Magyar sikerek az ETCC és WTCC portugál versenyein!

Közzétéve:
2017-06-28, 10:36

Hétvégén rendezték meg az Európai Túraautó Kupa portugál futamát. Az eseményekkel teli verseny végén két magyar sikernek is örülhetünk.

A mindössze húsz esztendős, Zengő Motorsport színeiben versenyző Szabó Dávid Zsolt első győzelmét aratta, a Seat volánja mögött. A második futam féltávig sem jutott, a sorozatos balesetek miatt, a lefújás pillanatában pedig Szabó vezette a versenyt, így a győzelem az ő nevét illeti. Az első futamon gyenge rajt után Nagy Norbert a második helyen hozta be a Leon TCR-t. Norbert így a harmadik helyet foglalja el a tabellán, 15 pontos lemaradással. Seat Leon TCR

Magabiztos győzelem egy nagyon fiatal sráctól.


A Honda gyári csapatánál versenyző Michelisz Norbert idei első győzelmét aratta, jókor jött ez, a nehézkes szezon ötödik futamán. A viszonylag sima rajt cél győzelmet példás higgadtsággal vitte véghez a szűkebb utcai pályán. Norbi a hatodik győzelmét aratta Vila Realban. Michelisz Portugal
Norbiék szezonja sajnos nem alakult eddig túl jól.

 

Nézd meg a versenyekről készült videókat:

Így örültek a győzelemnek:

Az ETCC portugáliai versenyének összefoglalója: 

 
Az ETCC portugáliai 2. versenyének összefoglalója:
 
Az WTCC portugáliai  versenyének összefoglalója:
 

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Kapcsolódó írások

Hétvégi program és versenyajánló 11.18.-11.19.
2017. november 16.
Ezen a hétvégén a TV képernyők előtt lesz érdemes figyelni az autósport eseményeket, WRC és WTCC verseny is lesz. Magyarországon egy egyedülálló programra szeretnénk felhívni a figyelmet!
Marquez világbajnoki címe még várat magára!
2017. október 31.
Marc Marquez negyedik lett a maláj MotoGP futamon, Andrea Dovizioso viszont megnyerte a versenyt, ezzel az utolsó futamra maradt a döntés. A WRC-ben viszont bajnokot avattak.
Bajnokavatás a Mecsek Rallye-n, magyar sikerek a WTCC-n  – ez történt a hétvégén!
2017. október 17.
Biztosan nem csalódott, aki akár a televízió készülékek előtt, akár élőben követte valamelyik autó vagy motorsport eseményt. A MotoGP-n valószínűleg az év versenyét láthattuk!
Interjú Vogel Adrienn autóversenyzővel!
2017. november 02.
Vogel Adrienn nemrég ismerkedett meg az autóversenyzéssel, ennek ellenére egy nemzetközi szériában versenyzik, ami komoly versenysorozatok betétfutamaként is szolgál.