Fotók: Háfra Zsolt - Alapjárat

Az International GT Open nemzetközi bajnokság negyedik fordulójára látogatott ki az Alapjárat stábja, melyet július 7-e és 8-a között rendeznek a Hungaroringen. A borús, esős idő nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy ne legyenek tömve a lelátók, bár a magyar szurkolóknak azért volt miért szorítani. A TCR Europe sorozatban pályára lépett a M1RA Motorsport színeiben Nagy Dani, akinek útját Michelisz Norbi egyengeti, A HELL ENERGY Racing Team & KCMG csapatában az ígéretes tehetség Tassi Attila illetve a Zengő Motorsport újonca Jedlóczky L. Márk és Ficza Ferenc.

A GT3-as autók dübörgése fogadott minket érkezéskor, épp akkor fejezték be időmérő köreiket. Ez a kategória nevezhető a fő attrakciónak, a szezon negyedik futamára tértek vissza a Hungaroringre. Az 500-600 lóerős GT3-as autók között AMG GT-k, BMW M6-ok, Lamborghini Huracanok és Ferrari 4-ak színesítették a mezőnyt.

A GT3 szombati eredményei:

PRO

 1. Luzich Racing - Marco Cloci & Daniel Serra - Ferrari 488 GT3
 2. Imperiale Racing - Ricciardo Agostini & Rik Breukers - Lamborghini Huracan GT3
 3. Luzich Racing - Alessandro Pier Guidi & Mikkel Mac - Ferrari 488 GT3

PROAM

 1. SPS Automotive Performance - Valentin Pierburg & Tom Onslow-Cola - Mercedes AMG GT3
 2. Daiko Lazarus Racing - Fabrizio Crestani & Miguel Ramos - Lamborghini Huracan GT3
 3. Rinaldi Racing - Christian Hook & Daniel Keilwitz - Ferrari 488 GT3

AM

 1. HTP Motorsport / MS Racing - Alexander Hrachowina & Martin Konrad - Mercedes AMG GT3
 2. ARC Bratislava - Miro Konopka & Zdeno Mikulasko - Lamborghini Huracan GT3
 3. Sport and You - António Coimbra & Luis Silva - Mercedes AMG GT3

Az időmérők után következett a Radical European Masters 50 perces futama, majd a TCR első éles megmérettetése. Nagy reményekkel vághatott neki a második helyen rajtoló Tassi Attila a versenynek  2:06:393-as idejével, előtte a spanyol Mikel Azcona 2:05:652-vel foglalta el a pole-pozíciót. Tassi mögött csapattársa, Josh Files foglalt helyet, Ficza Ferenc a hatodik, Nagy Dániel a hetedik helyen tartózkodott.

A rajtot jól kapta el a két HELL-es Honda, Files fel is zárkózott a bajnoki éllovas spanyolhoz és át is vette a vezetést, majd a második szektorban Tassi Attila is megelőzte a SEAT-ot. A Zengő Motorsport versenyzői több helyet veszítettek, majd a második körben sajnos Ficza összetörte a CUPRÁT, Files és Azcona viaskodásából pedig Dusan Brokovic jött ki jól, sajnos Files műszaki hiba miatt kiesett a versenyből. A francia Briché a JSB-Peugeottal felzárkózott az élbolyhoz, Tassin pöckölt egyet, kilökte őt a sóderágyba ezzel Attilának is sajnálatos módon a verseny véget ért.

Brokovic mögött Paulse felkapaszkodott a második helyre, őt Briché követte, akit végül megbüntettek, így Borkovic megszerezte idei harmadik győzelmét. Mögötte Stian Paulsen futott be, a dobogó legalsó fokára pedig Nagy Dániel állhatott fel. A bajnoki éllovas Azcona a negyedik lett, Jedlóczky pedig a pontszerő 10. helyen végzett.

A 2018-as TCR Europe bajnokság jelenlegi állás:

 1. Mikel Azcona 112 pont
 2. Dusan Borkovic 111 pont
 3. Nagy Dániel 69 pont
 4. Jean-Karl Vernay 62 pont
 5. Josh Files 53 pont
 6. Tassi Attila 48 pont
 7. Kris Richard 48 pont
 8. Stian Paulsen 43 pont
 9. Julien Briché 38 pont
 10. Jaap van Lagen 38 pont

A július 7-8 között látogatható rendezvényen a nézőtérre történő feljutás ingyenes, a Paddockba  4000 Ft-os felárért lehet bejutni. Vasárnap is lesz TCR illetve GT3 futam, úgyhogy még nagyban változhat a tabella mindkét sorozatban!

GT Open szombati program:

 • 9:00-11:50 Időmérők
 • 12:20 Radical European Masters
 • 13:40 TCR Europe
 • 14:40 Euroformula Open
 • 15:45 International GT Open

GT Open vasárnapi program:

 • 9:00-10:10 Időmérők
 • 10:30 Radical European Masters
 • 11:50 TCR Europe
 • 13:10 Euroformula Open
 • 14:15 International GT Open
 • 16:00 Radical European Masters