HunGarian Baja – szépszámú magyar induló

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

Péntek délután kezdetét vette a HunGarian Baja, ahol az autós-motoros világkupás küzdelmek mellett az IOBC-sorozat magyar motorosai és side by side versenyzői is teljesítették az első, bemelegítő szakaszt.

Elrajtolt a HunGarian Baja

Az Alapjárat a HunGarian Baján is ott van!

Valóban csak ráhangolódásról van szó, hiszen a pénteki 11,5 km-es mért szakasz elenyésző a szombati nap több száz kilométeres etapjához képest, mely az IOBC-os (International Open Baja Cup) pilótákra várt. A buggy-k mezőnyében ez legjobban a Kovács György – Takács Antal párosnak ízlett, a HunGarian Baján másodjára elrajtoló fiúk összetettben a negyedik helyről várhatják a folytatást. A jókedvű srácok elsődlegesen célba szeretnének érni, de titkon azért egy dobogóban is reménykednek. Mögöttük Jobbágy Ákosék és Gyimóti Péterék fértek be a népes mezőny első tíz versenyzője közé, ám ezen sorok születésekor a veszprémi térségben komoly vihar van készülőben - ez pedig alaposan felboríthatja az erőviszonyokat. A motorosok között is.

Sokan kíváncsiak voltak a rajtra

A quadosok szolgáltatták a showt a rajtnál

Hodola Richárd ezúttal a világkupába nevezett, és a hetedik helyről várja a folytatást. Ám legtöbb hazai kétkerekűt szintén az IOBC sorozatban kell keresnünk, hiszen a három pilótát felvonultató Laller Racing Dakar Teamen (Horváth Lajos „Laller, Kárpáti Péter, Pajer Csaba) kívül még két másik magyar indulót is találhatunk, Klíma Gábor és Jager Norbert személyében. Utóbbi versenyző a harmadik helyről várja a rajtot, őt követi a versenyt szintén az első tízből folytató Horváth Lajos.

Horváth Lajos „ Laller” a rajt előtt

Horváth Lajos „ Laller” a rajt előtt

Mindösszesen egy nap és 410 kilométer legyőzendő táv, ez a párosítás sok mindenre lehetőséget teremt, hogy aztán a bevállalós, sietős spílereknek áll majd a zászló, vagy épp ellenkezőleg, a türelmes és rutinos versenyzés lesz a kifizetődő?

A HunGarian Baja tereprali világkupa-futamon pénteken egy rövid, 11,5 kilométeres szuperspeciális szakasz várt a résztvevőkre, amelynek a veszprémi Óváros téren megtartott ünnepélyes rajtceremónia után vághattak neki. Ezen a szakaszon nyerni nem lehetett, veszíteni viszont annál többet! Az autósok közül a leggyorsabb Jakub Przygonski, a világkupa éllovasa volt, aki próbált a lehető legjobban taktikázni, és a hatos rajthelyet választotta.

Nani Roma és a Mini

a Kétszeres Dakar-győztes Nani Roma a Mini mellett

A kétszeres Dakar-győztes Nani Roma negyedikként rajtol szombaton. A sajtótájékoztatón így nyilatkozott:

„Mindig jó itt lenni, 2013-ban már megnyertem ez a versenyt, de életem első győzelmét is itt arattam 1994-ben egy enduro-versenyen, úgyhogy rengeteg a szép emlékem. Számomra ez a verseny mást jelent, mint a többieknek, hiszen a Dakaron történt bukásom óta ez csak a második futamom. Megpróbálunk a legjobb tudásunk szerint versenyezni, és persze nyerni.”

A magyar versenyzők közül Lónyai Pál és navigátora, Csató Attila kapott meghívást a sajtótájékoztatóra, ahol reálisan értékelték az esélyeket.

„Nem hiszem, hogy ilyen társaságban bármi esélyünk lenne, de örülök, hogy ekkora nagyságok ellen, hazai pályán mérhetem össze a tudásomat. Némi előnyt jelent ugyan, hogy itthon vagyok, de a lényeg úgyis az, hogy küzdöd le az akadályokat. Nem ígérhetek győzelmet, hisz mi nem gyári autóval megyünk, de azt igen, hogy harcolni fogunk.”

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A HunGarian Baja pénteki napja képekben
2018. augusztus 13.
Az Alapjárat a MAMS Tereprali Szakágának online médiapartnereként segíti a sportág népszerűbbé tételét. Ennek az együttműködésnek a részeként a tereprali világkupa magyar fordulóján, vagyis a jubileumi, 15. HunGarian Baján kiemelt szerepet kapott a website.
A HunGarian Baja az IOBC-mezőnyt is rendesen megdolgoztatta
2018. augusztus 12.
Szombaton késő délután célba ért a HunGarian Baja mezőnye, benne az IOBC-sorozat magyar motorosaival és side by side versenyzőivel

További hírek