2018. március 05. | 16:29

A második héten immáron jó időben folytatódik a teszt a barcelonai aszfaltcsíkon. A Toro Rosso Honda vajon képes folytatni remek szereplését?

Tegnap, azaz március 6-án folytatódott a tesztelés Barcelonában, a motorok ismét felbőgtek, szerencsére most az időjárás nem szúrt ki annyira a csapatokkal, mint az előző héten. 13 versenyző hajtott ki a pályára, egyébként az aszfalt hőmérséklete már majdnem elérte a 30 fokot. A teszteléssel eltöltött nyolc óra alatt a Mercedes, a Renault és a Williams ezúttal is a megosztotta a munkát két versenyzője között, akik az ebédszünetben váltották egymást.

Délelőtt a köridőket tekintve nagy csata volt Sebastian Vettel, Valtteri Bottas és Max Verstappen között, csupán néhány század másodperc volt köztük a különbség. Természetesen nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ez teszt, így ezekből az adatokból messzemenő következtetéseket nem lehet és nem is szabad levonni.

Délután megérkezett a pályára a címvédő is, Lewis Hamilton 91 kört ment a Mercedessel, igaz, köridőben 4 tizeddel elmaradt a legjobbtól. A Mercedes 177 kört futott, ezzel az ezüst nyilak mentek a legtöbbet, ugyanakkor Sebastian Vettel egyedül ment 171 kört a Ferrarival, ami mindenképp említésre méltó teljesítmény az autótól és a német pilótától is.

A tesztet három piros zászlós szakasz tarkította ezekből kettőért a McLaren volt a felelős, elektronikai és hidraulikus nyomás problémáik voltak. A belga Stoffel Vandoorne így csak 38 kört tudott menni. Jutott a piros zászlóból egy a Red Bullnak is, Max Verstappen körülbelül másfél órával a leintés előtt volt kénytelen leparkolni a célegyenes végén. A holland titánt azonban a végére vissza tudták még küldeni a pályára és 130 megtett körrel végül nem lehettek elégedetlenek az energiaitalosok.

A tesztnap leggyorsabb körét Sebastian Vettel futotta 1:20.396-os idővel. Második helyen Valtteri Bottas végzett, a harmadik pedig Max Verstappen lett.

Az eddigi eredmények alapján Toto Wolff a Mercedes főnöke elmondta, hogy hármas csatára számít 2018-ban és a Ferrarit, illetve a Red Bullt tartja legfőbb riválisnak. Elismerte ugyanakkor, hogy a Mercedes jól sikerült és eddig minden a terveik szerint halad. A megbízhatósága, mint minden évben most is félelmetes, hiba nélkül köröznek az autóik.

Arra, hogy mit tud a motor, ha minden fel van tekerve, vélhetően csak Ausztráliában kapnak választ a rajongók. Toto Wolff így nyilatkozott:

„A Red Bull versenyautója nagyon erős, úgy gondolom, versenyben lesznek a futamgyőzelmekért és a vb-címért is. Szerintem idén megint ez a három csapat fog küzdeni egymás ellen. Őszintén mondom, hogy nagyon várok erre a csatára!"

A hivatalos Forma-1-es tesztidőszak pénteken véget ér, és készülnek a csapatok az Ausztrál Nagydíjra, mely március 25-én esedékes.

Forrás:

  • Címkék:
  • F1