HunGarian Baja sajtótájékoztató – Videóriportokkal

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Egy héttel a verseny rajtja előtt tartották az esemény sajtótájékoztatóját, ahol elhangzott, hogy világsztárok érkeznek Veszprémbe.

A jubileumi, 15. HunGarian Bajára a szervezők részben megújították a pályát, részben pedig visszatértek a gyökerekhez, azt mondták ez lesz az eddigi legjobb útvonal. A környezet megóvása érdekében az egyik, 220 kilométeres szakaszt két részben teljesítik majd a résztvevők, akiknek biztosan hatalmas élmény lesz végighaladni a nagylőtéren, a kislőtéren és a bakonyerdei, ralis jellegű pályákon. Visszakerült a programba a döbröntei patakátkelés is, ami mindig is a nézők, illetve a fotósok egyik nagy kedvence volt.

Augusztus 10-én pénteken veszi kezdetét a program, a rajtceremóniával és egy 11,5 kilométeres szuperspeciális szakasszal. A zárónap szombat lesz, így kimondottan nem lesz könnyű dolguk a rajthoz állóknak, hiszen összesen 420 kilométernyi mért szakaszt kell teljesíteniük, ami rettenetesen fárasztó lesz.

A HunGarian Baja sajtótájékoztatójának résztvevői. Balról: Horváth ”Laller” Lajos, Ovádi Péter, Garamvölgyi Zoltán, Osváth Péter

A jubileumi, HunGarian Baja sajtótájékoztatójának résztvevői

Harcba száll a győzelemért a Dakar-ralit autóval és motorral egyaránt megnyerő Joan „Nani” Roma is, fel kell kötnie a nadrágját annak aki utol akarja érni a spanyolt. A kétkerekűeknél is lesz izgalom bőven, ugyanis a motoros világkupa idei végső győztesét Veszprémben koronázzák meg.

„Az elmúlt három évben az Óváros tér adott otthont a rajtceremóniának, s folytatni szeretnénk ezt a hagyományt, hiszen úgy tudjuk a legjobban megmutatni a mezőnyt a közönségnek, hogy olyan közel hozzuk a világsztárokat, amennyire csak tudjuk” – mondta Garamvölgyi Zoltán, a verseny főszervezője.

A MAMS Tereprali szakágának sajtófőnöke beszélgetett vele a HunGarian Baja sajtótájékoztatóján, többek közt arról, hogy mi vár a versenyzőkre és milyen újdonságokra számíthatnak a nézők.

A motoros mezőnyben induló Horváth „Laller” Lajos eddig kétszer indult a Dakaron. Az olyan sprint világkupa-futamok, mint a HunGarian Baja remek edzési lehetőséget jelentenek számára.

„A HunGarian Baja mindig is a szívem csücske volt, már csak azért is, mert ez az egyetlen verseny, amelyen száz kilométer fölötti szakaszt jelölnek ki a szervezők. Valami trükk mindig van a szakaszban, szerintem most is lesz, s mi megpróbálunk megfelelni a kihívásnak. Az idén nem számít az eredmény, hiszen a jövő év elején nem leszünk ott a Dakaron, úgyhogy örömmotorozásra készülök. Megtisztelő számomra, hogy megmérethetem magam a világkupa élmezőnyével, és megpróbálok nem nagyon lemaradni mögöttük” – mondta Horváth Lajos.

Tóth Krisztián Márk sajtófőnök a kétszeres Dakar résztvevőt is faggatta. 2018-ban 15. alkalommal rendezik meg a világkupa-futamot, Laller egy kivételével az összesen részt vett, akkor egy sérülés miatt hagyta ki amit nagyon sajnál azóta is.

Forrás:

Fotók:

  • MNASZ/ Murányi Gábor

Kapcsolódó írások

A HunGarian Baja pénteki napja képekben
2018. augusztus 13.
Az Alapjárat a MAMS Tereprali Szakágának online médiapartnereként segíti a sportág népszerűbbé tételét. Ennek az együttműködésnek a részeként a tereprali világkupa magyar fordulóján, vagyis a jubileumi, 15. HunGarian Baján kiemelt szerepet kapott a website.
Ssangyong Rexton DKR terepen
2018. december 06.
2018-ban a Tivolival nem tudtak kitűnni az indulók közül, így 2019-ben a Rextonnal próbálkoznak.

További hírek