2018. június 04. | 22:25

Szenzációs futamot tudhat maga mögött a 17 éves magyar versenyző, Keszthelyi Vivien, aki remek eredménnyel örvendeztette meg a hazai közönséget.

Keszthelyi Vivien időről-időre bizonyítja tehetségét, így volt ez a hétvégén is, amikor a DTM-mel együtt az Audi R8 LMS Cup mezőnye is Magyarországra, a Hungaroringre látogatott. Vivien két év kihagyás után szerepelt újfent hazai publikum előtt, és izgatottan várta a megmérettetést.

A világ legfiatalabb GT-kategóriás hölgy versenyzője szombaton a hektikus időjárási körülmények és technikai problémák ellenére meg tudta csípni a hatodik helyet az időmérőn. A nyitófutamon tartotta a lépést az első három versenyzővel köridők tekintetében, aminek meg is lett a gyümölcse: két helyet javítva rajtpozícióján a negyedik helyen futott be.
Vivien Instagram oldalán kissé lehorgasztott fejjel üzent rajongóinak, és úgy gondolja, szerinte kihozta a maximumot az autóból, ami a számok tükrében nem is kétséges. Az Audi R8 LMS Cup sorozat célja ugyanis az, hogy ellenőrzötten egyforma kocsikkal állhassanak rajthoz a pilóták, és a vezetéstechnikai tudáskülönbség legyen a döntő faktor, ebben az esetben pedig Vivien nyilvánvaló hátrányból indult.

Vasárnap már a technika ördöge sem hátráltatta a magyar versenyző felkészülését, így a pole pozícióért küzdhetett. Keszthelyi Vivient csupán a tízéves GT-tapasztalattal bíró, a pontvadászatot vezető Kris Heidorn volt képes maga mögé utasítani a második futam előtti kvalifikáción.

Vivien remekül startolt, és hiába próbálták keményen előzni a többiek, visszaverte vetélytársai próbálkozását. Sőt, tisztességes előnyt tudott kiautózni üldözőivel szemben, mintegy húsz perc elteltével nyolc másodpercre húzott el a harmadik helyen álló Paziewskivel szemben. A verseny távjából 10 perc + 1 kör volt hátra, ám az égiek nem könyörültek, és leszakadt az eső. Miután a DTM futamán korábban súlyos sérülések történtek a zord időjárás miatt a boxutcában, így a versenybírák mérlegeltek, és inkább leintették a futamot.

Keszthelyi Viviennek így nem maradt esélye arra, hogy megelőzze riválisát, pedig az esőben akár erre is lett volna esélye. A biztos második hellyel azonban így sem lehetett a német Audi Sport tehetséggondozó akadémiáján három éve edződő magyar pilóta, aki a GT-sorozatban eddigi karrierje legjobb eredményét érte el. Vivein szemmel láthatóan örült az eredménynek, amiről széles mosolya árulkodott.

Vivien kivette a részét a pezsgőzésből is, amelyből csak december 7-én fogyaszthat, akkor lesz ugyanis 18 éves. Vetélytársai mellett az Audi Sport vezetősége is gratulált neki remek teljesítményéhez.

Most nyári szünetre vonulnak a sorozat résztvevői, amit bizonyára a pihenés mellett a legtöbben edzésekkel töltenek. Legközelebb Angliában, a Brands Hatch-i versenypályán lesz alkalma a mezőnynek, hogy újból összemérje erejét.

Keszthelyi Vivien így nyilatkozott:

"Egy versenyzőnek mindig sokat ad a hazai közönség támogatása, egy ilyen szép eredmény birtokában pedig még jobb kedvvel megyek nyári szünetre. Most egy kis pihenő következik, azt követően viszont megkezdem a felkészülést a szezon második felére. Ez az első évem hátsókerék-meghajtású sorozatban, rengeteg tapasztalatot kell még szereznem, de úgy érzem, egyre nagyobb az összhang az autó és köztem, és bízom benne, hogy a jövőben is hasonlóan szép eredményeket érünk majd el közösen. Még egyszer köszönöm a támogatást a csapatomnak és az összes szurkolónak is, felejthetetlenné tették a „visszatérést" a hazai pályára."