Hétvégi program és versenyajánló 11.18.-11.19.

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Ezen a hétvégén a TV képernyők előtt lesz érdemes figyelni az autósport eseményeket, WRC és WTCC verseny is lesz. Magyarországon egy egyedülálló programra szeretnénk felhívni a figyelmet!

Modell autó és LEGO börze

Vasárnap egy nem mindennapi esemény kerül megrendezésre a Mechatronikai Szakközépiskolában. A látogatók szemezhetnek a nekik leginkább tetsző makettel és beszélgethetnek a készítőjével természetesen.

Talán James Bond autója is elkészül majd, a makett kiállításon

Talán James Bond autója is elkészül majd

Az alábbi kategóriákban lesznek modellek:

  • Autó
  • Kamion
  • Vasút
  • Hajó
  • Repülő
  • Helikopter

Büfét biztosítanak a szervezők és várják a LEGO és modell vasút eladókat, gyűjtőket is. A rendezvény természetesen ingyenes. Asztalfoglalás még lehetséges: Berta Richárd – [email protected]

A börze november 19-én vasárnap lesz 8 és 14 óra között, a Facebook eseményének oldalán további részleteket tudhatsz meg.

WEC, WRC és WTCC futamok

A WEC bajnokság a sivatagi Bahrain-ba látogat, ahol megmérettetik magukat a csapatok egy 6 órás versenyen. A WEC egy hosszútávú autós bajnokság, több kategóriában indulnak csapatok és versenyzők. Leghíresebb állomásuk a sokak által ismert Le Mans 24 órás futam. Rajthoz áll a Porsche Team színeiben Brendon Hartley is, akinek az F1-ben is akadnak kötelezettségei, sőt valószínűleg jövőre már csak azzal kell foglalkoznia.

A Porsche számít esélyesnek a WEC Bahrain-i futamán

A Porsche számít esélyesnek

A WRC mezőnye Ausztráliába látogat, hogy pontot tegyen ennek az idénynek a végére. Érdemi kérdés gyakorlatilag nem maradt már, Sébastien Ogier a legutóbbi versenyen világbajnok lett hatalmas fölénnyel.

Sébastien Ogier 2 éve győzni tudott Ausztráliában, egyben világbajnok is lett

Sébastien Ogier 2 éve győzni tudott Ausztráliában

A WTCC a hihetetlenül szép és nagyon szűkös Makaói pályán folytatódik tovább. Michelisz Norbert kedveli ezt a pályát, korábban győzni is tudott rajta, így magabiztosan kezdheti meg a hétvégét. Fontos a felzárkózás, ugyanis Norbi hátránya jelenleg 16,5 pont Björkkel szemben. Monteiro balesete miatt Michelisz Norbert most a Honda első számú versenyzője.

Michelisz Norbinak jó esélyei vannak Makaóban, ahol korábban már győzött

Michelisz Norbinak jó esélyei vannak Makaóban

„Ez a hétvége létfontosságú, mert a bajnoki küzdelem kellős közepén vagyok, tovább kell csökkentenem a hátrányom az éllovashoz képest, ezzel biztosítva, hogy Katarban még mindig van esélyem a címre. Makaó egy kemény pálya, egy hiba katasztrófához vezethet, így nyomás alá kell helyezni a riválisainkat, hogy mi magunk erősek maradjunk.”

Természetesen a Zengő csapat is ott van a versenyen. Nagy Dániel és Szabó Zsolt Dávid is reménykedve várhatja a kínai versenyt, ahol bármi megtörténhet.

Fotók:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.
Michelisz csökkentette hátrányát - A hétvége autósport eseményeinek összefoglalója
2017. november 20.
Michelisz Norbert faragott a hátrányából Makaóban, a WEC sorozat Bahreinben folytatódott, ahol megjelent Fernando Alonso is. A WRC lezárta a szezont Ausztráliában.

További hírek