2018. február 01. | 02:01

Fernando Alonso rajthoz áll a 2018-as Le Mans-i 24 órás autóversenyen. Ez egy kulcsfontosságú esemény lehet a spanyol matador karrierjében, mivel közelebb kerülhet különleges célja eléréséhez, a motorsport nagy triplájához.

Társszerző: Hajdu Balázs

Nyerni Le Mans-ban, behúzni az Indy 500-at és a Forma 1-es Monacói Nagydíjat... Nos, ez számos autóversenyző álma, azaz megszerezni az autósport tripla koronáját. Ha valaki, akkor korunk egyik, ha nem a Forma-1 történetének egyik legjobb pilótája, Fernando Alonso képes lehet erre. Monte Carloban már kétszer is felért a csúcsra, majd rendkívül közel került az Indy 500 megnyeréséhez 2017-ben. Nyugodtan kijelenthető, hogy még egyszer meg fogja próbálni.

A Toyota az egyetlen magas színvonalú konstruktőr a 24 órás versenyen. Ha nem ők nyernek Le Mans-ban, az világraszóló meglepetés lesz. “Alonso minden olyan versenyen részt vesz, ami nem ütközik a Forma-1-es kötelezettségeivel”, mondják a Toyota képviselői. Így jut majd ideje tesztelni a 8-as számú Toyota TS050 hibridet, melyet két korábbi F1-es pilótával, Sebastien Buemi-vel és Kazuki Nakajima-val felváltva fog vezetni a világ legnagyobb hosszútávú versenyén. A bajnokság egy szuper szezon részéve válik, mely magában foglalja a 2019-es Le Mans-i versenyt is, így talán két esélye is lesz Alonsonak.
“Soha nem rejtettem véka alá a motorsport tripla koronájának elhódítását”, mondja Alonso. “A McLaren-nek köszönhetően idén lesz esélyem a győzelemért versenyezni Le Mans-ban. Ez egy nagy kihívás – sok minden közbejöhet – én készen állok, és nagyon várom a küzdelmet.
“Az, hogy én ezen a versenyen rajthoz állhatok, a McLaren és köztem meglévő erős kapcsolatnak és nagy megértésnek köszönhető. Nagyon boldog vagyok, hogy tiszteletben tartották, mit jelent számomra ez a verseny.”
Sokan kétkednek, hogy vajon képes lesz-e minden fronton helytállni Alonso, és mennyire tud továbbra is koncentrált maradni az F1-es hétvégéken ilyen sűrű versenynaptár mellett, ám a kétszeres világbajnok igyekezett szertefoszlatni a kétkedők aggodalmát.
“Semmiképpen nem tereli el a figyelmemet ez a verseny a Forma-1-es céljaimról. 2018-ban az a célunk a McLaren-nel, hogy minden futamon versenyképesek legyünk, és érzem, hogy egyre közelebb vagyunk ehhez.”

Graham Hill mai napig az egyetlen versenyző, akinek sikerült a triplázás. Vajon sikerülhet ez Alonsonak is? Mit gondolsz, történelmet írhat a spanyol pilóta? Forrás: Top Gear