Keszthelyi Vivien letette a névjegyét a Kékszalagon

Tóth Balázs
Frissítve:
2018-09-18, 22:00

A fiatal autóversenyző az Audi meghívására érkezett a rendezvényre, ahol a biztonságos közlekedés fontosságára híva fel a figyelmet.

Az 50. Kékszalag Erste Nagydíjon két rekord is megdőlt: minden eddiginél több hajó állt rajthoz és úszott be a célba. Az Audi Sport Racing Academy versenyzője, Keszthelyi Vivien is jelen volt a rangos eseményen, igaz, nem mint versenyző. Ennek ellenére hamar körbevették a rajongók, akiknek autogrammot osztott és fotózkodott is velük.

Vivien ezt követően a balatonfüredi forgalomban autózott három szerencsés rajongóval a biztonságos közlekedés fontosságának hangsúlyozása apropóján. Sikeresen abszolválta a küldetést az Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cupban remeklő tehetség, majd szó szerint komolyabb vizekre evezett: jachttal szállt a "magyar tengerre".

„Hatalmas élmény volt, nagyon megérintett a rajongók lelkesedése" - mondta Vivien. "Azon pedig végképp meglepődtem, hogy néhányan igen komoly szakmai kérdésekkel felvértezve fordultak hozzám. Jó volt egy kicsit feltöltődni, de holnaptól ismét a következő versenyre való felkészülés lesz a középpontban. Nem lesz egyszerű, hiszen a Brands Hatch hosszú idő után szerepel újra a versenynaptárban és helyszíni tesztelésre sincs lehetőség. Szerencsére van most már a támogatóimnak köszönhetően egy profi szimulátorom, amin meg tudom ismerni a pálya vonalvezetését."

Keszthelyi Vivien ezen a hétvégén Angliában szerepel. A Kentben található versenypályán ismét egy 500 lóerős Audi R8-at terelgethet. A patinás helyszínen 2006 és 2013 között nyolc alkalommal rendeztek DTM futamot, ám akkor egy rövidebb nyomvonalon, az 1973 km-es "Indy" nyomvonalon küzdöttek meg egymással a pilóták. Ezúttal egy 3908 km-es "Grand Prix" aszfaltcsíkon küzdenek meg egymással a versenyzők két futamon.

A debreceni születésű pilóta korábban soha nem versnyezett a Brands Hatchen, sőt, nem is tesztelhetett a szigorú környezetvédelmi előírások miatt. A nagy szintkülönbségek miatt különösen próbára teszi az újoncokat a pálya, Vivien szimulátorozással igyekezett minél jobban felkészülni.

A 17 éves magyar versenyző a tabella negyedik helyéről vágott neki a hétvégének. A bajnoki címre is reális esélye van, hiszen mindösszesen hét pontos hátránya az éllovassal szemben. A pontvadászat féltávnál jár, így megjósolhatatlan, mi történik a szezon második felében. Vivien így nyilatkozott a futamot megelőzően:

„Minden verseny maximális koncentrációt igényel, ilyen szempontból a Brands Hatch sem különbözik a többi pályától. Még nem volt szerencsém versenyezni rajta, de ez is egy új kihívás, ami csak jobban motivál. Természetesen egy nehéz helyszínről van szó, de ennek is megvan a maga bája és én felkészülten fogok érkezni. Nagyon örülök, hogy végre folytatódik a szezon és biztos vagyok benne, hogy a hétvégi verseny ismét talpra fogja ugrasztani a szurkolókat.”

Forrás:

  • Team VRS

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Keszthelyi Vivien teszteli az Audi modelljét
2020. július 02.
A zalaegerszegi járműipari tesztpályán próbálta ki az Audi A3 Sportbacket és az Audi RSQ8-at.
Keszthelyi Vivien az előkelő második helyen áll a bajnokságban
2018. augusztus 14.
Véget ért a várakozás, hosszú szünetet követően, két hónap után folytatódott az Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup. A sorozat ezúttal az angliai Kentben található Brands Hatch-re látogatott el, ahova 5 év után tért vissza a DTM.

További hírek