Mitől olyan jók a Haas-csapat autói?

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Az Ausztrál Nagydíjon mindkét Haas kiesett egy elképesztően szerencsétlen helyzet miatt. A teljesítményük azonban kiemelkedő volt, Max Verstappen sem tudott velük menni.

Az ausztrál versenyen a két Ferrari és Lewis Hamilton állhatott fel a dobogóra, ugyanakkor a mögöttük célba érők sorrendje biztosan más lett volna, ha beér a két Haas Ferrari. A tavalyi felejthető szezon után most villantottak egy nagyot és kvázi az élmezőnnyel autóztak, egészen az első boxkiállásokig. Ott ugyanis a kereket mindkét autóra rosszul rögzítették és egymás után kiestek a versenyből, a csapat vezetői és a pilóták is őrjöngtek.

Haas F1 csapat

Az köztudott az F1-ben, hogy a Haas kapcsolata nagyon szoros a Ferrarival, és most felmerült az, hogy talán túlságosan is az, ugyanis az idei autójuk valami zseniálisat ment az első futamon. Többen is megszólaltak a témával kapcsolatban, többek között a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is, aki kijelentette, hogy az autó egy Ferrari replika, ebben pedig osztotta a véleményét Esteban Ocon is a Force India pilótája.

A Force India operatív vezetője is megszólalt Otmar Szafnauer a következőket mondta:

„Ez varázslat, fogalmam sincs, hogy mi történt. Még sosem láttunk ilyet a Forma-1-ben. Nem fér a fejembe, hogy lehet az, hogy egy csapat, ami csak pár éve szerepel az F1-ben és alig vannak forrásai, ilyen autót tud építeni. Ez egy csoda? Ha igen, akkor én is szeretném tudni, hogy hogyan történt”.

Haas F1 ausztrália

A McLaren első embere is megszólalt az ügy kapcsán, Zak Brown egyenesen egy vizsgálatot sürget, amiben kiderülne, hogy történt-e csalás a Haas részéről. A csapatvezető így fogalmazott:

„Nincs a nálam erre vonatkozóan bizonyíték, de tudjuk, hogy szoros munkakapcsolatban vannak a Ferrarival. Gondoskodnunk kell arról, hogy a kapcsolatuk ne legyen túl szoros. Elképzelhetőnek tartom, hogy a Ferrari befolyásolta a Haas autóját is, mert a kasztni egyes részei nagyon hasonlítanak egymásra. De hogy mennyire, annak a kivizsgálása a mérnökökre és az FIA-ra tartozik."

A McLaren és a Force India sürgeti a vizsgálatot, ami természetesen nem vet végső soron jó fényt a Haas csapatra. Természetesen ők is reagáltak az ügyre, a csapatfőnök Günther Steiner elmondta, hogy semmi rosszat nem tettek és nem szegtek meg egyetlen szabályt sem.

Forrás:

További autós hírek

Szokásos délutáni dugó a Szentendrei úton befelé. A legtöbben sorolnának be a békásmegyeri lakótelep irányába és mivel egy sáv kanyarodik…

Mint azt tegnap mi is megírtuk, hatalmas méretű szállítmány miatt korlátozzák több autópályán a forgalmat. Több fotó és videó is…

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka, a szlovák D2-es autópályára riasztották a rendőröket, miután egy autós a forgalommal szemben haladt – számolt…

Szerda, csütörtök és péntek éjszaka egy extrém méretekkel rendelkező szerelvény bukkan fel a magyar autópályákon. A budapesti bazilikánál alig kisebb,…

Aki gyakran halad kifelé a Gyömrői úton, az bizonyára ismeri a helyszínt és tette már meg számtalanszor azt, hogy a…

Kapcsolódó írások

Egy ausztrál legenda: Jack Brabham
2018. március 30.
Sir John Arthur "Jack" Brabham az ausztrál autóversenyzés egyik legkiemelkedőbb alakja. A háromszoros Forma-1-es világbajnoknak sok kortársához hasonlóan szintén kalandos élete volt.
Gyerekek jelentkezését várják a Magyar Nagydíjra!
2018. május 29.
A Liberty Media 2018-ban megvált a rajtrácslányoktól sokak elégedetlenségére, helyettük most jönnek a gyerkőcök kísérni a pilótákat. Elkezdődött a jelentkezési időszak.
Hivatalosan is elkezdődött a Forma-1 2018-as szezonja!
2018. március 23.
Ausztráliában felbőgtek a motorok két szabadedzésen is. A pálya nagyon csúszós volt, többen megjárták a bukóteret és a kavicságyat is. Érdekesnek ígérkezik a vasárnapi futam!
Ki lehet most a legjobb az F1-ben?
2018. április 10.
A Mercedes két verseny elteltével nem tudott győzni, a Ferrari megtette ezt helyette. A nagy kérdés az, hogy a két autó között mekkora lehet a valós különbség?