Hétvégi program és versenyajánló 11.18.-11.19.

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Ezen a hétvégén a TV képernyők előtt lesz érdemes figyelni az autósport eseményeket, WRC és WTCC verseny is lesz. Magyarországon egy egyedülálló programra szeretnénk felhívni a figyelmet!

Modell autó és LEGO börze

Vasárnap egy nem mindennapi esemény kerül megrendezésre a Mechatronikai Szakközépiskolában. A látogatók szemezhetnek a nekik leginkább tetsző makettel és beszélgethetnek a készítőjével természetesen.

Talán James Bond autója is elkészül majd, a makett kiállításon

Talán James Bond autója is elkészül majd

Az alábbi kategóriákban lesznek modellek:

  • Autó
  • Kamion
  • Vasút
  • Hajó
  • Repülő
  • Helikopter

Büfét biztosítanak a szervezők és várják a LEGO és modell vasút eladókat, gyűjtőket is. A rendezvény természetesen ingyenes. Asztalfoglalás még lehetséges: Berta Richárd – [email protected]

A börze november 19-én vasárnap lesz 8 és 14 óra között, a Facebook eseményének oldalán további részleteket tudhatsz meg.

WEC, WRC és WTCC futamok

A WEC bajnokság a sivatagi Bahrain-ba látogat, ahol megmérettetik magukat a csapatok egy 6 órás versenyen. A WEC egy hosszútávú autós bajnokság, több kategóriában indulnak csapatok és versenyzők. Leghíresebb állomásuk a sokak által ismert Le Mans 24 órás futam. Rajthoz áll a Porsche Team színeiben Brendon Hartley is, akinek az F1-ben is akadnak kötelezettségei, sőt valószínűleg jövőre már csak azzal kell foglalkoznia.

A Porsche számít esélyesnek a WEC Bahrain-i futamán

A Porsche számít esélyesnek

A WRC mezőnye Ausztráliába látogat, hogy pontot tegyen ennek az idénynek a végére. Érdemi kérdés gyakorlatilag nem maradt már, Sébastien Ogier a legutóbbi versenyen világbajnok lett hatalmas fölénnyel.

Sébastien Ogier 2 éve győzni tudott Ausztráliában, egyben világbajnok is lett

Sébastien Ogier 2 éve győzni tudott Ausztráliában

A WTCC a hihetetlenül szép és nagyon szűkös Makaói pályán folytatódik tovább. Michelisz Norbert kedveli ezt a pályát, korábban győzni is tudott rajta, így magabiztosan kezdheti meg a hétvégét. Fontos a felzárkózás, ugyanis Norbi hátránya jelenleg 16,5 pont Björkkel szemben. Monteiro balesete miatt Michelisz Norbert most a Honda első számú versenyzője.

Michelisz Norbinak jó esélyei vannak Makaóban, ahol korábban már győzött

Michelisz Norbinak jó esélyei vannak Makaóban

„Ez a hétvége létfontosságú, mert a bajnoki küzdelem kellős közepén vagyok, tovább kell csökkentenem a hátrányom az éllovashoz képest, ezzel biztosítva, hogy Katarban még mindig van esélyem a címre. Makaó egy kemény pálya, egy hiba katasztrófához vezethet, így nyomás alá kell helyezni a riválisainkat, hogy mi magunk erősek maradjunk.”

Természetesen a Zengő csapat is ott van a versenyen. Nagy Dániel és Szabó Zsolt Dávid is reménykedve várhatja a kínai versenyt, ahol bármi megtörténhet.

Fotók:

Kapcsolódó írások

WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.
Michelisz csökkentette hátrányát - A hétvége autósport eseményeinek összefoglalója
2017. november 20.
Michelisz Norbert faragott a hátrányából Makaóban, a WEC sorozat Bahreinben folytatódott, ahol megjelent Fernando Alonso is. A WRC lezárta a szezont Ausztráliában.
1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt
Magyar sikerek az ETCC és WTCC portugál versenyein!
2017. június 28.
Hétvégén rendezték meg az Európai Túraautó Kupa portugál futamát. Az eseményekkel teli verseny végén két magyar sikernek is örülhetünk.