Az élről induló Mora szépen kapta el a rajtot a M1RA-festésű Hyundai-jal, de nem örülhetett sokáig, mert a 2-es kanyarban belső íven el ment mellette Francisco Abreu. Mögöttük Julien Briché, Nagy Dániel, Josh Files  és Dusan Borkovic haladt a Mansell kanyar felé.

A bajnokesélyes az első három körben ostromolta Filest. A csata hevében a 11-es kanyarból kifele összeértek, melynek következtében Borkovic autója irányíthatatlan lett, így kiállni kényszerült. Eközben az élen Mora üldözte Abreut, Nagy Dani pedig a harmadik helyért ostromolta Brichét, aki a pályahatárok folyamatos átlépése miatt áthajtásos büntetést kapott, akárcsak Vernay és Azcona.

A versenytáv felénél Mora visszaállt az élre, majd Nagy Dani is megelőzte a portugál, Abreut, aki mellett pár körrel később a két HELL-es Honda is átlépett. Így Files feljött harmadiknak, Tassi pedig negyediknek.

Pár körrel a verseny vége előtt a két M1RA-s meglógott az élen. Francisco Mora megszerezte első győzelmét a TCR Europe-ban csapattársát, Nagy Dánielt megelőzve. Ez Michelisz Norbi csapatának első kettős sikere az Európa-kupában!

Josh Files állt fel a dobogó harmadik fokára, mögötte Tassi Attila zárt, aki a szombati kiesését egy negyedik hellyel szépítette. Abreut végül az ötödik helyen intette le a kockás zászló, Barr és Richard futott be mögötte. A nyolcadikként a 21. helyről induló Stefano Comini ért be. Ficza Ferenc az ötödik helyről rajtolva a kilencedik helyet csípte meg végül a DSG váltós Cuprával. Az utolsó pontot Stian Paulsen zsebelte be.

Akárcsak szombaton, a ma is sokan estek ki, ugyanis összesen hat versenyző nem tudta befejezni a futamot, ők a következők: Danny Kroes, Jean-Karl Vernay, Jedlóczky L. Márk, Cedric Piro, Igor Stefanovski és Dusan Borkovic.

A 2018-as TCR Europe bajnokság állása a szezon közepén:

 1. Mikel Azcona 112 pont
 2. Dušan Borković 111 pont
 3. Dániel Nagy 87 pont
 4. Josh Files 68 pont
 5. Jean-Karl Vernay 62 pont
 6. Attila Tassi 60 pont
 7. Kris Richard 54 pont
 8. Francisco Mora 44 pont
 9. Stian Paulsen 44 pont
 10. Julien Briché 38 pont

Euroformula Open

Az Euroformula Open vasárnapi versenyén bőven volt helycsere és kontakt. A pole-ból induló spanyol Bent Viscaal a második helyen ért célba, ugyanis a második helyről rajtoló Felipe Drugovich megelőzte. A dobogó harmadik fokára a hatodik rajtkockából induló Marcos Siebert állt fel.

A Radical European Masters sorozatnak ma két versenye is volt, ahol nem volt hiány izgalomban és nem is kímélték egymást.

A GT3-as sorozatnak ma egy időmérője és egy versenye volt. A tegnapi esős időre ma már semmi nem emlékeztetett, tűző nap és 30 Celsius-fok körüli hőmérséklet uralkodott. A 60 perces futam alatt bőven voltak helycserék.

A GT3 vasárnapi futamának eredményei:

PRO

 1. Imperiale Racing – Ricciardo Agostini & Rik Breukers – Lamborghini Huracan GT3
 2. Vincenzo Sospiri Racing – Edoardo Liberati & Kang Ling – Lamborghini Huracan GT3
 3. Ombra Racing – Fernando Rees & Damiano Fioravanti – Lamborghini Huracan GT3

PROAM

 1. Drivex School – Marcelo Hahn & Allam Khodair – Mercedes AMG GT3
 2. Luzich Racing – Alexander West & Michele Rugolo – Ferrari 488 GT3
 3. Imperiale Racing – Jiatong Liang & Raffaele Giammaria – Lamborghini Huracan GT3

AM

 1. Vincenzo Sospiri Racing – Giulio Borlenghi & Andrzei Lewandowski – Lamborghini Huracan GT3
 2. Sports and You – Antonio Coimbra & Luis Silva – Mercedes AMG GT3
 3. HTP Motorsport / MS Racing – Alexander Hrachowina & Martin Konrad – Mercedes AMG GT3