Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
hétfő - 2023. december 04.
-1.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Mi újság most a két Ferrarival?

2018. május 04. | 18:06

Vezetik a konstruktőri világbajnoki pontversenyt, sőt Ross Brawn szerint az övék most a legjobb autó. De mi a helyzet a két pilótával vagy mi lesz?

Sergio Marchionne a Ferrari elnöke szerint a csapat nagyon jó formában van és az elmúlt futamokon a fortuna nem állt mellettük. Ennek ellenére erősen bízik abban, hogy ebben az évben a végsőkig fognak harcolni mindkét világbajnoki címért. Ebben valóban van valami, Sebastian Vettel az eddigi összes futamon első lehetett volna, de valami mindig az útjába állt. Persze a sportban nincsen, ha meg volna, de akkor is megvolt a reális esély. Az már más kérdés, hogy az a Lewis Hamilton vezeti az egyéni pontversenyt, aki sokak szerint most nagyon nincsen formában. Ezért csak 4 ponttal vezet…
Vettelnek idén minden esélye megvan a győzelemre

Marchionne elmondta, hogy amióta itt dolgozik ez a szezon ígéri számukra a legtöbbet. Fejlesztések folyamatosan várhatóak tőlük ebben a szezonban, ezt megerősítette a csapat, ez azért is fontos, mert a Mercedes ebben rendre hatékonyabb volt az elmúlt években, a szezon második felét mindig uralták. A mindig érdekes kérdés a csapatnál, hogy ki lehet Kimi Räikkönen utódja, ha még nem fog egy évet kihúzni. Sebastian Vettel amióta Maranelloba igazolt 10 futamgyőzelmet aratott, ami egyértelműen felé billenti a mérleget, Kimi Räikkönen pedig a Ferrarihoz való visszatérése óta nem nyert egy versenyt sem és volt, hogy a dobogó is ritkán jött neki össze. A finn reagált is erre:
„Nem igazán érdekel, hogy az emberek azt mondják, hogy lassú vagyok, mi itt csapaton belül pontosan tudjuk, hogy mit csinálunk és mit kell tennünk. Akikkel együtt dolgozom tudják, hogy mi történik és mi nem. Ha valamit megérdemelsz, azt valamilyen módon megkapod, jó most a sebesség és jött is idén néhány szép eredmény, ha ezt folytatjuk akkor nincs megállás.”

Kimi Räikkönen vajon nyer egy futamot idén?

Ha a formája fejlődik és hozza a dobogós helyeket, esetleg egy győzelem is összejöhet neki, a Ferrari az előző évekhez hasonlóan biztosan mérlegelni fogja, hogy megtartsa a 2007-es világbajnokot. Ugye az a pletyka terjeng a szezon kezdete óta, hogy Daniel Ricciardo lesz jövőre Vettel csapattársa, természetesen hivatalos megerősítés még nem érkezett. A német négyszeres bajnok is elégedettségének adott hangot:
„Kimivel jó párost alkotunk, egyáltalán nincsen közöttünk probléma. Azt hiszem a csapatnak ez nagyon jót tesz, hogy nem viaskodunk egymással és oldott a hangulat. Ha megnézzük az elmúlt évek eredményeit akkor kiderül, hogy szégyenkezni nincsen miért és Kimi képes kezelni a problémákat és pontokat hozni.”
Forrás:
  • Címkék:
  • F1
11 furcsa közlekedési szabály Európában Tarolnak a Toyota és a Lexus hibridek

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!