Keszthelyi Vivien ismét az GT-mezőny élbolyában volt!

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Közel volt a dobogóhoz a 17 éves Keszthelyi Vivien, aki remek formában érkezhet a Hungaroringre.

A várakozásokat felülmúlva bombaformában versenyez Keszthelyi Vivien, aki május elején a Hockenheimringen parádés teljesítményt nyújtott, majd legutóbb Németországban, a Lausitzringen gyűjtött újabb pontokat. Bár ezúttal küzdött a beállításokkal, végül mégis karnyújtásnyira volt a pódiumtól, és a negyedik helyen futott be.

Az Audi szakemberei 14 esztendős korában karolták fel a magyar tehetséget, aki immáron harmadik éve készül az Audi Sport csapatával. Vivien sikerrel vette a szintlépcsőket, így 2018-ban már a DTM egyik előszobájának számító Audi R8 LMS Cup versenysorozatban vehet részt, mely a túraautózás csúcsának tekinthető. Bár nem helyeztek Vivienre nyomást azzal, hogy az idény előtt konkrét helyezést tűztek volna ki célul a számára, mégis úgy tűnik, hogy képes felvenni a versenyt a legjobbakkal, nála jóval tapasztaltabbakkal is.

Keszthelyi Vivien karrierje tudatos tervezés során jutott arra a pontra, hogy most ilyen sikereket érhessen el. A szaktekintélyek egybehangzó állítása szerint a hosszútávú versenysikerekhez ebben a sportban nélkülőzhetetlen, hogy a tanulóévek során azonos teljesítményű autókban versenyző vetélytársakkal mérhesse össze a tudását egy ifjú pilóta, így nem a gépek közötti technikai különbség dönt elsősorban - mint például a Forma-1-ben - hanem szinte kizárólag a mentális- és fizikai felkészültség, valamint a vezetéstechnikai különbségek.

Vivien meglepően hamar hagyhatta maga mögött az elsőkerék-meghajtású sorozatokat, és immáron nagyteljesítményű hátsókerék-meghajtású gépet hajthat. A most szerzett jó helyezések mellett értékes tapasztalatokkal is gyarapodik az egyes futamokon a magyar versenyző, és minden adott, hogy komoly céljait elérhesse.

A tehetséges pilóta hozzáállása példaértékű, hiszen a mellett, hogy a pályán mindent megtesz a sikerért, népszerűségét felhasználva különféle alapítványokat is segít, mint az UNICEF-et, a Mosoly Alaptványt és a nők autósportban való érvényesüléséért kardoskodó "Dare To Be Different" nevű szervezetet.

Ha szeretnél Te is szurkolni Keszthelyi Viviennek, akkor június első hétvégéjén megteheted, ha kilátogatsz a Hungaroringre. Az Audi R8 LMS Cup futamára a DTM-mel egy hétvégén kerül sor. A szervezők meglepetéssel is készülnek a magyar szurkolók számára.

Forrás és fotók:

  • Audi Sport - VRS Sport tájékoztató
  • Instagram

Kapcsolódó írások

Keszthelyi Vivien és David Schumacher
2018. október 04.
Keszthelyi Vivien párjával, David Schumacherrel érkezett Budapestre
Keszthelyi Vivien sikeresen kezdte az idényt Hockenheimben!
2018. május 07.
Az Audi R8 LMS kupasorozatban versenyző Keszthelyi Vivien első versenyhétvégéjén mindkét verseny végén felállhatott a dobogóra, ami nagy önbizalmat adhat neki a további küzdelmekhez.
Eldőlt: Gyári Audival versenyez Keszthelyi Vivien!
2018. február 09.
A tehetséges Keszthelyi Vivien az Audi Sport Racing Academy tagjaként a 2018-as év során is Audival fog versenyezni, ám számos kihívás áll a fiatal versenyző előtt.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.