Hétvégi versenyajánló 08.12. - 08.13.

Frissítve:
2018-11-02, 16:06

Augusztus második hétvégéjén sem maradunk autó- és motorsport nélkül, lássuk, mivel is állunk szemben. A legfontosabb események, melyeket érdemes lehet követni.

Hazai versenyek

Idén 14. alkalommal rendezik meg a Hungarian Baja tereprali világkupa versenyt, ahol számos magyar és külföldi induló áll rajtvonalhoz. A mezőnynek ez az egyik utolsó lehetősége méltóképpen felkészülni a Dakarra, ennek ellenére kiélezett küzdelem várható a dobogós helyekért. Szintén ez alkalommal dől el az is, hogy megnyeri-e Nasser Al Attiyah negyedszer, esetleg Mikko Hirvonen másodszor a Hungarian Baját. Vagy ezúttal talán láthatunk új arcot a dobogó tetején? Minderre hamarosan választ kapunk. A szervezők évről-évre minél több nézőt szeretnének csábítani a helyszínre, a jövő évi 15. versenyre pedig egy egyelőre a közönség számára titkos nagy dobással készülnek.

Egy kép a tavalyi versenyről

Egy kép a tavalyi versenyről

Az esemény során testközelből láthatjuk, ahogy a versenyzők az egyre modernebb technológiájú autókkal, kamionokkal és motorokkal mindent elkövetnek, hogy a lehető legjobb helyezést érjék el, így ez a verseny hétvégi programnak tökéletes választás.

További információk a hivatalos weboldalon: http://www.hungarianbaja.com

Nagy hajrá az indulóknak és kellemes időtöltést a nézőknek!

Külföldi versenyek

Ahogy korábbi közlésünkben írtuk, rögtön folytatódik a motorversenyek királya, vagyis a MotoGP, méghozzá ezúttal a szomszédos Ausztria lenyűgözően szép környezetében épült RedBull Ringen (korábban A1 Ring). Spielberg az osztrák versenyzés Mekkája, mely lehengerlő természeti közegben, kiemelkedően fejlett infrastruktúrával várja a látogatókat.

A versenyszámok amennyire izgalmasak, annyira hangosak is, így füldugó használata feltétlenül ajánlott az idelátogatóknak. A pontverseny továbbra is szoros, igaz Marc Marquez kicsit ellépett a legutóbbi futamon aratott sikerének köszönhetően, de ha valahol történhetnek meglepetések, akkor az maga a MotoGP. Természetesen láthatjuk a Moto3 és a Moto2 küzdelmeit is, melyeken szintén óriási csatára van kilátás. Minden további információ megtalálható a MotoGP ausztriai versenyének aloldalán. Élőben a Spíler TV közvetíti.

Ducati Team

Ducati Team

Az igazi fanatikusoknak a tengerentúli NASCAR küzdelmei is állandó csemegével szolgálnak, a világhírű körpályás versenyt ezen a hétvégén Michigan-ben rendezik. Az élen Christopher Bell áll, mögötte nagyon kevés ponttal lemaradva Johnny Sauter következik, majd Chase Briscoe harmadikként kicsit jobban leszakadva tőlük. A látvány mindig önmagáért beszél a NASCAR versenyeken, és a gyakori balesetek is folyamatos veszélyforrásként leselkednek a versenyzőkre, tehát van min izgulni.

NASCAR

NASCAR

Az Alapjárat élőben képviselteti magát a Kamion EB és Fesztiválon augusztus végén a Hungaroringen, az eseményről előtte természetesen jelentkezünk egy felvezető anyaggal.

Motorzajtól „ártalmas” hétvégét kívánok minden kedves olvasónak!

Kapcsolódó írások

1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt
A COTA története
2017. október 04.
A Circuit of the Americas egy Texas állam Austin városa mellett elhelyezkedő modern versenypálya. Jelenleg az egyetlen helyszín az USA-ban, ahol F1-es futamot rendeznek.
Hétvégi program és versenyajánló 11.11.-11.12.
2017. november 09.
Magyarországon a rali kerül főszerepbe november második hétvégéjén. Orfűn Rallye Sprint Kupa, Bózsva és Telkibánya között Certa Rally Sprint várja az érdeklődőket. Mindkét sorozat a MARB része. Külföldön Forma-1 és az idei utolsó MotoGP futam vár a képernyők elé.
Hétvégi program és versenyajánló - 09. 23.- 24.
2017. szeptember 21.
Szombaton és vasárnap is lesz elég oka az autók és az autósportok kedvelőinek, hogy útnak induljanak, vagy a képernyők előtt izguljanak. Itthon és külföldön is nagyszerű események, a szezon végére.