A Forma-1 már túl van az idei év első versenyén, és a dolgok csak ilyenkor kezdenek beindulni igazán. A középpontban természetesen a versenyek vannak, de sok esetben elkezdődnek a találgatások a pilóták sorsát illetően. Az ausztrál verseny után Kimi Räikkönen nagyon gyorsan visszautazott Európába, előbb Olaszországban tárgyalt a csapat illetékeseivel, majd meglepő irányt vett útja, ugyanis felfedezni vélték Budapesten az F1-es sztárt.

Kimi Räikkönen aláírást oszt

Kimi Räikkönen aláírásokat oszt Budapesten a Várkert bazárnál

Kimi állítólag nem véletlenül volt itt, ugyanis komoly terveket szövöget a jövőben, akár Budapestre is költözhet. Egy híres angol sportlap amint megtudta, hogy itt van a finn világbajnok, rögtön elindult, hogy utánajárjon a dolgoknak. A kitartó munkának meglett a gyümölcse, ugyanis a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene egy Duna-parti szálloda előtt nyilatkozott csalódottan:  

„A Ferrari komoly dilemma előtt áll, ugyanis még nem biztosak abban, hogy Kimi lesz jövő évben a pilóta, ő viszont minél gyorsabban tisztázni akarja a jövőjét. Így jött képbe Magyarország, ugyanis akárhányszor versenyzett itt, mindig lenyűgözte a város és a magyar emberek jó autóvezetői tudása, nem mellesleg rengetegen szurkolnak neki, mintha hazai pályán versenyezne, mikor ide látogat. Kimi egy igazi sztár, aki segíteni szeretne a magyar autósportnak és egy Ferrari szalon nyitása is szóba került, illetve még zajlanak az egyeztetések arról, hogy beülne egy magyar versenycsapat volánja mögé…”

Kimi Räikkönen

Ezzel a Ferrarival közlekedett Kimi Budapesten

A nyilatkozat után természetesen egyre jobban komolyodik az ügy, és sok újságíró elindult Maranellóba a Ferrari főhadiszállására, hogy kérdéseket tegyenek fel az illetékeseknek. Nem akármilyen helyzet alakult ki, a finn világbajnok menedzsere kora reggel érkezett az épülethez, az újságírók letámadták, s bár nem akart válaszolni, de véletlenül magyarul köszönt, ami nagyon is sokat mondó.

A Scuderia Ferrari elnöke sem akart nyilatkozni, Ferrarijával nem szokásos bejáraton keresztül érkezett a központba. Kérdéseinket feltettük a Ferrari sajtóosztályának, ha válaszolnak, azonnal közöljük!

Nem mellesleg kellemes április elsejét kíván az Alapjárat csapata! Ezt benézted 😉👌

Az Alapjárat csapata április elsején