Így néz ki a pénteki nap a DTM-en!

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A német túraautó-bajnokság mezőnye ismét Magyarországra látogat, zsinórban harmadszor, összesen pedig ötödször. Volt F1-es pilóták és a jövő reménységei a Hungaroringen, egész hétvégén!

A DTM minden bizonnyal a világ legerősebb túraautó-bajnoksága és bizony már ötödik alkalommal térnek vissza a Hungaroringre, hogy megmérkőzzenek egymással a versenyzők. Akik közül néhányan már megjárták a Forma-1-et is, Timo Glock és Pascal Wehrlein neve bizonyára sok autósport fanatikusnak jól csenghet. Nem mellesleg Michael Scumacher fiát is láthatja a közönség versenyezni a Forma-3-as Európa Bajnokságban.

DTM

Két hete a Lausitzringen járt a DTM mezőnye

A Forma-1-ben 2019-től bevezetésre kerülő változások már elérték a DTM-et. Ezek arról szólnak, hogy az autók aerodinamika szerepének csökkentését tűzték ki célul a szabályalkotók. Ez azt jelenti, hogy az autók leszorítóereje egyharmadával csökkent az előző évekhez képest, ez pedig azt jelenti, hogy a versenyző képességeire minden eddiginél nagyobb szükség van, ugyanis a gumikopás így sokkal gyorsabban bekövetkezhet. Timo Glock, aki jelenleg a pontversenyt vezeti a hockenheimi futam után elmondta, hogy élete egyik legjobb versenyét futotta, színtiszta verseny volt, és bizony a DTM most erről szól.

Gary Paffett

Gary Paffett jó formában érkezik Magyarországra

A pénteki menetrend a felkészülésről fog szólni, szabadedzéseket rendeznek, hogy a csapatok és a versenyzők felkészülhessenek a szombati napra, ahol már versenyen is teljesíteniük kell. A pilóták délelőtt egy pályabejáráson vesznek részt a csapattal, erre több, mint 2 órájuk van, ilyenkor minden kanyart részletesen átbeszélnek.

Délután pedig hangosak lesznek a motorok, ugyanis elkezdi a szabadedzést a FIA Formula-3-as Európa Bajnokság, utána pedig elkezdődik az Audi R8 LMS kupa edzése is, ahol Keszthelyi Vivienért már lehet is szorítani. A DTM mezőnye pedig 16:05 perckor gurul ki a pályára, hogy teljesítse első szabadedzését, itt fél órájuk van a versenyzőknek arra, hogy élesben is ismerkedjenek a pályával és a beállításokon csiszoljanak.

Timo Glock

Timo Glock vezeti a pontversenyt

Majd 16:55 perckor ismét jön az R8 kupa mezőnye, újra fél órát kapnak Keszthelyi Vivienék, majd nap végén, egészen pontosan 17:40 perckor a Formula-3-as mezőny első időmérő edzése következik. A DTM erősorrendet a Mercedes uralja, igaz nagyon szoros a küzdelem. Miután az eddigi négy hétvégéből hármat megnyert, meggyőző teljesítményének köszönhetően azonban Timo Glock áll az élen az összetettben a BMW-vel, egyetlen egységgel megelőzve csupán Paffett Mercedesét.

Fotók:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hétvégi versenyek: Szoros F1-es befutó, helycsere a Moto GP összetettben
2017. augusztus 28.
A Forma-1-es Belga Nagydíj kiélezett csatát hozott Vettel és Hamilton között. A Moto GP Silverstone-ban megrendezett futama után helycsere történt az összetettben.
Egy Audi R8 LMS GT-ben versenyez majd Keszthelyi Vivien
2018. április 04.
Hatalmas lehetőséget kapott a 17 éves Keszthelyi Vivien, 2018-ban ugyanis az új Audi R8 LMS GT Cup-ban versenyezhet, ami akár a DTM előszobája is lehet!

További hírek