2018. augusztus 14. | 16:37

Véget ért a várakozás, hosszú szünetet követően, két hónap után folytatódott az Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup. A sorozat ezúttal az angliai Kentben található Brands Hatch-re látogatott el, ahova 5 év után tért vissza a DTM.

Keszthelyi Vivien korábban nem versenyzett még ezen a pályán, ami a legtapasztaltabb pilótákat is megizzasztja, de a 17 éves magyar túraautóversenyző szépen helyt állt.
Keszthelyi Vivien terelgeti az R8 LMS-t.

Az első időmérő edzésen a kilencedik legjobb időt érte el, ami jól mutatta, hogy az ifjú versenyzőnek idő kell, hogy hozzászokjon a magas szintkülönbségeiről és beláthatatlan kanyarairól híres pályához. A futamon már-már otthonosan érezte magát, kettőt előzve az összetett hetedik helyén ért célba, ami a junior kategóriában a második helyet jelentette. Vivien előrelépett az összetett értékelés második helyére.
„Örülök a második helynek az abszolút összetett tabellán, de holnap ennél több kell. Sajnos nem volt lehetőségem a hétvége előtt tesztelni a pályán. Egy szabadedzés és egy időmérő állt rendelkezésemre, hogy tapasztalatot szerezzek, de a mai versenyt követően már sikerült kicsit kiismerni a pályát” – értékelt Vivien a verseny után.

Keszthelyi Vivien mosolyogva néz a távolba

A hétvége a vasárnapi időmérővel folytatódott, ahol Keszthelyi az előző kvalifikációs idejéhez képest, majdnem nyolc tizeddel jobbat autózott, ezzel a hetedik pozíciót szerezte meg. A verseny harmadik köre után már az ötödik volt Robin Rogalski mögöt,t akihez egyre közelebb került. Öt és fél perc volt hátra, amikor egy egyenes szakasz végén, belső íven megelőzte lengyel versenytársát a belső íven. Ezután nem sokkal elkezdett esni az eső, emiatt beküldték a biztonsági autót az utolsó négy és fél percre. Keszthelyi Vivien összetettben a negyedik, míg a junior kategóriában ismét a második helyen végzett. Az abszolút értékelés második helyét megőrizve tíz és fél pontra elhúzott a harmadik helyezettől.
„Nem volt egyszerű, de a második futamon már sokkal jobban ment. Az utolsó előzésemnél centiken múlt, hogy el tudtam menni. Összességében eredményes hétvége volt, de a célom továbbra is az első hely minden versenyen. A következő állomás Misano, ami számomra szintén új pálya lesz. Az esti versenyek különleges hangulatúak, így nagyon várom már, hogy ott is kipróbálhassam magam” – mesélte Keszthelyi Vivien a második futamot követően.
Forrás:
  • Team VRS