Mi újság most a két Ferrarival?

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Vezetik a konstruktőri világbajnoki pontversenyt, sőt Ross Brawn szerint az övék most a legjobb autó. De mi a helyzet a két pilótával vagy mi lesz?

Sergio Marchionne a Ferrari elnöke szerint a csapat nagyon jó formában van és az elmúlt futamokon a fortuna nem állt mellettük. Ennek ellenére erősen bízik abban, hogy ebben az évben a végsőkig fognak harcolni mindkét világbajnoki címért. Ebben valóban van valami, Sebastian Vettel az eddigi összes futamon első lehetett volna, de valami mindig az útjába állt. Persze a sportban nincsen, ha meg volna, de akkor is megvolt a reális esély. Az már más kérdés, hogy az a Lewis Hamilton vezeti az egyéni pontversenyt, aki sokak szerint most nagyon nincsen formában. Ezért csak 4 ponttal vezet…

Sebastian Vettel

Vettelnek idén minden esélye megvan a győzelemre

Marchionne elmondta, hogy amióta itt dolgozik ez a szezon ígéri számukra a legtöbbet. Fejlesztések folyamatosan várhatóak tőlük ebben a szezonban, ezt megerősítette a csapat, ez azért is fontos, mert a Mercedes ebben rendre hatékonyabb volt az elmúlt években, a szezon második felét mindig uralták.

A mindig érdekes kérdés a csapatnál, hogy ki lehet Kimi Räikkönen utódja, ha még nem fog egy évet kihúzni. Sebastian Vettel amióta Maranelloba igazolt 10 futamgyőzelmet aratott, ami egyértelműen felé billenti a mérleget, Kimi Räikkönen pedig a Ferrarihoz való visszatérése óta nem nyert egy versenyt sem és volt, hogy a dobogó is ritkán jött neki össze. A finn reagált is erre:

„Nem igazán érdekel, hogy az emberek azt mondják, hogy lassú vagyok, mi itt csapaton belül pontosan tudjuk, hogy mit csinálunk és mit kell tennünk. Akikkel együtt dolgozom tudják, hogy mi történik és mi nem. Ha valamit megérdemelsz, azt valamilyen módon megkapod, jó most a sebesség és jött is idén néhány szép eredmény, ha ezt folytatjuk akkor nincs megállás.”

Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen vajon nyer egy futamot idén?

Ha a formája fejlődik és hozza a dobogós helyeket, esetleg egy győzelem is összejöhet neki, a Ferrari az előző évekhez hasonlóan biztosan mérlegelni fogja, hogy megtartsa a 2007-es világbajnokot. Ugye az a pletyka terjeng a szezon kezdete óta, hogy Daniel Ricciardo lesz jövőre Vettel csapattársa, természetesen hivatalos megerősítés még nem érkezett. A német négyszeres bajnok is elégedettségének adott hangot:

„Kimivel jó párost alkotunk, egyáltalán nincsen közöttünk probléma. Azt hiszem a csapatnak ez nagyon jót tesz, hogy nem viaskodunk egymással és oldott a hangulat. Ha megnézzük az elmúlt évek eredményeit akkor kiderül, hogy szégyenkezni nincsen miért és Kimi képes kezelni a problémákat és pontokat hozni.”

Forrás:

Kapcsolódó írások

Egy ausztrál legenda: Jack Brabham
2018. március 30.
Sir John Arthur "Jack" Brabham az ausztrál autóversenyzés egyik legkiemelkedőbb alakja. A háromszoros Forma-1-es világbajnoknak sok kortársához hasonlóan szintén kalandos élete volt.
Gyerekek jelentkezését várják a Magyar Nagydíjra!
2018. május 29.
A Liberty Media 2018-ban megvált a rajtrácslányoktól sokak elégedetlenségére, helyettük most jönnek a gyerkőcök kísérni a pilótákat. Elkezdődött a jelentkezési időszak.
Ki lehet most a legjobb az F1-ben?
2018. április 10.
A Mercedes két verseny elteltével nem tudott győzni, a Ferrari megtette ezt helyette. A nagy kérdés az, hogy a két autó között mekkora lehet a valós különbség?
Vettel nyert Silverstone-ban, míg Hamilton másodikként tért vissza
2018. július 12.
A forró Brit Nagydíjon Vettel nyert, a hazai közönség előtt gyengén rajtoló Hamilton előtt, míg Raikkönen állt fel a dobogó legalsó fokára.