Két csapattal is támad az Audi a WTCR-ben!

Közzétéve:
2018-02-21, 13:29

Az Audi Sport ügyfélsport programján keresztül két csapatot is támogat a WTCR – FIA Túraautó Világkupa sorozat versenyein, melyeken kizárólag TCR versenyautók vehetnek részt.

A WTCR – FIA Túraautó Világkupa korábban FIA Túraautó Világbajnokság néven szerepelt a versenynaptárban. Az Audi Sport ügyfélsport programját az idei évben hivatalosan a Comtoyou Racing és a WRT csapatok képviselik a márkát a sorozatban. A WRT csapat a belga Baudour településéről érkezett és 2010 óta egyike a legsikeresebb Audi ügyfélcsapatnak a GT3 sorozatban.

Ők két Audi RS 3 LMS versenyautóval állnak rajthoz, amelyeket Gordon Shedden és Jean-Karl Vernay fog majd vezetni. A már 39 éves skót versenyző, Gordon Shedden a Brit Túraautó Bajnokság háromszoros bajnoka, ami nagyon erős eredmény, utoljára a 2016-os szezonban végzett az élen. A 30 éves francia pilóta, Jean-Karl Vernay 2010-ben az Egyesült Államokban lett az Indy Lights bajnoka, 2012-ben a Porsche Carrera Cup-ban lett bajnok Franciaországban, majd 2017-ben megnyerte a TCR nemzetközi sorozatát is Tassi Attila előtt. Mindkét versenyző elnyerte az Audi Sport pilóta státuszát.

Az Audi Sport legújabb autója a WTCR sorozatra. Szürke és piros színek dominálnak.

Ezzel a szörnyeteggel támad az Audi

A 31 éves belga versenyző, Frédéric Vervisch is az Audi Sport versenyzőjeként áll majd rajthoz a WTCR-ben. A belga a 2008-as ATS Formula 3 Cup bajnoka és az Audi Sport ügyfélprogramjának GT3 pilótája, aki továbbra is a Comtoyou Racing-nél versenyez majd. A belgiumi Waterlooban működő csapat a tavalyi évben a TCR nemzetközi sorozatban is számított Frédéric Vervisch tudására.

Három további pilóta teszi teljessé a csapatot: a 23 éves francia Aurélien Panis a TCR nemzetközi sorozatban már nyert versenyt korábban, a 25 éves belga Denis Dupontot a Belga Királyi Autóklub támogatja, míg a 28 éves francia Nathanaël Berthon a 2016/17-es Trophée Andros jégrali bajnokság győzteseként mutatkozik be az új sorozatban, mint privát versenyző. Utóbbi talán a legnagyobb név a mezőnyben, ugyanis az F1-ben a francia tehetség a Caterhamnél harmadik számú versenyzőként állt alkalmazásban, de Formula-E és LMP-2-es, azaz hosszútávú versenyzési tapasztalattal is rendelkezik, valamint GP2 futamgyőzelmet is fel tud mutatni.

A Caterham volt F1-es pilótája a fehér színű GP2-es kocsiban hasít.

Nathanaël Berthon a GP2-es sorozatban

„Nagyon várjuk az új versenysorozat izgalmas küzdelmeit. A WTCR a túraautó versenyekben érdekelt gyártók többsége számára igen vonzó sorozat.” – nyilatkozta Chris Reinke, az Audi Sport ügyfélsport programjának vezetője. „Csapataink és versenyzőink értékes tapasztalattal rendelkeznek a túraautózás világából és más sorozatokból, így egyértelműen mind a pilóták, mind a csapatok versenyében a bajnoki címért szállunk harcba.”

Az előzetes versenynaptárban kilenc állomás szerepel négy kontinensen, minden versenyhétvégén három futamot fognak rendezni. Természetesen a tavalyi évhez hasonlóan Magyarországra is ellátogat a sorozat. A Hungaroringen április 28 és 29-én lehet találkozni a csapatokkal és a versenyzőkkel.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Hétvégi versenyek: Szoros F1-es befutó, helycsere a Moto GP összetettben
2018. november 02.
A Forma-1-es Belga Nagydíj kiélezett csatát hozott Vettel és Hamilton között. A Moto GP Silverstone-ban megrendezett futama után helycsere történt az összetettben.
Heti autós képgyűjtemény
2018. november 02.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2018. november 02.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2018. november 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?