Kimi Räikkönen Magyarországon folytathatja a versenyzést!

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Brit lapinformációk szerit a finn F1-es pilóta karrierje végéhez közeledik a legmagasabb kategóriában, és utána új vizekre evezne, s nem akármilyen döntést készül meghozni.

A Forma-1 már túl van az idei év első versenyén, és a dolgok csak ilyenkor kezdenek beindulni igazán. A középpontban természetesen a versenyek vannak, de sok esetben elkezdődnek a találgatások a pilóták sorsát illetően. Az ausztrál verseny után Kimi Räikkönen nagyon gyorsan visszautazott Európába, előbb Olaszországban tárgyalt a csapat illetékeseivel, majd meglepő irányt vett útja, ugyanis felfedezni vélték Budapesten az F1-es sztárt.

Kimi Räikkönen aláírást oszt

Kimi Räikkönen aláírásokat oszt Budapesten a Várkert bazárnál

Kimi állítólag nem véletlenül volt itt, ugyanis komoly terveket szövöget a jövőben, akár Budapestre is költözhet. Egy híres angol sportlap amint megtudta, hogy itt van a finn világbajnok, rögtön elindult, hogy utánajárjon a dolgoknak. A kitartó munkának meglett a gyümölcse, ugyanis a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene egy Duna-parti szálloda előtt nyilatkozott csalódottan:  

„A Ferrari komoly dilemma előtt áll, ugyanis még nem biztosak abban, hogy Kimi lesz jövő évben a pilóta, ő viszont minél gyorsabban tisztázni akarja a jövőjét. Így jött képbe Magyarország, ugyanis akárhányszor versenyzett itt, mindig lenyűgözte a város és a magyar emberek jó autóvezetői tudása, nem mellesleg rengetegen szurkolnak neki, mintha hazai pályán versenyezne, mikor ide látogat. Kimi egy igazi sztár, aki segíteni szeretne a magyar autósportnak és egy Ferrari szalon nyitása is szóba került, illetve még zajlanak az egyeztetések arról, hogy beülne egy magyar versenycsapat volánja mögé…”

Kimi Räikkönen

Ezzel a Ferrarival közlekedett Kimi Budapesten

A nyilatkozat után természetesen egyre jobban komolyodik az ügy, és sok újságíró elindult Maranellóba a Ferrari főhadiszállására, hogy kérdéseket tegyenek fel az illetékeseknek. Nem akármilyen helyzet alakult ki, a finn világbajnok menedzsere kora reggel érkezett az épülethez, az újságírók letámadták, s bár nem akart válaszolni, de véletlenül magyarul köszönt, ami nagyon is sokat mondó.

A Scuderia Ferrari elnöke sem akart nyilatkozni, Ferrarijával nem szokásos bejáraton keresztül érkezett a központba. Kérdéseinket feltettük a Ferrari sajtóosztályának, ha válaszolnak, azonnal közöljük!

Nem mellesleg kellemes április elsejét kíván az Alapjárat csapata! Ezt benézted 😉👌

Az Alapjárat csapata április elsején

További autós hírek

A telegraph írt róla, hogy angliai farmerek vetették fel az ötletet, mivel a földjeik közelében lévő gyorséttermek szemete valósággal elárasztja…

Napjainkban a leggyakrabban felmerülő téma az autózásban az elektromos autózás. Előnyei és hátrányai egyarán vannak, mert tény, hogy egyelőre még…

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős asszonyt egy negyvenöt éves Nógrád megyei nő. Mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgán…

A HVG egyik olvasóját nem kicsi meglepetés érte ma. Egy kapuvári parkolóban, fizető övezetben hagyta autóját, miután parkolójegyet vett és…

Már a rendszámnál akadtak gondok a fejben: Alfagirl!??? Nyilván akár lehetett valami “izomagy reklám” megrendezett videó, amit sejtet a rendszám,…

Kapcsolódó írások

Egy ausztrál legenda: Jack Brabham
2018. március 30.
Sir John Arthur "Jack" Brabham az ausztrál autóversenyzés egyik legkiemelkedőbb alakja. A háromszoros Forma-1-es világbajnoknak sok kortársához hasonlóan szintén kalandos élete volt.
Mi újság most a két Ferrarival?
2018. május 04.
Vezetik a konstruktőri világbajnoki pontversenyt, sőt Ross Brawn szerint az övék most a legjobb autó. De mi a helyzet a két pilótával vagy mi lesz?
Kimi Räikkönen utolsó esélye a 2018-as szezon
2017. december 20.
A Ferrari finn világbajnoka sokak szerint már nem kéne, hogy az F1-ben versenyezzen, azonban ő a legnépszerűbb versenyző, és bár lehetne jobb, még bizalmat kapott a csapattól. Kérdés, hogy meddig?
Ki lehet most a legjobb az F1-ben?
2018. április 10.
A Mercedes két verseny elteltével nem tudott győzni, a Ferrari megtette ezt helyette. A nagy kérdés az, hogy a két autó között mekkora lehet a valós különbség?