Hódít a várva-várt Jaguar I-Type 3 az idei Formula-E szezonban

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Az új I-Type a Jaguar jelenlegi modelljénél nagyobb teljesítményre képes.

Társszerző: Hajas Imelda

A Jaguar még márciusban Genfben lerántotta a leplet az I-Type 3 koncepciójáról és azt is elárulták, hogy a jármű 2018 áprilisában, az olasz fővárosban, Rómában gurul a rajtrácshoz a Formula-E szezon ötödik versenyén!

A Gen2 elektromos versenyautó bal elölről

Komoly reményeket fűznek a Jaguarnál a legújabb fejlesztésekhez

A második generációs versenyautóban új, fejlesztett akkumulátorok és motorok vannak, az összteljesítmény pedig 250 kW, 335 lóerő. Az éles versenyen azonban a szigorú szabályok miatt ebből csak 200 kW, azaz 270 lóerő használható fel. Elődje egy korábbi futamon ugyanezt a teljesítményt produkálta, 2,9 másodperc alatt volt százon, emellett elérte a 225 km/h-s végsebességet is!

„A múlt hónapban egy zártkörű tesztelési eseményen lehetőségem nyílt a Jaguar I-Type 3 vezetésére” – mondta ifjabb Nelson Piquet, a Formula-E bajnokság történelmének legelső győztese.

Jaguar I-Type 3 elektromos versenyautó oldalnézetből

„Az autó ígéretes és megbízható starttal indult, de sok fejlesztésre van még szükség, mielőtt elkezdjük a versenyt az év végén. Most csakis Rómára fókuszálok. Szeretem az új autókat és készen állok a megmérettetésre!”

A Jaguar részvétele az elektromos versenyautók világában számos technológia kifejlesztését segíti elő a jövőbeli elektromosautó-gyártás számára. A márka az elektromos autó szegmenst az I-Pace megalkotásával kezdte, mely 2018 második felében már megrendelhető lesz. Az a hír járja, hogy a Jaguar az XJ-ből is fog egy elektromos változatot készíteni.

A Gen2 felülnézetből

A gyártók a versenyautót csak Gen2-nek hívják, valamint ez az első jármű, melyet a FIA (Federation Internationale de l’Automobile), vagyis a Nemzetközi Automobil Szövetség tervezett. Az idei év elektromos versenyautóit a Spark Racing Technologies állította elő, míg az akkumulátorokért a McLaren Applied Technologies a felelős.

Jaguar I-Type 3 elektromos versenyautó hátulja

A Jaguar a versenysportban szerzett tapasztalatait nem titkolt céllal a közúti elektromos autóiban is alkalmazni akarja majd

A következő futamra 2018. április 14-én kerül majd sor és 10 csapat indul egymás ellen. A bajnokságban többek közt a Panasonic Jaguar Racing, az Audi Sport és a Techeetach csapatai szállnak versenybe.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

 2018-as Jaguar F-Type elölről
2018. november 21.
A Jaguar a jelenlegi széria kifuttatása után egy új irányba indulhat a kétüléses sportkocsival
9 új modellel érkezik a Jaguar az elkövetkező években
2018. április 10.
Belendült a Jaguar, frissítések és új modellek a láthatáron!

További hírek