Keszthelyi Vivien sikeresen kezdte az idényt Hockenheimben!

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Az Audi R8 LMS kupasorozatban versenyző Keszthelyi Vivien első versenyhétvégéjén mindkét verseny végén felállhatott a dobogóra, ami nagy önbizalmat adhat neki a további küzdelmekhez.

A múlt hétvégén elstartolt a túraautózás csúcskategóriája a DTM és vele együtt az Audi R8 LMS kupasorozat is, ami egy teljesen új sorozat, így a mezőny tagjai csak a pénteki szabadedzésen ismerkedhettek egymással. Itt versenyzik a még mindig csak 17 éves Keszthelyi Vivien is. A sorozatban minden hétvégén két teljes értékű időmérőt és futamot rendeznek.

Vivien már a pénteki napon jelezte, hogy az élbolyhoz szeretne tartozni, tette mindezt egy negyedik és ötödik hellyel. Egyértelmű célokat sem ő, sem más nem fogalmazhatott meg, ugyanis nem versenyeztek még soha egymás ellen a mezőny tagjai. Továbbá még különlegesebbé teszi a versenysorozatot az is, hogy minden pilótára központilag osztottak szerelőket, akik a versenyzőkkel szorosan együttműködve dolgoznak. Ez természetesen Keszthelyi Viviennek is extra kihívás volt, ráadásul szülei sem voltak a helyszínen, Budapestről követték az eseményeket, így abszolút egyedül kellett helytállnia.

Keszthelyi Vivien

Keszthelyi Vivien a dobogón

Az Audi versenyzőakadémiáján készülő Keszthelyi Viviennek jól sikerült az első időmérő, 4 ezreddel maradt el a harmadik helytől, a pole pedig alig fél másodpercre volt tőle. A nyitófutam Hockenheimben izgalmasra sikerült, Vivien hatalmas csatát vívott lengyel riválisával, és végül a harmadik helyen intették le. A második futamot az ötödik rajtkockából kezdhette meg, és másodszor is felállhatott a dobogóra, ismét harmadik lett. A második futam érdekessége pedig az volt, hogy csak használt gumikkal lehetett körözni, ezek megfelelő menedzselése különösen fontos, ebből is jelesre vizsgázott a fiatal magyar versenyző.

„Hatalmas örömmel tölt el az első versenyhétvégén elért két harmadik helyezés. A dobogón állni elképesztő, visszaigazolást jelent számomra arról, hogy a kemény munkának és kitartásnak megvan a gyümölcse, s hogy jó úton haladok a céljaim elérése felé” – nyilatkozta Keszthelyi Vivien, aki jelenleg harmadik helyen áll a pontversenyben, nem mellesleg a világ legfiatalabb GT versenyzőjeként vesz részt a sorozatban, ezzel a hazai autósport történelem hasábjaira is felírta a nevét.

Keszthelyi Vivien a dobogón

Hatalmas volt az öröm, két dobogós hely is összejött

Az R8 LMS sorozat a DTM egyik, ha nem a legfontosabb lépcsőfoka, a sorozat két hét múlva a Lausitzringen folytatódik, majd június elején a Hungaroringre látogat, így a magyar közönségnek és a szurkolóknak élőben lesz lehetőségük buzdítani őt.

Forrás:

  • Audi Team VRS sajtóközlemény

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Keszthelyi Vivien ismét az GT-mezőny élbolyában volt!
2018. május 23.
Közel volt a dobogóhoz a 17 éves Keszthelyi Vivien, aki remek formában érkezhet a Hungaroringre.
Keszthelyi Vivien és David Schumacher
2018. október 04.
Keszthelyi Vivien párjával, David Schumacherrel érkezett Budapestre

További hírek