Interjú Horváth "Laller" Lajos motorversenyzővel!

Frissítve:
2018-09-18, 21:56

Horváth Lajos gyerekkori álmát váltotta valóra a Dakar Ralin való indulással. Jelenleg a visszatérésen dolgozik, s itthon készül nap mint nap a jövő évi küzdelemre.

Nekiindult, küzdött, sírt és nevetett. Találkozott legbensőbb félelmeivel, és akárcsak a mesében, túlélte a lehetetlent! Közben élete álmát is megvalósítva méltó emléket állított édesapjának. Horváth Lajossal merültünk alá a Dakar legmélyebb bugyraiba.

Miért pont a Dakar és a terep-rali?

Régóta vagyok a motoros világban, édesapám révén, aki a váci mini-motocross atyja volt. Ő űzte az “ipart”, én gyermekként éltem világom, de természetesen nem tudtam kiszakadni a benzinfelhőből. Már 14 esztendősen húztam a gázt, és hamar ráéreztem a terepmotorozás szépségeire. A Dakar pedig ennek a csúcsa. Mindig erre vágytam, és vágyom most is!

Mindig jókedvűen

Mindig jókedvűen

Ez ténylegesen az a „tisztító tűz”, ahol találkozol a démonaiddal?

Igen. Nem gondoltam volna, hogy ennyire kiszolgáltatottá válhat az ember ezen a bolygón. Egyszerre küzdesz az elemekkel, időhiánnyal, a bizonytalansággal, néha a kilátástalansággal is… Pontos-e a navigáció, jó helyen jársz, vagy eltévedtél!? Összetett, szinte felfoghatatlan dolog ez ott és akkor!

A fizikális oldal nem titok. De, hogy fest a mentális vetület?

Sokat gondolkoztam ezen. Idén minden az utolsó pillanatra állt össze, sőt, mondhatni a rajt előtti hónap volt a legkeményebb. Olyankor már csak a kihívásra szabadna koncentrálni. Április elejétől azonban már nem vagyok egyedül. Egy profikból álló csapat vesz körül, mi együtt vagyunk a Laller Racing Dakar Team! Ezentúl lépésről-lépésre építjük fel a versenyzést, a külvilágot kizárva, csak a Dakarra hangolva!

"Laller" akcióban

"Laller" akcióban

Végezetül, mi ebből az a konzekvencia, ami a hátralévő életedben elkísér?

Az örök életre szóló emlék, valamint az, hogy a lehetetlen nem létezik. Világsztárok között versenyeztem, tapasztaltam. Volt egy célom, és lettek újabbak is. Ez abszolút meghatározó élmény lesz a továbbiakra nézve!

Készítette: Porkoláb Bence és Tóth Krisztián Márk

Forrás: Motor és verda

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Történések a Dakarról: Szalayék kalandosan kezdtek
2018. január 09.
Január 6-án elrajtolt a Dakar rali, így a magyarok is megkezdték szereplésüket a világ második legnépszerűbb és egyik legnehezebb versenyén. Nem volt eseménytelen az elmúlt két nap.
A HunGarian Baja pénteki napja képekben
2018. augusztus 13.
Az Alapjárat a MAMS Tereprali Szakágának online médiapartnereként segíti a sportág népszerűbbé tételét. Ennek az együttműködésnek a részeként a tereprali világkupa magyar fordulóján, vagyis a jubileumi, 15. HunGarian Baján kiemelt szerepet kapott a website.
Dési János terepmotoros a Dakar-ralin
2018. október 22.
Dési Jánost talán minden magyar terepmotoros ismeri, de nemzetközi szinten is csettintenek a neve hallatán. A világ egyik legkeményebb kihívását, a Dakar-ralit hatszor is megjáró sportoló épp most épült fel súlyos vállsérüléséből. Ebből az apropóból (is) interjúztam vele!