Fernando Alonso akár nyerhet is Le Mans-ban a Toyotával

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Fernando Alonso rajthoz áll a 2018-as Le Mans-i 24 órás autóversenyen. Ez egy kulcsfontosságú esemény lehet a spanyol matador karrierjében, mivel közelebb kerülhet különleges célja eléréséhez, a motorsport nagy triplájához.

Társszerző: Hajdu Balázs

Nyerni Le Mans-ban, behúzni az Indy 500-at és a Forma 1-es Monacói Nagydíjat... Nos, ez számos autóversenyző álma, azaz megszerezni az autósport tripla koronáját. Ha valaki, akkor korunk egyik, ha nem a Forma-1 történetének egyik legjobb pilótája, Fernando Alonso képes lehet erre. Monte Carloban már kétszer is felért a csúcsra, majd rendkívül közel került az Indy 500 megnyeréséhez 2017-ben. Nyugodtan kijelenthető, hogy még egyszer meg fogja próbálni.

Alonso a tripla koronára hajt

A Toyota az egyetlen magas színvonalú konstruktőr a 24 órás versenyen. Ha nem ők nyernek Le Mans-ban, az világraszóló meglepetés lesz.

“Alonso minden olyan versenyen részt vesz, ami nem ütközik a Forma-1-es kötelezettségeivel”, mondják a Toyota képviselői. Így jut majd ideje tesztelni a 8-as számú Toyota TS050 hibridet, melyet két korábbi F1-es pilótával, Sebastien Buemi-vel és Kazuki Nakajima-val felváltva fog vezetni a világ legnagyobb hosszútávú versenyén. A bajnokság egy szuper szezon részéve válik, mely magában foglalja a 2019-es Le Mans-i versenyt is, így talán két esélye is lesz Alonsonak.

“Soha nem rejtettem véka alá a motorsport tripla koronájának elhódítását”, mondja Alonso. “A McLaren-nek köszönhetően idén lesz esélyem a győzelemért versenyezni Le Mans-ban. Ez egy nagy kihívás – sok minden közbejöhet – én készen állok, és nagyon várom a küzdelmet.

Fernando Alonso

“Az, hogy én ezen a versenyen rajthoz állhatok, a McLaren és köztem meglévő erős kapcsolatnak és nagy megértésnek köszönhető. Nagyon boldog vagyok, hogy tiszteletben tartották, mit jelent számomra ez a verseny.”

Sokan kétkednek, hogy vajon képes lesz-e minden fronton helytállni Alonso, és mennyire tud továbbra is koncentrált maradni az F1-es hétvégéken ilyen sűrű versenynaptár mellett, ám a kétszeres világbajnok igyekezett szertefoszlatni a kétkedők aggodalmát.

“Semmiképpen nem tereli el a figyelmemet ez a verseny a Forma-1-es céljaimról. 2018-ban az a célunk a McLaren-nel, hogy minden futamon versenyképesek legyünk, és érzem, hogy egyre közelebb vagyunk ehhez.”

Alonso

Graham Hill mai napig az egyetlen versenyző, akinek sikerült a triplázás. Vajon sikerülhet ez Alonsonak is? Mit gondolsz, történelmet írhat a spanyol pilóta?

Forrás: Top Gear

További autós hírek

Újabb elégedetlenségi hullám söpör végig a budapesti taxisokon. Ezúttal az Uber utódjaként emlegetett Bolt (korábbi nevén a Taxify) húzta ki a gyufát azzal,...

Igencsak parás dologgal szerzett egy kis extra bevételt és hírnevet egy Ohio államban működő autómosó – szúrta ki a hvg.hu Nemsokára itt a...

Egy egyszerű balra kanyarodásnak indult, aztán… Beakadt a kormány fogasléc? Megszédült a sofőr? Az autóvezető hirtelen rájött, hogy gyalogos? Várjuk a megfejtéseket kommentben…...

Október 20-án, vasárnap vadgázolás történt az M3-ason, a kisbagi pihenőnél. A gázolónak hatalmas szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta!Írt néhány sort az esetről: “Sziasztok!Én...

Olvasónk András küldte nekünk a felvételt. Annyit írt hozzá: Dunaharasztin az 51-esen készült a felvétel tegnap este. Még a lovas nézett rám csúnyán...

Kapcsolódó írások

Döntött Fernando Alonso: Amerikában fog versenyezni!
2017. október 31.
A kétszeres F1-es világbajnok 2018 januárjában az USA-ba utazik, hogy versenyzőként részt vegyen a 24 órás Daytona-i küzdelemben, ahol Montoya már tudott nyerni.
Hétvégi program és versenyajánló 11.11.-11.12.
2017. november 09.
Magyarországon a rali kerül főszerepbe november második hétvégéjén. Orfűn Rallye Sprint Kupa, Bózsva és Telkibánya között Certa Rally Sprint várja az érdeklődőket. Mindkét sorozat a MARB része. Külföldön Forma-1 és az idei utolsó MotoGP futam vár a képernyők elé.
A ralikrossz gyártók haladékot kaptak az elektromos átállásra
2018. augusztus 26.
A ralikrossz-világbajnokságban elhalasztották az elektromos autók bevezetését 2021-ig.
ford gt40 szemből
2019. június 14.
Ken Milesék 1966-ban megtörték a maranellóiak egyeduralmát Le Mans-ban, az erről készülő filmet hamarosan a mozikban is megnézheted.