Második helyen végzett Keszthelyi Vivien a Hungaroringen!

Tóth Balázs
Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Szenzációs futamot tudhat maga mögött a 17 éves magyar versenyző, Keszthelyi Vivien, aki remek eredménnyel örvendeztette meg a hazai közönséget.

Keszthelyi Vivien időről-időre bizonyítja tehetségét, így volt ez a hétvégén is, amikor a DTM-mel együtt az Audi R8 LMS Cup mezőnye is Magyarországra, a Hungaroringre látogatott. Vivien két év kihagyás után szerepelt újfent hazai publikum előtt, és izgatottan várta a megmérettetést.

A világ legfiatalabb GT-kategóriás hölgy versenyzője szombaton a hektikus időjárási körülmények és technikai problémák ellenére meg tudta csípni a hatodik helyet az időmérőn. A nyitófutamon tartotta a lépést az első három versenyzővel köridők tekintetében, aminek meg is lett a gyümölcse: két helyet javítva rajtpozícióján a negyedik helyen futott be.
Vivien Instagram oldalán kissé lehorgasztott fejjel üzent rajongóinak, és úgy gondolja, szerinte kihozta a maximumot az autóból, ami a számok tükrében nem is kétséges. Az Audi R8 LMS Cup sorozat célja ugyanis az, hogy ellenőrzötten egyforma kocsikkal állhassanak rajthoz a pilóták, és a vezetéstechnikai tudáskülönbség legyen a döntő faktor, ebben az esetben pedig Vivien nyilvánvaló hátrányból indult.

Keszthelyi Vivien kicsit csalódott volt szombaton, de nem sokáig búslakodott

Keszthelyi Vivien kicsit csalódott volt szombaton, de nem sokáig búslakodott

Vasárnap már a technika ördöge sem hátráltatta a magyar versenyző felkészülését, így a pole pozícióért küzdhetett. Keszthelyi Vivient csupán a tízéves GT-tapasztalattal bíró, a pontvadászatot vezető Kris Heidorn volt képes maga mögé utasítani a második futam előtti kvalifikáción.

Vivien remekül startolt, és hiába próbálták keményen előzni a többiek, visszaverte vetélytársai próbálkozását. Sőt, tisztességes előnyt tudott kiautózni üldözőivel szemben, mintegy húsz perc elteltével nyolc másodpercre húzott el a harmadik helyen álló Paziewskivel szemben. A verseny távjából 10 perc + 1 kör volt hátra, ám az égiek nem könyörültek, és leszakadt az eső. Miután a DTM futamán korábban súlyos sérülések történtek a zord időjárás miatt a boxutcában, így a versenybírák mérlegeltek, és inkább leintették a futamot.

Az eső vetett véget a vasárnapi futamnak

Az eső vetett véget a vasárnapi futamnak

Keszthelyi Viviennek így nem maradt esélye arra, hogy megelőzze riválisát, pedig az esőben akár erre is lett volna esélye. A biztos második hellyel azonban így sem lehetett a német Audi Sport tehetséggondozó akadémiáján három éve edződő magyar pilóta, aki a GT-sorozatban eddigi karrierje legjobb eredményét érte el. Vivein szemmel láthatóan örült az eredménynek, amiről széles mosolya árulkodott.

Keszthelyi Vivien második lett

Vivien kivette a részét a pezsgőzésből is, amelyből csak december 7-én fogyaszthat, akkor lesz ugyanis 18 éves. Vetélytársai mellett az Audi Sport vezetősége is gratulált neki remek teljesítményéhez.

Most nyári szünetre vonulnak a sorozat résztvevői, amit bizonyára a pihenés mellett a legtöbben edzésekkel töltenek. Legközelebb Angliában, a Brands Hatch-i versenypályán lesz alkalma a mezőnynek, hogy újból összemérje erejét.

Keszthelyi Vivien így nyilatkozott:

"Egy versenyzőnek mindig sokat ad a hazai közönség támogatása, egy ilyen szép eredmény birtokában pedig még jobb kedvvel megyek nyári szünetre. Most egy kis pihenő következik, azt követően viszont megkezdem a felkészülést a szezon második felére. Ez az első évem hátsókerék-meghajtású sorozatban, rengeteg tapasztalatot kell még szereznem, de úgy érzem, egyre nagyobb az összhang az autó és köztem, és bízom benne, hogy a jövőben is hasonlóan szép eredményeket érünk majd el közösen. Még egyszer köszönöm a támogatást a csapatomnak és az összes szurkolónak is, felejthetetlenné tették a „visszatérést" a hazai pályára."

A dobogón ünnepelt Keszthelyi Vivien

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Keszthelyi Vivien teszteli az Audi modelljét
2020. július 02.
A zalaegerszegi járműipari tesztpályán próbálta ki az Audi A3 Sportbacket és az Audi RSQ8-at.
Eldőlt: Gyári Audival versenyez Keszthelyi Vivien!
2018. február 09.
A tehetséges Keszthelyi Vivien az Audi Sport Racing Academy tagjaként a 2018-as év során is Audival fog versenyezni, ám számos kihívás áll a fiatal versenyző előtt.

További hírek