szombat - 2023. szeptember 30.
10.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 647 Ft
100 699 Ft
D 678 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Hétvégi program és versenyajánló 11.18.-11.19.

2017. november 16. | 17:50

Ezen a hétvégén a TV képernyők előtt lesz érdemes figyelni az autósport eseményeket, WRC és WTCC verseny is lesz. Magyarországon egy egyedülálló programra szeretnénk felhívni a figyelmet!

Modell autó és LEGO börze

Vasárnap egy nem mindennapi esemény kerül megrendezésre a Mechatronikai Szakközépiskolában. A látogatók szemezhetnek a nekik leginkább tetsző makettel és beszélgethetnek a készítőjével természetesen.
Talán James Bond autója is elkészül majd

Az alábbi kategóriákban lesznek modellek:
  • Autó
  • Kamion
  • Vasút
  • Hajó
  • Repülő
  • Helikopter
Büfét biztosítanak a szervezők és várják a LEGO és modell vasút eladókat, gyűjtőket is. A rendezvény természetesen ingyenes. Asztalfoglalás még lehetséges: Berta Richárd – mechamodell@gmail.com A börze november 19-én vasárnap lesz 8 és 14 óra között, a Facebook eseményének oldalán további részleteket tudhatsz meg.

WEC, WRC és WTCC futamok

A WEC bajnokság a sivatagi Bahrain-ba látogat, ahol megmérettetik magukat a csapatok egy 6 órás versenyen. A WEC egy hosszútávú autós bajnokság, több kategóriában indulnak csapatok és versenyzők. Leghíresebb állomásuk a sokak által ismert Le Mans 24 órás futam. Rajthoz áll a Porsche Team színeiben Brendon Hartley is, akinek az F1-ben is akadnak kötelezettségei, sőt valószínűleg jövőre már csak azzal kell foglalkoznia.
A Porsche számít esélyesnek

A WRC mezőnye Ausztráliába látogat, hogy pontot tegyen ennek az idénynek a végére. Érdemi kérdés gyakorlatilag nem maradt már, Sébastien Ogier a legutóbbi versenyen világbajnok lett hatalmas fölénnyel.
Sébastien Ogier 2 éve győzni tudott Ausztráliában

A WTCC a hihetetlenül szép és nagyon szűkös Makaói pályán folytatódik tovább. Michelisz Norbert kedveli ezt a pályát, korábban győzni is tudott rajta, így magabiztosan kezdheti meg a hétvégét. Fontos a felzárkózás, ugyanis Norbi hátránya jelenleg 16,5 pont Björkkel szemben. Monteiro balesete miatt Michelisz Norbert most a Honda első számú versenyzője.
Michelisz Norbinak jó esélyei vannak Makaóban

„Ez a hétvége létfontosságú, mert a bajnoki küzdelem kellős közepén vagyok, tovább kell csökkentenem a hátrányom az éllovashoz képest, ezzel biztosítva, hogy Katarban még mindig van esélyem a címre. Makaó egy kemény pálya, egy hiba katasztrófához vezethet, így nyomás alá kell helyezni a riválisainkat, hogy mi magunk erősek maradjunk.”
Természetesen a Zengő csapat is ott van a versenyen. Nagy Dániel és Szabó Zsolt Dávid is reménykedve várhatja a kínai versenyt, ahol bármi megtörténhet. Fotók:
Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD - Teszt Nyerj egy kétfős vacsorát luxus körülmények között!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!