Fernando Alonso fantasztikus formában versenyez

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

A Spanyol Nagydíjon visszatér az F1-es kocsiba a kétszeres világbajnok, aki múlt héten a WEC sorozatban ünnepelhetett a dobogó legmagasabb fokán. Új erőre kapott Alonso?

Fernando Alonso nagyon kedvében lehet, ami a versenyzést illeti, folyamatosan szállítja idén a pontokat az F1-ben, de mindent megtesz most azért, hogy sikeres legyen, ugyanis elindult a WEC, azaz a hosszú távú bajnokság sorozatban is. A Toyota adott neki egy ülést, amit meg is hálált, a múlt hétvégén győzött Spában a hatórás versenyen. Fernando Alonso elmondta, hogy ez „csak” bemelegítés volt a Le Mansi 24 órás futam előtt, de kaptak érte pontokat is. Láthatóan azonban nagyon örült annak a sikernek és boldogan ünnepelt csapattársaival.

Ami érdekes, hogy Alonso 2013 tavasza után nyert ismét egy világbajnoki futamot, pedig jónéhány F1 futamot futott azóta, de ugye a McLaren és a Honda gyengélkedése miatt ez nem volt elérhető közelségben és a Ferrari sem volt az igazi 2014-ben, amikor is beköszöntött a hibrid éra, amiben ugye a Mercedes tarolt – tarol. Ugyanakkor azért is elismerendő Alonso aktivitása, mivel egymás után 5 versenyhétvégén fog versenyezni, ráadásul a futamok között lesz a Le Mans 24 órás versenyi is, és ez így együtt fizikailag rendkívül megterhelő.

Fernando Alonso McLaren Honda

Fernando Alonso sikertelen időszakot töltött a McLaren Hondával

Alonso beszélt a Spanyol Nagydíjra érkező fejlesztésekről is, szerinte ezeket reálisan kell látni, és annak ellenére, hogy a wokingiak szinte teljesen új kasztnival készülnek, nem gondolja azt, hogy nagy változások lesznek majd. Sőt, szerinte 95%-ban ugyanúgy mennek majd a dolgok, mint eddig, de hozzátette, hogy azért ez egy másik autó lesz, és új időszámítás kezdődik, amire lehet majd építkezni.

A csapatok idén nagyon sok fejlesztést végeznek az F1-ben, és a McLaren Renault sem tart pihenőt, lesz fejlesztés ugye a mostani Spanyol Nagydíjon, Kanadában és az angol Silverstone-ban is. Nem csak a McLaren készül a fejlesztésekkel, hanem partnerük, a Renault is, ugyanis új üzemanyagot használnak a spanyol versenytől kezdődően. Carlos Sainz meg is osztotta gondolatait a rivális istállóról:

„A McLaren történelme és fejlesztési üteme miatt nem árt, ha rajtuk tartjuk a szemünket. Az időmérőn nem mutattak igazán erőt eddig, de én mondom, a versenyeken mintha egy másik autót vezetnének, nagyon erősek és versenyképesek. Bármelyik pillanatban megtalálhatják a hiányzó két tizedet az időmérőn, és máris megnehezítik a dolgunkat."

Fernando Alonso WEC

Fernando Alonso teszteli a Toyota WEC versenyautóját

Fernando Alonso azzal folytatta, hogy élete legjobb formájában versenyez, és nem tudja mi vár rá a jövőben, szerinte a Forma-1 most is nagyon kiszámítható, s bár örül a sikereknek, nem tudja, hol fogja folytatni. A McLaren teljesítményével elégedett, akárcsak a fejlesztés ütemével, de végső soron úgy gondolja, ez nem elég ahhoz, hogy a régi fényében tündököljön.

Forrás:

Fotó: FIA WEC

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hétvégi program és versenyajánló 11.11.-11.12.
2017. november 09.
Magyarországon a rali kerül főszerepbe november második hétvégéjén. Orfűn Rallye Sprint Kupa, Bózsva és Telkibánya között Certa Rally Sprint várja az érdeklődőket. Mindkét sorozat a MARB része. Külföldön Forma-1 és az idei utolsó MotoGP futam vár a képernyők elé.
Hétvégi program és versenyajánló 11.18.-11.19.
2017. november 16.
Ezen a hétvégén a TV képernyők előtt lesz érdemes figyelni az autósport eseményeket, WRC és WTCC verseny is lesz. Magyarországon egy egyedülálló programra szeretnénk felhívni a figyelmet!

További hírek