Forma-1: A Mercedes jelentős változásokra készül

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Toto Wolff, a Mercedes csapat vezetője bejelentette, hogy fontos átalakításokat végeznének a 2018-as autón, ugyanis voltak bizonyos pályák, ahol nagyon is szenvedtek az ezüst nyilak.

A Mercedes F1-es csapata nyerte idén az egyéni és a csapat világbajnokságot is, de nem túlzottan elégedettek a látottakkal. Voltak olyan versenyek a szezon alatt, melyeken egészen egyszerűen nem működött az autó. Látványosan szenvedtek a Monaco GP-n és a Hungaroringen is, de Szingapúr is rendre gondot jelent a németeknek, igaz, ott most nyerni tudtak.

Lewis Hamilton a Brazil Nagydíjon, sok újítás volt az autón

Lewis Hamilton a Brazil Nagydíjon

Az idei évre jelentősen átalakultak az autók, a Mercedes meglévő koncepciója lehet, kissé elavult. A Ferrari jelentősen felzárkózott, majd a Red Bull is megszorongatta őket a szezon végén. A Mercedes motorerőben még mindig verhetetlen, ez volt a nagy erénye a címvédőnek. Az abroncsok kezelése viszont rendre komoly problémát okozott a Merciknek: Monacoban két kört is kellett menniük, hogy megfelelő állapotba hozzák őket, Lewis Hamilton konkrétan nem tudott menni a pályán, meg is lett az eredménye.

A Mercedes Brazíliában Hamilton révén kipróbált néhány olyan alkatrészt, amelyek a következő szezonban könnyen lehet, hogy részei lesznek az autónak. Nem titok már, hogy egy ideje csak a 2018-as szezon van fókuszban, a gyárban szinte csak az új autón dolgoznak a mérnökök, ezért is gyűjtött a világbajnok istálló további információkat a brazil versenyen.

A Hungaroringen nem volt meg a tempójuk a győzelemhez, csak a 3. és 4. hely jött össze

A Hungaroringen nem volt meg a tempójuk a győzelemhez

A Red Bull autóinál jól megfigyelhető, hogy meredeken előredőlő a kocsi, idén elkezdte követni ezt a példát a Ferrari is. Ennek vannak hátrányai, elsősorban a légellenállás terén. Előnye viszont az, hogy az első szárny közel van az aszfalthoz, ezáltal a padlólemez alatt lévő diffúzor működésére jótékony hatással bír, melynek következménye a nagyobb leszorító erő. Ennek kivitelezése nagyon nehéz, ugyanis sok aerodinamikai elem kell az autóra.

A Brazil Nagydíjon a Mercedes egy kicsit döntött az autóján, ezt a sok szikrázásból lehetett megfigyelni. Van egy dolog azonban amin nem akartak változtatni, ez pedig a hosszabb tengelytáv. Ennek előnye, hogy a gyors kanyarokban plusz időt tudnak vele nyerni, viszont a lassú kanyarokkal tarkított pályákon hátrányt jelent. Toto Wolff elmondta, hogy ezt szeretnék megtartani az autón, viszont amiben lemaradásuk van, azon gőzerővel dolgoznak, hogy kijavítsák a problémákat.

Monaco idén kifogott rajtuk, a legrosszabb eredményt produkálták

Monaco idén kifogott rajtuk

Kérdés, hogy a riválisok mivel készülnek majd az új szezonra. Fontos kiemelni, hogy a versenyzők fejét védő halo bevezetése az autók súlyára is hatással lesz majd, így erre is fel kell készülniük a csapatoknak. A jövő év egyik nagy kérdése lesz továbbá az, hogy a Mercedes riválisai mennyit tudnak javítani a motorerőn és a megbízhatóságon, amit a 2018-tól bevezetésre kerülő Forma 1-es szabályváltozások tovább nehezítenek.

Forrás: Autosport

Fotók: Mercedes

További autós hírek

Az utóbbi napok ködös időjárása nem kicsit nehezítette meg a közlekedést. Városon kívül még durvább volt a helyzet. Kaptunk ma…

Egy hét múlva, január 31-én érvényességüket vesztik a korábban vásárolt éves autópálya-matricák. Január 31-én 2,5 millió éves autópálya-matrica jár le,…

A Tamási és Szakály között történt balesetben súlyosan megsérült annak a teherautónak vezetője, aki a 65-ös főúton hajtott egy lakatlan…

Egy elegáns megfordulás tegnap délután a gyorsforgalmin. “Emberünk minden józan észre vonatkozó szabályt feledve, simán bekanyarodott a nem kicsi, jól…

Nagyon sok esetetről tudunk, ahol a lakók konkrétan megmondják: “Ne állj meg itt haver, mert kiszúrom a gumit, meg összekarcolom”…

Kapcsolódó írások

Kallakis az üzletember és a Brown GP ünneplése
2019. október 06.
A pókeres berkekben is jól ismert üzletember, Achilleas Kallakis is bejelentkezett anno a Brawn GP megvásárlásért.
Befotóztam a Renault 2018-as F1-es gépét
2018. július 26.
Az Alapjárat körbefotózta a Renault idei Formula 1-es versenyautóját, amivel a Magyar Nagydíjon Nico Hülkenberg és Carlos Sainz köröz majd.
 Robert Kubica a Wiliiams boxában oldalról fotózva
2018. november 21.
Robert Kubica a Williams-Mercedes versenyzője lesz 2019-ben a Formula 1-ben.
Michael Schumacher szemből fotózva
2018. november 23.
Eddig sosem látott interjút tett közzé a hétszeres Formula 1-es világbajnok családja.