GT4 European Series Hungaroring – Galéria

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

A Blancpain GT Series betétprogramja volt ugyan a GT4, de nálam elvitte a showt, ez az alsóbb kategóriás nagytúraautós őrület!

A GT4 lényegében egy amatőr bajnokság, ahol szinte gyári autók mennek bebukócsövezve. Ezek a legkevésbé pályára szabott autók a négy szint közül, - melyek a GT1, a GT2, a GT3 és a GT4. – mégis talán ez tükrözi leginkább a versenyzői készségeket. Gyártó vagy csapat is építheti az autót, azonban az FIA mindet felülvizsgálja, hogy a teljesítményben ne legyen nagy eltérés, a már jóvá hagyott technikán nem fejleszthetnek szezon közben. Csökkentve ezzel a kiadásokat. A bajnokságban csak Pirelli abroncsokkal lehet részt venni.

Hétvégén láttam érdekes autókat az időmérők, és versenyek alatt. Például az egyik legérdekesebbek talán a KTM-ek, amelyek kaptak egy zárt kasztnit, egyben felfele nyíló ajtóval aztán hajrá. Továbbá hátul belátni a motortérbe, egy elég ronda, megoldásnak köszönhetően.

Végre láthattam testközelből az új Renault Alpine-t is. Az elődje anno raliban ért el szép eredményeket. Voltak Camarók is, ezen kicsit meglepődtem, mert nem nagyon láttam még GT sorozatban. A BMW-k mellett Porschékat és Aston Martint is lehetett találni a rajtrácson.

Ha mindez nem lenne elég kecsegtető, akkor elárulom, hogy van magyar érdekeltség a sorozatban Mór Csaba személyében.

A szombati és vasárnapi futamon is esett az eső. Az előbbin szabályosan ömlött az eső, annyira, hogy végül le is intették, azonban két fotós ismerőssel kint maradtunk a sikán utáni kanyarban, ahol a fák alatt próbáltunk menedéket keresni, de azért közben fotóztunk. A végeredményeket látva érdemes volt elázni.

Másnap csak szemergett, sajnos az nem volt olyan látványos, mint az előző napi, csupán engem bosszantott az eső.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Porsche olasz ház előtt oldalról fotózva
2018. október 28.
Szombaton délelőtt pihenő volt a résztvevőknek és a nézőknek is egyaránt, délután viszont Domagnano környékén bőgtek fel a motorok.
Az International GT Open hungaroringi hétvégéjének GT3-as képei
2018. július 09.
Az International GT Open magyarországi hétvégéjét leginkább a végletesség jellemezte.

További hírek