2018. február 22. | 18:17

Robert Kubica interjút adott egy lengyel sportújságnak, ahol sok mindenről beszélt, közben leleplezték a Toro Rossot és a Renault is közzétette új autóját.

Robert Kubica nyilatkozott hazájában

A lengyel versenyző hosszan mesélt az elmúlt időszak nehézségeiről és a jövő reményéről a lengyel Przegląd Sportowynak. Kubica történetét szinte mindenki ismeri, így is nagy csodának tekinthető, hogy egyáltalán F1-es autóba tudott ülni, most pedig, mint a Williams tartalék és fejlesztőpilótája, újra ott lesz a futamokon - úgy gondolom mindenki legnagyobb örömére. De következzen maga a főszereplő és gondolatai.
„A szezon lassan elkezdődik és a következő 7-8-9 hónapban lehet, hogy közelebb kerülök nagy álmomhoz, hogy újra Forma-1-es pilóta lehessek, ezért mindent meg fogok tenni. Hogy pontosan mennyire vagyok közel, azt nem tudom, de ez nem is olyan fontos, csak a munkámra koncentrálok már.” „Keseregni nem érdemes, bár a boxból nézni, hogy mások versenyeznek én meg nem az biztosan nem lesz olyan jó érzés. Azonban biztos vagyok benne, hogy lesznek nagyszerű pillanatok ebben az évben, amikre sokáig fogok emlékezni. Meg szeretnék tenni mindent azért, hogy amit elvesztettem, azt a közeljövőben visszakaphassam.”

Robert Kubica a Williams sajtótájékoztatóján

Majd így zárta gondolatait Robert Kubica:
„Ez a szerepkör, amibe most kerültem új kihívásokat tartogat számomra és kicsit másik oldalról kell szemlélnem a dolgokat. A mérnökökkel szorosan együtt kell működnöm és a lehető legpontosabb információkat átadni. Új dolgokat tanulhatok, ezáltal jobb versenyzővé is válhatok. Nem mondom, hogy sokkal gyorsabb, de teljesebb ember lehetek a sportban.”

Bemutatkozott a Renault és a Toro Rosso új autója

A Renault talán az egyik legszebb autó lesz a mezőnyben, a különleges színezésnek köszönhetően. Oldalról meglehetősen fekete, szemből egészen rikító. Amennyire jól néz ki, annyira jó eredményeket is várnak el tőle. A csapat német pilótája, Nico Hülkenberg szerint a csapat az élmezőny nyomában lesz, köszönhetően annak is, hogy a Renault megsokszorozta munkaerejét és sok új szakember érkezett a csapathoz.
A színváltós Renult

Erre, valamint az egyre erősebb csapategységre alapozza optimizmusát Cyril Abiteboul csapatvezető, Bob Bell technikai igazgató és a csapat német pilótája, az eddig 140 nagydíjon rajthoz állt Nico Hülkenberg is, nem mellesleg Carlos Sainz is a szezon egyik fénypontja lehet, aki tavaly szó szerint berobbant a csapatba.
A Toro Rosso is lelepleződött

A Toro Rosso bár nem szerette volna megmutatni a kocsit a hivatalos teszt előtt, de a misanoi próbakörön lencsevégre kapták, s ha már így alakult, akkor a csapat hivatalosan is kitett egy fotót az autóról. Ne feledjük, hogy ők idén egyetlen csapatként a Honda erőforrását használják majd. Így első számú gyári támogatást élveznek, bár a Honda lehet még mindig az F1 leggyengébb motorja. A csapat pilótái Brendon Hartley és Pierre Gasly lesznek. Forrás:
  • Címkék:
  • F1