Megérkezett a Red Bull és a Sauber új autója

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Az új Red Bull Racing különleges festést kapott, eltérő az eddigiektől. A Sauber autójánál a dizájn mellett az a kérdés, hogy előre mozdul vagy marad sereghajtó.

A Red Bull Racing miután be lett mutatva a világnak, rögtön futott is néhány kilométert Silverstoneban. A Forma-1 egyik legjobb pilótájaként számon tartott Daniel Ricciardo elvitte pár körre az RB14-est. Persze ez a körözés inkább a kameráknak szólt, mintsem, hogy éles tesztnek, de a pilóta elmondása szerint jól viselkedett az autó, annak ellenére, hogy zord időjárás volt Angliában.

A kék-fehér színű Red Bull Racing esős időben

Daniel Ricciardo az RB14-est vezetve

Daniel Ricciardo az alábbiakat nyilatkozta az autóról:

„Ilyen kevés kör alapján nem könnyű bármit is mondani, de elsőre jó érzés volt. Semmi olyasmit nem csinált, amivel rám ijesztett volna, a hátsó részt annak ellenére stabilnak éreztem, hogy az időjárás nem volt kegyes hozzánk. A jelek mindenesetre biztatóak.”

A csapat fiatal holland versenyzője Max Verstappen is ott volt az angol miniteszten, bár ő nem vezette az autót. Ebből kifolyólag csak annyit tett hozzá, hogy nagyon tetszik neki a kocsi és alig várja, hogy Barcelonában élesben is kipróbálhassa. A rövid teszt végül nem zárult zökkenőmentesen, ugyanis Daniel Ricciardo kicsúszott és kicsit megtörte az autót, a sérülések azonban nem veszélyesek, ezért nem veszélyeztetik az energiaitalos istálló barcelonai tesztelési lehetőségeit.

Daniel Ricciardo az új versenyautóban vizes körülmények között

Mutatós az új Red Bull Racing

A Sauber és az Alfa Romeo is bemutatta legújabb kocsiját, ami a C37-es jelzést kapta. A Sauber nagyon bízik abban, hogy elmozdul a sereghajtó pozícióból és erre minden esélye meglehet a legújabb Ferrari motornak köszönhetően. A C37-es aerodinamikai kialakítását teljesen új szemléletben tervezte a Jörg Zander vezette mérnökcsoport. Céljuk az volt, hogy a szezon közben érkező új fejlesztéseket könnyebb legyen kicserélni az autón egy esetleges probléma esetén.

Frédéric Vasseur, a csapat vezetője is megszólalt az autók kapcsán:

„Az Alfa Romeo F1-es visszatérése egy újabb mérföldkő a csapat életében és történetében, büszke vagyok arra, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező márka minket választott. Alig várjuk, hogy Alfa Romeo Sauber F1-es csapatként vághassunk neki a 2018-as szezonnak!”

Az Alfa Romeo és a Sauber új autója, piros és fehér színekben

Az új Sauber és a pilóták

Kitért még a csapat pilótáira is. Marcus Ericsson és Charles Leclerc véleménye szerint nagyszerű párost alkothat. A svéd már negyedik évét kezdi a csapatnál, ezért ismer mindenkit és tapasztalata hasznos lehet, főleg az autóról adott visszajelzések. Charles LecLerc tehetséges és ambiciózus, igazi tehetség, aki mindent megtesz a jó eredményért.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1: Hamarosan elkel az utolsó szabad ülés is!
2017. december 04.
Bár a Formula-1-es világbajnokság 2017-es szezonja véget ért, a történések folytatódnak, immáron a pályán kívül. A legfontosabb hírek összefoglalója.
A COTA története
2017. október 04.
A Circuit of the Americas egy Texas állam Austin városa mellett elhelyezkedő modern versenypálya. Jelenleg az egyetlen helyszín az USA-ban, ahol F1-es futamot rendeznek.

További hírek