Ingyenes nemzetközi verseny magyar indulókkal a Hungaroringen

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Július első hétvégéjén ismét ingyenesen látogatható versenyhétvége kerül megrendezésre a Hungaroringen.

Az International GT Open nemzetközi bajnokság negyedik fordulóját rendezik a mogyoródi aszfaltcsíkon, de a magyar szurkolók számára sokkal fontosabb, hogy ezen a hétvégén a TCR Europe sorozatban ismét pályára lép több magyar versenyző és csapat is.

Nagy Dani a M1RA versenyzője Háfra Zsolt fényképén

Ott lesz a rajtrácson Michelisz Norbi csapatával, a M1RA színeiben Nagy Dani, továbbá sorozat tavalyi ezüstérmese Tassi Attila aki a KCMG csapat versenyzője illetve a Zengő Motorsport újonca Jedlóczky L. Márk is.

 Tassi Attila a TCR Europe tavalyi ezüstérmese Háfra Zsolt fényképén

De nem csak a TCR-Europe miatt érdemes kilátogatni erre a rendezvényre, hiszen több kategória számára rendeznek ezen a hétvégén futamokat. Természetesen a fő esemény az az International GT Open lesz, amely idén már negyedik alkalommal tér vissza a Hungaroringre. Az 500-600 lóerős GT3-as autókból álló mezőnyben olyan sportautók versenyváltozatai indulnak, mint a Lamborghini Huracan, Ferrari 488, Mercedes AMG GT, vagy éppen a BMW M6. Ezeken az egyórás hosszútávú versenyeken egy autóban két versenyző váltja egymást, így nem csak a pályán töltött idő nagyon fontos, hanem a pontos és gyors boxmunka is.

Az Euroformula Open bajnokság mezőnye

Akik a formula autókat szeretik, azok sem maradnak látványosság nélkül, ugyanis ezen a hétvégén az Euroformula Open bajnokság is két futammal jelen lesz. Ebben a kategóriában a jövő tehetségei csiszolják technikájukat, ennek köszönhetően itt is 20-30 autós mezőnyre és látványos csatákra lehet számítani. A Radical Masters sorozat színesíti még a programot.

A július 7-én és 8-án megrendezésre kerülő hétvégén a nézőtér ingyenesen látogatható, de a paddockba napijegy vásárlással (4000 Ft /nap) be lehet jutni. A paddock jegyeteket a gpticketshop.hu forgalmazza, a belépők a verseny napján korlátlan számú belépésre és visszalépésre jogosítanak a pálya nézőtéri oldala és a Paddock területe között.

A hétvége időterve:

Hungaroring GT Open időterv

Ha szeretnél beleszippantani a Hungaroring levegőjének atmoszférájába, nézd meg az Alapjárat interjúját Tassi Attilával, melyet a mogyoródi pálya bejárásakor készítettünk.

Forrás:

Fotók:

Kapcsolódó írások

ima a Volkswagenhez
2018. szeptember 19.
Szeptember negyedik hétvégéjén sem maradsz autós programok nélkül. A Hungaroringen Volkswagenek gyülekeznek, míg Veszprémben Toyota és Lexus csődület várja a márka kedvelőit. A Népligetet pedig tuning, veterán és amerikai autók lepik majd el
Hétvégi versenyek: Szoros F1-es befutó, helycsere a Moto GP összetettben
2017. augusztus 28.
A Forma-1-es Belga Nagydíj kiélezett csatát hozott Vettel és Hamilton között. A Moto GP Silverstone-ban megrendezett futama után helycsere történt az összetettben.
Szocijármű Kiállítás és drift is lesz a hétvégén
2018. augusztus 02.
Augusztus első hétvégéjén várhatóan rekkenő hőség lesz, azonban 1-2 program miatt érdemes kimozdulni a szobából. Szolnokon és Dorogon különböző autós találkozók várnak, míg Bélapátfalván hegyi driftet rendeznek.
Trackwood és MX-5 Találkozó vár a hétvégén
2018. augusztus 22.
Lassan vége az augusztusnak, de még mindig nem maradsz autós programok nélkül. Máriapócson egy elég komoly drift bajnokság, míg Kunmadarason MX-5 találkozó vár rád.