A német túraautó-bajnokság, vagyis a DTM a vége felé közeledik, a mostani nürburgringi futam után már csak két versenyen bizonyíthatnak a pilóták. Éppen ezért nagyon fontos volt a mostani verseny, hiszen az összetett pontverseny alapján egy kiugró teljesítménnyel könnyen az élbolyba lehet kerülni.

Rané Rast

René Rast mindent vitt a Nürburgringen

Ez meg is történt, hiszen a német René Rast, az Audi versenyzője ezen a hétvégén mindent megnyert amit csak lehet, így magának és csapatának megszerezte a maximálisan elvihető 56 pontot. Az, hogy valaki két pole-pozíciót és két futamgyőzelmet zsebeljen be egyetlen hétvégén, még soha nem fordult elő a DTM történetében.

Az Audi már kevésbé lehet büszke magára, hiszen az első pole-pozíciót kiharcoló Raston kívül egyetlen más Audi sem került be a legjobb tízbe, mögüle Gary Paffet (Mercedes) és Bruno Spengler (BMW) rajtolhatott. A 31 éves Rast élt is a lehetőséggel, és miután a rajt utáni csatából győztesen került ki, már csak arra kellett figyelnie, hogy ne hibázzon. Ezt a feladatot pedig tökéletesen teljesítette, így a rajt-cél győzelem tulajdonképpen egyetlen pillanatra sem volt kérdéses.

Audi DTM

Raston kívül minden Audi rosszul ment a Nürburgringen

Mögötte azonban kemény csatát vívtak a dobogós helyekért, aminek a 14. körben az lett az eredménye, hogy Bruno Spengler feljött a második helyre, és bár ő és a harmadik Gary Paffet között végig nagyon kicsi volt a távolság, végül ez is maradt az első futam végeredménye.

René Rast Audi R8

A nürburgringi verseny után René Rast akár a bajnokság megnyeréséről is álmodozhat

René Rast vérszemet kapott a szezonban megszerzett második győzelmétől, legalábbis erre utal, hogy a második pole is az övé lett, és ha már az élről indult, hát ott is fejezte be a nürburgringi második futamot. Az első futamban Rast mögött jeleskedők közül itt már nem mindenki tudott hasonlóan jól teljesíteni, Spengler csak a negyedik, Paffet pedig az ötödik helyre volt jó, míg másodikként és harmadikként az első futamon sereghajtó brit Paul Di Resta, illetve a német Marco Wittmann futott be.

A nürburgringi verseny után az összetett pontversenyt Paffet vezeti 206 ponttal, míg 2 ponttal lemaradva tőle – a második futamon szépítő – Paul Di Resta áll. René Rast feljött a harmadik helyre (149 pont), ami jól jelzi, hogy tartogat még izgalmat Spilberg és Hockenheim.

Forrás: