Keszthelyi Vivien is ott volt a Nagy Futamon

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

A magyar versenyző a Red Bull és az Audi jóvoltából részt vett a május elsejei rendezvényen, és olyan sztárokkal töltött el néhány órát, mint Max Verstappen és René Rast.

Keszthelyi Vivien jelenleg az egyik legtehetségesebb magyar autóversenyző, aki az Audi Sport teljes támogatását élvezi és a gyár akadémiáján készül a szezonkezdetre. Hétvégén itthon volt a magyar pilóta és részt vett a Nagy Futamon, ahol találkozhatott a szurkolókkal, az F1 egyik legnagyobb sztárjával Max Verstappennel és René Rast DTM bajnokkal.

A három versenyző már ismeri egymást korábbról, Max Verstappen a 2017-es Magyar Nagydíjon látta vendégül Vivient, köszönhetően a közös szponzoroknak. René Rast márkatársa a tehetséges magyar versenyzőnek, és meglehetősen sok időt töltöttek együtt, ugyanis az Audi TT kupa versenyei egy helyszín kivételével megegyeztek a DTM versenyhelyszíneivel. Ez a tendencia 2018-ban is folytatódik az Audi R8 kupában is, nem mellesleg a két Audis versenyző csütörtökön már Hockenheimben köröz szabadedzéseken, ezért mindketten egyszerre hagyják el Budapestet.

Keszthelyi Vivien és René Rast

Keszthelyi Vivien és René Rast

Keszthelyi Vivien idén szintet lépett és az Audi R8 LMS GT Cup-ban fog rajthoz állni. A mezőny tagjai 12 versenyhétvégét teljesítenek majd, ahol két időmérőt és két teljes értékű futamot fognak abszolválni. A versenyszéria a hétvégén Hockenheimben fog elrajtolni, a következő állomás Lausitzring lesz, hogy a harmadik hétvégén megérkezzen Keszthelyi Vivien a Hungaroringre júniusban. Az első júniusi hétvége után aztán Anglia és Olaszország következik, a szezon pedig a híres Nürburgringen zárul majd.

Keszthelyi Vivien

Keszthelyi Vivien a Red Bull-hoz is betekintett

Max Verstappen egyébként sajtótájékoztatót adott a Nagy Futamon számos hazai és külföldi médium jelenlétében, s bár itt a Nagy Futamon csak a közönséget kellett szórakoztatnia, a múlt vasárnapi bakui F1-es futamon ismét kiesett. A fiatal tehetség idén nagyon sok pontot veszített el balul elsült szituációk miatt, édesapja is jelezte korábban, hogy fiával majd el kell beszélgetnie. Ez a vesszőfutás most folytatódott, s bár azt nem lehet kijelenteni egyértelműen, hogy a holland hibázott most vasárnap csapattársa ellen, de az eset elkerülhető lett volna.

Forrás:

  • VRS Sport sajtóközlemény

Kapcsolódó írások

Keszthelyi Vivien és David Schumacher
2018. október 04.
Keszthelyi Vivien párjával, David Schumacherrel érkezett Budapestre
WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban