Keszthelyi Vivien ismét az GT-mezőny élbolyában volt!

Tóth Balázs
Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Közel volt a dobogóhoz a 17 éves Keszthelyi Vivien, aki remek formában érkezhet a Hungaroringre.

A várakozásokat felülmúlva bombaformában versenyez Keszthelyi Vivien, aki május elején a Hockenheimringen parádés teljesítményt nyújtott, majd legutóbb Németországban, a Lausitzringen gyűjtött újabb pontokat. Bár ezúttal küzdött a beállításokkal, végül mégis karnyújtásnyira volt a pódiumtól, és a negyedik helyen futott be.

Az Audi szakemberei 14 esztendős korában karolták fel a magyar tehetséget, aki immáron harmadik éve készül az Audi Sport csapatával. Vivien sikerrel vette a szintlépcsőket, így 2018-ban már a DTM egyik előszobájának számító Audi R8 LMS Cup versenysorozatban vehet részt, mely a túraautózás csúcsának tekinthető. Bár nem helyeztek Vivienre nyomást azzal, hogy az idény előtt konkrét helyezést tűztek volna ki célul a számára, mégis úgy tűnik, hogy képes felvenni a versenyt a legjobbakkal, nála jóval tapasztaltabbakkal is.

Keszthelyi Vivien karrierje tudatos tervezés során jutott arra a pontra, hogy most ilyen sikereket érhessen el. A szaktekintélyek egybehangzó állítása szerint a hosszútávú versenysikerekhez ebben a sportban nélkülőzhetetlen, hogy a tanulóévek során azonos teljesítményű autókban versenyző vetélytársakkal mérhesse össze a tudását egy ifjú pilóta, így nem a gépek közötti technikai különbség dönt elsősorban - mint például a Forma-1-ben - hanem szinte kizárólag a mentális- és fizikai felkészültség, valamint a vezetéstechnikai különbségek.

Vivien meglepően hamar hagyhatta maga mögött az elsőkerék-meghajtású sorozatokat, és immáron nagyteljesítményű hátsókerék-meghajtású gépet hajthat. A most szerzett jó helyezések mellett értékes tapasztalatokkal is gyarapodik az egyes futamokon a magyar versenyző, és minden adott, hogy komoly céljait elérhesse.

A tehetséges pilóta hozzáállása példaértékű, hiszen a mellett, hogy a pályán mindent megtesz a sikerért, népszerűségét felhasználva különféle alapítványokat is segít, mint az UNICEF-et, a Mosoly Alaptványt és a nők autósportban való érvényesüléséért kardoskodó "Dare To Be Different" nevű szervezetet.

Ha szeretnél Te is szurkolni Keszthelyi Viviennek, akkor június első hétvégéjén megteheted, ha kilátogatsz a Hungaroringre. Az Audi R8 LMS Cup futamára a DTM-mel egy hétvégén kerül sor. A szervezők meglepetéssel is készülnek a magyar szurkolók számára.

Forrás és fotók:

  • Audi Sport - VRS Sport tájékoztató
  • Instagram

További autós hírek

Biztos sokaknak ismerős lesz a videóban látható “jelenség”, a drága mama, aki a legfinomabbakat főzi és a legjobb piacról szerzi…

Ahogy arról beszámoltunk, szörnyű tragédia közepette vesztette életét egy magyar kamionsofőr Szlovéniában. Egy személyautó ütközött a szerelvénynek, majd az ütközés…

Olvasónktól kaptuk az információt, miszerint ma 11 óra magasságában egy Transporter hátsó ajtaja menet közben kinyílt. A járműben szabálytalanul szállított…

Olvasónktól, Károlytól kaptuk a felvételt. Kb. 130-cal haladtak még kora ősszel az M5-ös autópályán, amikor “fénysebességgel” elhúzott mellettük egy BMW.…

Egy autós lesodródott az útról és egy jelzőtáblának ütközött. A vezető életét vesztette, utasa megsérült – írja a police.hu Egyelőre ismeretlen…

Kapcsolódó írások

Keszthelyi Vivien sikeresen kezdte az idényt Hockenheimben!
2018. május 07.
Az Audi R8 LMS kupasorozatban versenyző Keszthelyi Vivien első versenyhétvégéjén mindkét verseny végén felállhatott a dobogóra, ami nagy önbizalmat adhat neki a további küzdelmekhez.
Keszthelyi Vivien és David Schumacher
2018. október 04.
Keszthelyi Vivien párjával, David Schumacherrel érkezett Budapestre
Eldőlt: Gyári Audival versenyez Keszthelyi Vivien!
2018. február 09.
A tehetséges Keszthelyi Vivien az Audi Sport Racing Academy tagjaként a 2018-as év során is Audival fog versenyezni, ám számos kihívás áll a fiatal versenyző előtt.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.