Mi lesz a Renault motoros csapatokkal?

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A francia gyártó elismeri, hogy nagy kihívásokkal kell szembenézniük a mostani szezonban. A nyomást pedig fokozza, hogy most már a McLaren is az ügyfeleik között van és nem akarnak sereghajtók lenni.

A Red Bull Racing régóta használja a Renault erőforrásokat a V6-os hibrid-korszakban. Igaz, hogy voltak szép eredményeik, de összességében kijelenthető, hogy nem sikerült a vb-címért harcba szállniuk. A Red Bull biztosan nem felejtett el autót építeni, a 2017-es szezonban pedig három futamot is tudtak nyerni, Max Verstappen pedig erődemonstrációt tartott Mexikóban. A gond elsősorban a megbízhatósággal volt, számtalan alkalommal füstölt el az autó.

Erősödött a sárga-fekete festésű Renault a 2017-es szezonban a Forma-1-ben.

A Renault F1 projektjének tanácsadója, a korábbi négyszeres világbajnok Alain Prost elmondta, hogy örül a McLaren csapattal kötött megállapodásnak, ezzel sikerült egy nagy nevet a partnerek között tudni. Cyril Abiteboul, a Renault gyári csapatának csapatfőnöke viszont elmondta, hogy két korábban sokszoros világbajnok istálló elvárásai kihívást jelenthetnek.

A továbbiakban pedig az alábbi kijelentést tette:

„Nagyon pozitívak vagyunk az együttműködéssel kapcsolatban, érdekes és izgalmas idők következnek. Érdekes, mert kihívás – de ugyanakkor mindenki nagyon elszánt és motivált a kollégák között. Büszkeséggel tölt el minket, hogy ilyen nagy csapatokkal dolgozhatunk együtt és persze a versenyzőket is meg kell említeni. Fontos, hogy megosszuk egymással a megszerzett tapasztalatokat és egy ütőképes csomagot rakjunk össze.”  - fogalmazott Cyril Abiteboul.

A Renault 2016-ban tért vissza mint gyári csapat, a Lotus F1-et váltották. Az első esztendő nehéz volt számukra, de tavaly már jelentős fejlődést mutattak. Nagy valószínűséggel idén már egy dobogó is összejöhet nekik.

Fernando Alonso Amerikában versenyez

A kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso, az amerikai Daytona 24 órás versenyen vesz részt a United Autosports versenyzőjeként, és már túl is vannak a kvalifikáción, ahol a 13. helyet szerezte meg a spanyol.

Fernando Alonso a United Motorsport csapatnál a Daytona 24 órás versenyen, a boksz utcában

Fernando Alonso elmondta, hogy:

„Tudva, hogy ez egy 24 órás verseny, valószínűleg ez volt eddig a legkevésbé fontos időmérő az életemben. Normális esetben 60-70 köröm van arra, hogy ledolgozzam azt, amit az időmérőn tettem, de szombaton 24 óránk lesz. Remélhetőleg nem az időmérő volt a kulcs.”

Hozzátette még, hogy sokat kell tanulnia ezekről az autókról és készen áll arra, hogy a legjobbját nyújtsa. Szerinted hogyan fog szerepelni? 

Forrás:

Kapcsolódó írások

Hétvégi versenyek: Szoros F1-es befutó, helycsere a Moto GP összetettben
2017. augusztus 28.
A Forma-1-es Belga Nagydíj kiélezett csatát hozott Vettel és Hamilton között. A Moto GP Silverstone-ban megrendezett futama után helycsere történt az összetettben.
Elképesztő hétvége volt a Forma-1-ben!
2017. szeptember 18.
Drámai versenyt futott az F1 mezőnye Szingapúrban. Az élről induló Vettel rajtbalesetbe keveredett csapattársával, Räikkönennel és Verstapennel.
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Forma-1, MotoGP és WRC október utolsó hétvégéjén!
2017. október 27.
Lewis Hamilton világbajnok lehet Mexikóban, Marc Marquez is közel kerülhet negyedik vb címéhez Malajziában. A WRC-ben szintén bajnokavatásra kerülhet sor. Terítéken a legnagyobb versenysorozatok!