A pihenő előtti utolsó versenyhétvégén Szlovákiában sikerült megszereznie idei első győzelmét, ami nagyon fontos volt a bajnokság összetett állását tekintve.

Ebben a bő másfél hónapban komoly előrelépést tett a csapat a motorfejlesztésben. Egy újfajta turbóval szerelték fel a kamiont a szezon második felére, a számok alapján jobban gyorsul és erősebb is lett. Még valami feltűnt, mégpedig, hogy nemzeti színűre festették Kiss Norbi versenygépének visszapillantó tükreit.

Nemzeti színűre festett visszapillantó tükrök

Az időmérő után örülhetett a csapat, ugyanis Norbi megszerezte a második helyet, azonban ezt a versenyre nem tarthatta meg. Az első futamra megérkezett az eső, a nagyobb baj az volt, hogy elkezdett párásodni a szélvédő, és nem akart feleslegesen kockáztatni, így kényelmesen behozta a Tankpool 24 Mercedesét az ötödik helyre.

A fordított rajtrácsos második futamon a negyedik helyről várta a magyar pilóta, hogy a lámpák kialudjanak. Gyorsan áthámozta magát két ellenfelén, a második helyet azonban elvesztette Adam Lackóval szemben, aki nagyon jól ismeri a hazai pályáját. Norbinak így be kellett érnie a harmadik hellyel.

Kiss Norbi a dobogó harmadik fokán

Az időjárás vasárnap sem kedvezett a kamion Európa-Bajnokság mezőnyének. Már az időmérőn is nedves volt a pálya, de a szombathelyi versenyző így is meg tudta szerezni a harmadik rajtkockát. Előle Adam Lacko és Jochen Hahn indult, akik már a rajtnál csatázni kezdtek. Ennek hevében túl korán fékeztek, így Norbinak is reagálni kellett, emiatt sajnos visszaesett a negyedik helyre. Ezt tudta is tartani a futam végéig.

Az utolsó, fordított rajtrácsos megmérettetésen az ötödik kockából indulva a rajtnál kettőt előzve megszerezte a harmadik helyet, amit úgy is meg tudott őrizni, hogy egyszer leszorították a pályáról. Majd talált egy kiskaput, így a másodikként intette le a kockás zászló.

Kiss Norbert elmondta:

„Összességében elégedett vagyok a hétvégével, de van még hová előre lépni a Mercedes frissen fejlesztett motorjával. Nem hoztuk ki a maximumot a fejlesztésből, de a hátra lévő versenyeken tudunk még javítani. Két hét van még hátra Zolderig, dolgozunk tovább a minél jobb eredményekért.”

A bajnokság állása három versennyel a szezon vége előtt:

 1. Jochen Hahn 231p
 2. Adam Lacko 183p
 3. Norbert Kiss 156p
 4. Antonio Albacete 132p
 5. Sascha Lenz 132p
 6. Steffi Halm 123p

A csapatok állása:

 1. Die Bullen von IVECO Magirus 369p
 2. Team Reinert Adventure 276p
 3. Buggyra Racing 206p
 4. Tankpool 24 Racing 200p

Forrás/ Fotók:

 • Kiss Norbert sajtóhír