Magyar sikerek az ETCC és WTCC portugál versenyein!

Frissítve:
2018-09-25, 13:25

Hétvégén rendezték meg az Európai Túraautó Kupa portugál futamát. Az eseményekkel teli verseny végén két magyar sikernek is örülhetünk.

A mindössze húsz esztendős, Zengő Motorsport színeiben versenyző Szabó Dávid Zsolt első győzelmét aratta, a Seat volánja mögött. A második futam féltávig sem jutott, a sorozatos balesetek miatt, a lefújás pillanatában pedig Szabó vezette a versenyt, így a győzelem az ő nevét illeti. Az első futamon gyenge rajt után Nagy Norbert a második helyen hozta be a Leon TCR-t. Norbert így a harmadik helyet foglalja el a tabellán, 15 pontos lemaradással. Seat Leon TCR

Magabiztos győzelem egy nagyon fiatal sráctól.


A Honda gyári csapatánál versenyző Michelisz Norbert idei első győzelmét aratta, jókor jött ez, a nehézkes szezon ötödik futamán. A viszonylag sima rajt cél győzelmet példás higgadtsággal vitte véghez a szűkebb utcai pályán. Norbi a hatodik győzelmét aratta Vila Realban. Michelisz Portugal
Norbiék szezonja sajnos nem alakult eddig túl jól.

 

Nézd meg a versenyekről készült videókat:

Így örültek a győzelemnek:

Az ETCC portugáliai versenyének összefoglalója: 

 
Az ETCC portugáliai 2. versenyének összefoglalója:
 
Az WTCC portugáliai  versenyének összefoglalója:
 

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hétvégi program és versenyajánló 11.18.-11.19.
2017. november 16.
Ezen a hétvégén a TV képernyők előtt lesz érdemes figyelni az autósport eseményeket, WRC és WTCC verseny is lesz. Magyarországon egy egyedülálló programra szeretnénk felhívni a figyelmet!
Marquez világbajnoki címe még várat magára!
2017. október 31.
Marc Marquez negyedik lett a maláj MotoGP futamon, Andrea Dovizioso viszont megnyerte a versenyt, ezzel az utolsó futamra maradt a döntés. A WRC-ben viszont bajnokot avattak.

További hírek