Gumiteszten vett részt az Opel Dakar Team

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

A hajmáskéri lőtéren tesztelt 3 napon keresztül Szalay Balázs, ezalatt 1000 kilométert tett meg a BF Goodrich homokra és köves talajra való abroncsain. A teszt minden tekintetben sikeres volt.

A sivatag is nem kevés meglepetést tartogat, de a kavicsos és sziklás terep is kemény próbatételt jelent, szóval megfelelőbb helyszínt nem is találhatott volna az Opel Dakar Team egy ilyen megmérettetésre. A jubileumi Dakart a csapat nem zárta sikeresen, végig sem tudtak menni az autó technikai hibái miatt. Nem adják azonban fel, készülni kell tovább és elérkezett az ideje, hogy teszteljék az új négykerekűt.

Opel Dakar Team

Ennek a programnak volt része a lőtéri teszt, ahol az elsőszámú feladat az abroncsok tesztelése és teherbírása volt. Szalay Balázs a teszt végén az alábbiakat nyilatkozta:

„A BF Goodrich abroncsok elképesztően jól bírták a kőkemény terepet. Nagyon jó a tapadásuk, ötszáz kilométernél kezdtek el egyáltalán kopni, és ez nem akármilyen ötszáz kilométer volt – gyakorlatilag versenytempóban megtett ötszáz kilométer. Érdekesség, hogy ezer kilométernél, amikor már szántszándékosan annyira lekoptattuk a gumikat, hogy szinte minta sem maradt rajtuk, még mindig volt tartása az abroncsnak, még mindig megfogta az autót. Az Opel nem csúszkált, szépen haladt a nyomon – ez még engem is meglepett. Főleg azért, mert ennél keményebb terepet nemigen tudok elképzelni egy abroncs tesztelésére…”

BFGoodrich

Szalay Balázs a Dakar óta nem ült versenyautóban, így nem csoda, hogy az első napon érzett némi izomlázat a karjaiban. A második nap így nehezen indult, de szerencsére a harmadik napra elmúltak a panaszok, és kijelentette, hogy készen áll a versenyzésre. A csapat bár nem versenyzett a januári Dél-amerikai kaland óta, autójukat már kiállították a WTCR hungaroringi futamán és ott voltak a Nagy Futamon is Budapest belvárosában. Szalay Balázs az Opel Crossland X-szel, míg Darázsi Zsolt a MAN kamionnal vonultak végig csaknem 200 000 ember előtt. Egészen biztos, hogy a megnövekedett aktivitás miatt hamarosan újra versenyeznek majd valahol.

Forrás és fotók:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Az Opel Dakar Team párosa
2018. november 09.
A Margitszigeti Casinót egy estére ellepték az autók és minden a sivatagi versenyzés körül forgott!
Dakar
2019. január 11.
A Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős a csütörtöki napon is átküzdötte magát

További hírek