2017. október 05. | 17:11

Ralikrossz OB, Veteránjármű találkozó és Forma-1 is lesz október első teljes hétvégéjén!

Veterán autós és motoros találkozó Pécsen

Sokadik alkalommal rendezik meg Pécsen a VETERÁN Autó-, és Motorbarátok Egyesülete szervezésében a Dél-Dunántúli Szezonzáró és Veteránjármű találkozót. Az eseményen 1940 előtti és utáni autók és motorok fognak részt venni, így a régi járművek szerelmesei minden bizonnyal elégedettek lehetnek. Szombaton az autók Villányba tesznek látogatást, ahol csatlakoznak a „Villányi Vörösbor Fesztivál” ünnepi menetéhez, a szervezők itt több, mint tízezer látogatót várnak. Vasárnap pedig Pécs belvárosát veszik be a veterán autók és motorok, majd az Egyesület kiállítótermét is meglehet nézni a Király utcában.
Egy kép a 2017-es balatoni találkozóról

Részletes információk a pécsi veterán autós találkozóról:

Ralikrossz a Máriapócs Ringen, Magyar Rali Bajnokság Bajnán

Szintén ezen a hétvégén zárja az évet a Ralikrossz Közép-Európa és Országos Bajnokság VI. futamával. A Közép-Európai zónabajnokságból ismét érkeznek a környező országok versenyzői, hogy megmérkőzzenek a magyar versenyzőkkel. Ezzel együtt fog zárulni a magyar amatőr Ralikrossz Bajnokság, a szervezők szerint a csetepaté garantált lesz, csakúgy, mint az izgalom és az adrenalin.
Ralikrossz Országos Bajnokság

Infók a Máriapócsi futamról és a hétvégi programról: A Penta Rally a Hertz Kupáért futam is lesz a Magyar Ralibajnokság 12. és a Nyugati Régió második futama lesz. A szakasz Bajna és Lábatlan között lesz, a versenyzőknek kettő napjuk lesz teljesíteni a távot. A verseny a MNASZ szervezésében történik, így része a versenynaptárnak. További infók a Penta Rally a Hertz Kupáért versenyről:

Autóversenyek külföldön: Forma-1, Forma-2 és WRC...

Már csak öt futam van hátra a Forma-1-ből, a múlt heti Maláj Nagydíj után a Japánban folytatódik a Száguldó Cirkusz. Szuzuka tartogathat meglepetéseket, szinte kiszámíthatatlan, hogy melyik autó fog jól viselkedni ezen a gyors és sok nyújtott kanyarral megáldott pályán. A világbajnoki küzdelem kijelenthetjük, hogy a véghajrához érkezett, minden pontnak óriási a jelentősége. A legnagyobb kérdés, hogy Vettel tud-e faragni a hátrányából, vagy ismét pontokat veszít Hamiltonnal szemben.
A japán szurkolók megjelenése mindig megmosolyogtat

A Forma-1-es Világbajnokság állása:

  1. Lewis Hamilton (Mercedes): 281 pont
  2. Sebastian Vettel (Ferrari): 247 pont
  3. Valtteri Bottas (Mercedes): 222 pont
  4. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing): 177 pont
  5. Kimi Räikkönen (Ferrari): 138 pont
Az F1 előszobájának számító Formula-2-ben is rendeznek futamot, ez alkalommal a spanyol Jerez lesz a házigazda. Itt nem várható nagy meglepetés Charles Leclerc valószínűleg világbajnoka lesz a sorozatnak, eddig 218 pontot gyűjtött. Második helyen Oliver Rowland áll 159 ponttal, akit szorosan követ Artem Markelov 152 egységgel.
A Katalán Nagydíj

Ezen a hétvégén jön a WRC azaz, a World Rally Championship magyarul Rali Világbajnokság. A hétvégi verseny a Katalán Nagydíj lesz, ahol 13 szakaszt kell teljesíteni a versenyzőknek. A sorozatból a Katalán versennyel együtt még 3 futam van vissza. A bajnokságot a francia Sébastien Ogier vezeti, 177 pontot gyűjtött eddig. Második helyen Thierry Neuville 160 ponttal, a harmadik pozíciót pedig Ott Tänak foglalja el 144 egységgel. A végső győztes kiléte itt várhatóan az utolsó két versenyen fog eldőlni. Fotók: