az alábbihoz hasonló felvételeket eddig leginkább külföldi videókban láthattunk (szerencsére). Bár sajnos nálunk is volt már példa arra, hogy valaki…
Az autósok sarcolására adott utasítást a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság vezetője. A Hír Televízió birtokába került felvételen Handl Tamás azt mondja,…
Isteni szerencse, hogy ez a lengyel mentőautó nem szállított beteget. Vígjátékokban szokás elsütni a poént, amit Wrocławban vett fel egy…
Mindent megért neki az előzés, még a villamos sem számított. Taxis olvasónk is meglepődött a veszélyes manőveren, pedig ő aztán…
” Múlt héten történt az eset, amit a fedélzeti kamera is felvett. A 4-es úton vezettem Budapest irányába, amikor az…

Kapcsolódó írások

Sebastian Vettel nyerte a Brazil Nagydíjat, Massa felállhatott a dobogóra!
2017. november 13.
A 2017-es Forma-1-es szezon utolsó előtti versenyét rendezték Brazíliában, amely egy közepesen jó futam volt sok előzéssel. Utolsó hazai futama után Massa a dobogóról válaszolt honfitársa, Barrichello kérdéseire.
Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!

További hírek