Nagy Dani az időmérő második részében a negyedik leggyorsabb időt autózta, amit végül pályaelhagyás miatt elvettek tőle. A csapat és a versenyző sem hagyta annyiban ezt, ugyanis nem érezték jogosnak. Ennek végül helyt adtak a versenyfelügyelők, így visszakapta az megszerzett pozícióját, sőt még előrébb is került, ugyanis Josh Files-tól elvették a harmadik helyét, mert a Hungaroringen kapott büntetését itt töltötte le.

Nagy Dániel vezeti a mezőnyt az asseni első versenyen

Nagy Dániel az első helyen a versenyen

Danit a harmadik helyről rajtolva végül elsőként intette le a kockás zászló a TCR Europe asseni versenyén, szombaton. A M1RA pilótája jól kapta el a rajtot, és rögtön feljött a második helyre, majd a negyedik körben az addig vezető Jean-Karl Vernay-t is megelőzte. Ezután nem engedte ki az első helyet a kezéből.

„Nagyon boldog vagyok, köszönöm mindenkinek, aki szurkolt értem.” – mondta Nagy Dani az autóból kiszállva. Majd hozzátette: „Vernay nagyon gyors és tapasztalt srác. Kemény, de fair verseny volt. Élveztem a dolgot, nem is tudom, mit mondhatnék még… Ez az első győzelmem, és nagyon akartam ezt a sikert.”

Nagy Dániel örül az első helynek az asseni első futam után

Nagy Dani a dobogó legfelső fokán az első versenyen

Vasárnap pedig a HELL ENERGY Racing Team with KCMG magyar versenyzője ismét bizonyította tehetségét, mikor korát meghazudtoló versenystílusával maga mögé utasította a mezőnyt. Már a szabadedzéseken is látszott, hogy a nyári szünet jót tett Tassi Attilának.

Tassi Attila a Hondával az asseni pályán

Tassi Attila a második versenyen az első helyen.

A második, fordított rajtrácsos futamon a 5. helyről rajtolva egy kiváló előzéssel indított, majd maga mögött tartotta Azconát, aki egyfolytában támadta a fiatal magyar versenyzőt. A rajt után nem sokkal Nagy Dani kiesése miatt pályára küldték a safety cart. A folytatást követően rendkívül érett versenyzéssel sikerült idén először a dobogó legfelső fokára állnia.

„Nagyon boldog vagyok, hogy végre megint első lehettem. Mindkét nap jó helyről indultam, vasárnap aztán sikerült jól elkapni a rajtot is a második futamon, a csapat is szuperül állította be az autót, azt hiszem most először volt minden a helyén, szóval nagyon örülök és nagyon hálás vagyok nekik, ez közös siker volt.” – mondta Tassi.

Tassi Attila a második futam után a dobogó legfelső fokán

Tassi Attila az asseni második futam győztese

A HELL ENERGY másik versenyzője, Josh Files hétvégéje azonban nem alakult ilyen jól. Files-t a Hungaroringen elkövetett szabálytalansága miatt 3 hellyel hátra sorolták, így hiába ő volt a leggyorsabb a szombati időmérőn, végül csak a 4. helyről rajtolhatott, és a 10. helyen végzett, vasárnap pedig technikai hiba miatt nem tudta befejezni a versenyt.

A bajnokság állása két fordulóval a vége előtt:

 1. Dusan Borkovic 134 pont
 2. Mikel Azcona 132 pont
 3. Nagy Dániel 114 pont
 4. Tassi Attila 95 pont
 5. Jean-Karl Vernay 90 pont
 6. Kris Richard 78 pont
 7. Josh Files 74 pont

A csapatok sorrendje pedig így fest:

 1. Target Competition 231 pont
 2. Hell Energy Racing with KCMG 169 pont
 3. PCR Sport 164 pont
 4. M1RA 159 pont

Forrás/ Fotók:

 • HELL ENERGY sajtóanyag
 • TCR Europe