Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
kedd - 2023. december 05.
-0.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Két csapattal is támad az Audi a WTCR-ben!

2018. február 21. | 14:29

Az Audi Sport ügyfélsport programján keresztül két csapatot is támogat a WTCR – FIA Túraautó Világkupa sorozat versenyein, melyeken kizárólag TCR versenyautók vehetnek részt.

A WTCR – FIA Túraautó Világkupa korábban FIA Túraautó Világbajnokság néven szerepelt a versenynaptárban. Az Audi Sport ügyfélsport programját az idei évben hivatalosan a Comtoyou Racing és a WRT csapatok képviselik a márkát a sorozatban. A WRT csapat a belga Baudour településéről érkezett és 2010 óta egyike a legsikeresebb Audi ügyfélcsapatnak a GT3 sorozatban. Ők két Audi RS 3 LMS versenyautóval állnak rajthoz, amelyeket Gordon Shedden és Jean-Karl Vernay fog majd vezetni. A már 39 éves skót versenyző, Gordon Shedden a Brit Túraautó Bajnokság háromszoros bajnoka, ami nagyon erős eredmény, utoljára a 2016-os szezonban végzett az élen. A 30 éves francia pilóta, Jean-Karl Vernay 2010-ben az Egyesült Államokban lett az Indy Lights bajnoka, 2012-ben a Porsche Carrera Cup-ban lett bajnok Franciaországban, majd 2017-ben megnyerte a TCR nemzetközi sorozatát is Tassi Attila előtt. Mindkét versenyző elnyerte az Audi Sport pilóta státuszát.
Ezzel a szörnyeteggel támad az Audi

A 31 éves belga versenyző, Frédéric Vervisch is az Audi Sport versenyzőjeként áll majd rajthoz a WTCR-ben. A belga a 2008-as ATS Formula 3 Cup bajnoka és az Audi Sport ügyfélprogramjának GT3 pilótája, aki továbbra is a Comtoyou Racing-nél versenyez majd. A belgiumi Waterlooban működő csapat a tavalyi évben a TCR nemzetközi sorozatban is számított Frédéric Vervisch tudására. Három további pilóta teszi teljessé a csapatot: a 23 éves francia Aurélien Panis a TCR nemzetközi sorozatban már nyert versenyt korábban, a 25 éves belga Denis Dupontot a Belga Királyi Autóklub támogatja, míg a 28 éves francia Nathanaël Berthon a 2016/17-es Trophée Andros jégrali bajnokság győzteseként mutatkozik be az új sorozatban, mint privát versenyző. Utóbbi talán a legnagyobb név a mezőnyben, ugyanis az F1-ben a francia tehetség a Caterhamnél harmadik számú versenyzőként állt alkalmazásban, de Formula-E és LMP-2-es, azaz hosszútávú versenyzési tapasztalattal is rendelkezik, valamint GP2 futamgyőzelmet is fel tud mutatni.
Nathanaël Berthon a GP2-es sorozatban

„Nagyon várjuk az új versenysorozat izgalmas küzdelmeit. A WTCR a túraautó versenyekben érdekelt gyártók többsége számára igen vonzó sorozat.” – nyilatkozta Chris Reinke, az Audi Sport ügyfélsport programjának vezetője. „Csapataink és versenyzőink értékes tapasztalattal rendelkeznek a túraautózás világából és más sorozatokból, így egyértelműen mind a pilóták, mind a csapatok versenyében a bajnoki címért szállunk harcba.”
Az előzetes versenynaptárban kilenc állomás szerepel négy kontinensen, minden versenyhétvégén három futamot fognak rendezni. Természetesen a tavalyi évhez hasonlóan Magyarországra is ellátogat a sorozat. A Hungaroringen április 28 és 29-én lehet találkozni a csapatokkal és a versenyzőkkel. Forrás:
Megérkezett a Red Bull és a Sauber új autója 7+2 tipp, ha befektetésnek vennél garázst

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!