Gyerekek jelentkezését várják a Magyar Nagydíjra!

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A Liberty Media 2018-ban megvált a rajtrácslányoktól sokak elégedetlenségére, helyettük most jönnek a gyerkőcök kísérni a pilótákat. Elkezdődött a jelentkezési időszak.

Mint ismert, már nem igazán lehet már 2018-ban találkozni a GridGirlökkel, ugyanis az F1 jogtulajdonosa úgy döntött, hogy száműzi őket a rajtrácsról. Szerintük a hölgyek szerepeltetése elavult lett és nem egyeztethető össze a Liberty szemléletével. Helyettük jöttek a GridKidek. Ők olyan gyerekek, akik autóversenyzők szeretnének lenni, vagy aktívan versenyeznek most is, ezért számukra megnyílt a lehetőség, hogy az F1-es rajtrácson kísérjék a világ legjobb autóversenyzőit.

A Forma-1 vezetősége 2018 januárjában jelenített meg egy közleményt, amiben bejelentették, hogy a 2018-as szezontól kezdődően nem alkalmaznak többé rajtrácslányokat. Az F1 vezetősége szerint, a rajt előtti procedúra arra alkalmas, hogy a pilóták és a csapatok a versenyre készülnek, illetve a promóterek és meghívott vendégek vegyenek részt rajt, ezért a rajtrácslányok, csak "díszként" szolgálnak, ezért megjelenésük kvázi indokolatlan. Szerintük a jelenlétük ellentétes a modern társadalom normáival, nem gondolják, hogy a nézőknek és rajongóknak erre igényük lenne.

A gyerekek toborzását a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség végzi és kezeli. Az MNASZ olyan gyerekeket keres, akik vagy saját maguk foglalkoznak autóversenyzéssel, vagy a szüleik űzték korábban ezt a sportágat, s természetesen szeretnének részt venni a július 29-én rajtoló Magyar Nagydíjon. A gyerekek a nemzeti himnusz bejátszásakor fogják kísérni a Formula-1-es mezőny versenyzőit.

Formula-E

A Formula-E-ben is gyerekek segédkeznek a rajtrácson

„A ceremónia alkalmával a gyerekek önállóan, az MNASZ vagy a rendező által biztosított két kísérő felügyelete mellett, a Formula 1-es versenyzők társaságában vesznek részt az ünnepségen, miközben egy fő kísérő, a ceremónia melletti területen kísérheti figyelemmel gyermek szereplését. A himnusz elhangzása után a gyerekek, kísérőjükkel együtt átmehetnek a célegyenes melletti tribünre és megtekinthetik a futamot.” Áll az MNASZ közleményében.

A programra 2018. június 15-ig lehet jelentkezni, a [email protected] email címen. A jelentkezés feltételét képezi a 7-től 10 évig terjedő életkor, a maximum 145 centis testmagasság, és természetesen a gyermeknek, vagy a szülőnek kötődnie kell az autósporthoz. Alapfokú angoltudás előnyt jelent a kiválasztásnál.

A teljes jelentkezési feltételsor elérhető az MNASZ által kiadott közleményben.

Forrás:

Borítókép:

További autós hírek

A Puskás Aréna nyitó labdarúgó-mérkőzését 2019. november 15-én, pénteken este 19 órai kezdettel játsszák. A stadion bejáratai a Dózsa György…

A kategóriák között egyértelműen a SUV vezeti az idei eladási listát (is), csak ebből a fajtából 47480 újat állítottak forgalomba,…

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Egy orosz színész nem bírta elviselni, hogy megelőzték, azonnal visszaelőzött. Vesztére. – írja az origo.hu Az egész jelenetet rögzítette az…

Kapcsolódó írások

Egy ausztrál legenda: Jack Brabham
2018. március 30.
Sir John Arthur "Jack" Brabham az ausztrál autóversenyzés egyik legkiemelkedőbb alakja. A háromszoros Forma-1-es világbajnoknak sok kortársához hasonlóan szintén kalandos élete volt.
Forma-1, MotoGP és WRC október utolsó hétvégéjén!
2017. október 27.
Lewis Hamilton világbajnok lehet Mexikóban, Marc Marquez is közel kerülhet negyedik vb címéhez Malajziában. A WRC-ben szintén bajnokavatásra kerülhet sor. Terítéken a legnagyobb versenysorozatok!
F1 Kvíz: 7 kérdés, amire csak a fanatikusok tudják a választ!
2018. február 10.
Ha valódi Forma-1 rajongó vagy, akkor minden bizonnyal nem lesz számodra kihívás hibátlanul kitölteni ezt a kvízt! Vagy mégis?
Befotóztam a Renault 2018-as F1-es gépét
2018. július 26.
Az Alapjárat körbefotózta a Renault idei Formula 1-es versenyautóját, amivel a Magyar Nagydíjon Nico Hülkenberg és Carlos Sainz köröz majd.