Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
vasárnap - 2023. december 03.
-2 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Michelisz Norbert a Hyundai magyarországi nagykövete lett - INTERJÚ!

2018. március 05. | 20:24

Sajtótájékoztatót tartott a Hyundai Magyarország, ahol bejelentették, hogy Michelisz Norbert autóversenyző, hivatalosan is a márka arca lett. A WTCC ezüstérmes pilótával interjút is készítettünk.

Michelisz Norbert február első felében kötött versenyzői szerződést a Hyundai Motorsporttal, amelynek értelmében a gyártó hivatásos pilótájaként, egy i30 N TCR-t vezetve száll harcba a világkupa (WTCR) bajnoki aranyért. 2017-ben Michelisz Norbert magyar sporttörténelmet írt, ugyanis a WTCC sorozatban ezüstérmet szerzett, amire korábban nem volt példa. Ezzel megszerezte Magyarország számára az első dobogós helyet egy világszintű és elismert sorozatban. A versenyző most a Hyundai Magyarországgal még szorosabbra fűzte a viszonyt és a márka nagykövetévé avanzsált.
„Büszke vagyok arra, hogy Michelisz Norbert személyében egy bizonyítottan tehetséges, hiteles sportoló és nagyszerű ember képviseli a márkánkat a jövőben – jelentette ki Kovács Pál, a Hyundai Holding Hungary Kft. ügyvezetője. – Személy szerint is nagy tisztelője vagyok Norbi eredményeinek.”

Két Hyundai is bemutatásra került, az i30N és az i30 Fastback is

„Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy bár tavaly sajnos balszerencsés körülmények miatt elúszott számára a bajnoki cím, a mi szemünkben ő mindenképpen világbajnok. Öröm volt olvasni, hogy ezt külföldön is hasonlóan gondolják, hiszen a TouringCarTimes mértékadó, nemzetközi szakportál őt választotta meg 2017 legjobb túraautósának a világon. Bízom benne, hogy a Hyundaijal karöltve idén a bajnoki címet is elhódítja. Mi ebben a céljában nagy odaadással támogatjuk.”

Michelisz Norbert a Hyundai magyarországi nagykövete lett!

Michelisz Norbert teljesítménye nemcsak külföldön, hanem Magyarországon is felhívta magára az emberek figyelmét. Emellett számos rangos hazai díjat és kitüntetést kapott a sportoló. Többek között a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) és a nem olimpiai sportágakat tömörítő Nemzeti Versenysport Szövetség is őt választotta meg az év autóversenyzőjének, a Forbes hazai kiadása pedig az ország legértékesebb férfi sportolójának tartja.
„Megtisztelő, hogy a Hyundai magyarországi képviselete is értéket látott bennem, és a hazai arcának választott meg – fogalmazott Michelisz Norbert. – Számomra a márka versenysportban elért eredményei is nagyon imponálóak, és itt nemcsak a túraautós projektre gondolok, hanem a rali-vb-re is.”

Michelisz Norbert bejelenti, hogy a Hyundai Magyarországi nagykövete lesz

„Tavaly nem voltak messze a világbajnoki cím megszerzésétől sem, idén pedig vezetik az egyéni és a gyártói pontversenyt is, legutóbb a Svéd-ralin győztek Thierry Neuville révén. A versenypályán elért sikereknek köszönhetően hamar magaménak éreztem a Hyundait, mint márkát, így boldogan képviselem. Remélem, év végén egy bajnoki címmel tudjuk megkoronázni ezt a kapcsolatot.”
Michelisz Norbert hamarosan megkezdi a szezont, egy rövid teszten pedig már túl is van a magyar versenyző, ami Barcelonában volt esedékes. A WTCR sorozat április 7-8-án Marokkóban veszi kezdetét. A versenyző célja a bajnoki cím, ezt többször is hangsúlyozta. Az eseményen készítettünk vele egy rövid interjút, melyben saját csapata a M1RA jövőjéről is szó esett. Nem mellesleg az a csapat is a Hyundai technikáját fogja használni, így valóban mélyreható az együttműködés.

Először is gratulálok az együttműködéshez! A M1RA tavaly nagyon jól szerepelt, Tassi Attila pedig majdnem bajnok lett, épphogy csak lemaradt. Mit lehet róla tudni, mi lesz a jövőjével kapcsolatban?

Michelisz Norbert: Továbbra is kapcsolatban vagyunk egymással, a tavalyi évben az volt a cél, hogy lehetőséget adjunk neki azért, hogy fejlődjön, lehetőleg egy olyan közegbe kerüljön, ahol félprofi vagy profi szerződést kap. Mi nagyon szeretnénk vele folytatni a versenyzést, de egyelőre ezzel kapcsolatban még hivatalos döntés nem született.
A sajtóesemény után válaszolt kérdéseinkre a legsikeresebb magyar autóversenyző

Idén a WTCR-ben fogsz versenyezni és a M1RA ügyében is aktívan részt veszel, hogyan sikerül ennyi teendőt összehangolnod?

Michelisz Norbert: A tavalyi év ilyen szempontból nagyon tanulságos volt, sokszor azt éreztem, hogy túlvállalom magam, nem feltétlenül tartom be azokat az időbeosztásbéli szabályokat, hogy legyen energiám a családra és a túraautó világbajnokságra. Idén az a cél, hogy Bári Dávid a lehető legtöbb terhet levegye a vállamról, gyártóval kell tárgyalni, versenyzővel kell tárgyalni és szponzorokkal is, ezeknek a nagy részét már Dávid felügyeli.

Melyik sorozatban fog indulni idén a M1RA, a WTCR-en kívül milyen alternatívák vannak?

Michelisz Norbert: Nem biztos, hogy a WTCR-ben fog indulni ez még kérdéses, lehet, hogy a TCR Europe Trophy lesz a befutó. Később lesz erről egy hivatalos bejelentés.

Idén bombaerős lesz a WTCR mezőnye, volt F1-es tartalékpilóta is indul a mezőnyben, milyen évre számítasz?

Michelisz Norbert: Szakmai szempontból ez egy nagyon erős bajnokság lesz. Versenyzőként izgatott vagyok, hogy hogyan tudok megküzdeni a nyomással, ami rám terhelődik, én szeretnék bajnokságot nyerni. Nagyon sok minden függ a sportpolitikától és egyéb tényezőktől, de mindenesetre izgatott vagyok és azt gondolom, hogy erős a Hyundai versenycsomagja. Az interjút készítette: Porkoláb Bence Fotók:
  • Hyundai
  • Alapjárat
Alapjárat menni Genfi Autószalon! Minden, amit a McLaren 720S-ről tudni kell

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!